Tätä tonnikalasalaattia olen viritellyt vuosien mittaan. Olen päätynyt käyttämään paljon yrttejä ja pastaa. Koko perhe tykkää tästä salaatista. Annos riittää kahdeksi päiväksi. Ainekset on edullisia ketjuliikkeen aineksia. Tonnikalaa nolottaa vähän käyttää, koska sitä liikapyydystetään ja pyydyksiin saattaa tarttua myös delfiinejä. Tämä voisi olla yksi viikonlopun ruokavinkki. Käy leivän kanssa ateriasta. Niin tuhtia se on.
Näitä tarvitset
2 rkl valkoviinietikkaa
1-2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa tai sokeria
2 korallista tuoretta persiljaa tai reilusti kuivattua
2 kourallista sitruunatimjamia tai reilusti kuivattua timjamia
2 kourallista tilliä tai reilusti kuivattua
300g mieleistäsi pastaa
200-400g herne-maissi- paprika pakastetta
3/4 osa tuorekurkkua
4 tomaattia
2 prk tonnikala paloja vedessä
2 prk tonnikala paloja vedessä
4 rkl kapriksia
lehtisalaattia
korsteeksi krassin- tai kurkkuyrtin kukkia
lisänä sitruunaa ja kananmunia
Näin toimit
1. Keitä pasta.
2. Tyjennä kermaviilit isohkoon kulhoon
3. Lisää kermaviiliin etikka, sokeri, suola, mustapippuri
ja silputut yrtit. Timjamin lehdissä on hommaa. Ulkona kasvatetussa on niin tukeva rakenne, ettei niitä voi vain silputa vaan lehdet pitää hellästi riipiä.
4. Lisää pasta kuumana. Se imee näin enemmän makuja itseensä.
5. Lisää sulatettu herne-maissi-paprika, pilkotut tomaatit,
kurkut, kaprikset, tonnikala.
6. Sekoita hyvin.
7. Keitä kananmunat.
8. Kumoa salaatti isolle laakealle vadille, jonka pohjalle olet asetellut koristeeksi salaatinlehtiä
9. Koristele salaatti krassin ihanan pippurisilla kukilla,
kurkkuyrtin kukilla tai minkä tahansa syötävän kasvin kukilla.
Nauti!
Minkälainen on sinun lemppari tonnikalasalaatti tai muu pastasalaatti?
Nauti!
Minkälainen on sinun lemppari tonnikalasalaatti tai muu pastasalaatti?
Lähteet: resepti oma, kuvat omat