keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Vinkkejä sairauksien kotihoitoon ja ennaltaehkäisyyn




Tässä jutussa asiantuntijat arvioivat ihmisten  sairauksien ja niiden ennaltaehkäisyn itsehoitotapoja.



  • Auttaako sinkki flunssaan? Flunssaoireiden vähentäjänä sinkki-imeskelytabletit auttavat tutkitusti flunssan oireisiin. Ne voivat lyhentää flunssan kestoa jopa kolmella päivällä. Kun flunssaoireet alkavat, sinkin syönti kannattaisi aloittaa heti. Pitää olla tarkka, ettei osta sinkkituotteita, joissa on mukana sitruunahappoa, koska se sitoo sinkkiä. Eikä sinkki pääse vaikuttamaan.

  • Missä muodossa maitohappobakteerit tehoavat? Tehon kannalta on sama ottaako bakteerit kapseleina ravintolisänä tai esimerkiksi hapanmaitotuotteina. Maitohappobakteereista on hyötyä ripuleissa, kroonisissa vatsavaivoissa, atopiasairauksissa.
  • Parantaako kalaöljyvalmiste muistia? Kalaöljy vaikuttaa samoin kuin muut tyydyttymättömät rasvat. Dementian ja Alzheimerin taudin riskiä lisää ylipäätänsä runsas tyydyttyneiden rasvojen käyttö. Alzheimerin taudin riskiä  vähentää kasvikset, antioksidantit, tyydyttymättömät rasvat. Kahvi on ehkä uusin löytö riskin vähentämiseen. Kalaöljy ei ole kuitenkaan yhtä tehokas kuin kala. Kalaa pitäisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa.
  • Lujitan luita kalsiumtableteilla, kalkkeutuvatko verisuonet?Valtimonkovettumatautia kutsutaan usein "verisuonten kalkkeutumiseksi". Mutta tosiasiassa verisuonten ahtauma ei johdu kalkista. Tärkeimmät riskitekijät ovat tupakointi, kohonnut verenpaine, suurentunut veren LDL-kolesteroli. Aikuinen ihminen voi käyttää kalsiumia päivittäin. Suositusmäärä on alle 2500 milligrammaa päivässä.

  • Pitääkö iän myötä syödä B12-vitamiinivalmisteita? B12-vitamiinin puutetta on yli kymmenellä prosentilla yli 65-vuotiaista. Jos epäilee B12-vitamiinin puutetta, sen voi selvittää verikokeella. Ruokavalion muuttaminen monipuolisemmaksi ja vitamiinilisä ennalta ehkäisevät puutteen syntymistä. B12-vitamiinin puute voi olla riski muistiongelmiin ja neurologisiin häiriöihin.
Käytätkö sinä lisäravinteita?





Lähteet: HyväTerveys 5/2017, kuvat Pixabay

2 kommenttia:

  1. Kyllä käytän, kaikkia B-ryhmän vitamiineja,D ja mangnesiumia tällä hetkellä.Nuo suosituksetkin ovat muuttuneet hurjasti,esim.D-vitamiinin suhteen lähiaikoina.Sillon kun aikoinani näitä oon päähäni päntännyt niin rasvaliukoisissa vitamiineissa oli aika alhaiset suositukset. Kyllähän ruuasta ne vitskut tulis saada mutta nykyinen ruokamme on niin köyhää et puutosta tulee ilman purkkivitamiineja. Mukavaa kehitystä on tapahtunut kun esim.D-vitamiinia saa suihkeena kielen alle,kai jo muitakin. Mukavaa päivän jatkoa Marja :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Minäkin käytän B-vitamiineja. Syksystä kevääseen D-vitamiinia. Sen suositusvahvuudesta on kovasti kiistelty. Jotkut käyttävät jopa 100 mikrogrammaa, jotkut 10 mikrogrammaa. Minä syön kultaisen keskitien mukaan 50 mikrogrammaista. Maaperä on tosiaan köyhtynyt, eikä ruoka ole enää niin ravinteikasta kuin ennen.Minusta voi hyvällä omatunnolla ottaa purkista lisäravinteita. Kunhan se ei mene mahdottomuuksiin. Sinäkin käytät vain muutamaa. Kivaa keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!