Tämä pasta on todella herkullista; makean, suolaisen ja karvaan ihanainen yhdistymä. Annos on kuudelle hengelle. Tätä pastaa on meillä syöty parisen vuotta. Vaikka muu perhe on lihansyöjiä - tyttäret satunnaisesti kasvissyöjiä ja mies makkaran vilpitön ystävä - tämä kasvisruoka maistuu. Minä en tee liharuokia, paitsi talvella moninaisia lihaptoja, joissa lihaan ei tarvitse paljon koskea. Kypsyy uunissa juuresten kanssa itsekseen. Teen itselle silloin vaihtoehtoisen juurespadan linsseillä, kikherneillä tai pavuilla. Olen jo menettänyt vuosien kuluessa perheen kasvissyöntiin käännyttämisyritysintoni. Jos miehellä tekee mieli lihaa, hän saa valmistaa sen yleensä itse.
Tarvitset:
Loraus oliiviöljyä
2 pilkottua munakoisoa
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 iso pilkottu sipuli
2 purkkia Mutti kirsikkatomaatteja säilöttynä
4 dl vettä
4 kasvisliemikuutiota/jauhetta/fondia
Mustia kalamata oliiveja puolikourallista
Hyppysellinen mustapippuria
Hyppysellinen timjamia
200 g fetajuustoa/salaattijuustoa
Ruukku basilikaa
400-500 g pastaa
Toimi näin
1. Ruskista pilkottu munakoiso öljyssä paistinpannulla kahdessa erässä. Pane ne sitten suurehkoon kattilaan. Tässä reseptissä munakoisoa ei tarvitse itkettää.
2.Kuullota sipuli ja valkosipuli, ja lisää kattilaan.
Lisää Mutti-tomaatit, vesi, kasvisliemikuutiot, mustapippuri, timjami ja oliivit.
3.Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
Tarkasta maku. Lisää timjamia, mustapippuuria, noin 1 dl pastankeitinvettä ja suolaa maun mukaan.
4.Nautitaan pastan kanssa. Ota laakea vuoka ja laita siihen keitetty pasta ja kastike.Pilko päälle basilikaa ja murusta fetaa. Jos kaikki kastike ei mahdu vuokaan, lisää se seuraavalla aterialla.
Nautinnollisia ruokahetkiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!