Sienirisotto
Annoksesta on noin kuudelle henkilölle.
Loraus oliiviöljyä
1 iso pilkottu sipuli
600 g pilkottuja metsäsieniä esim. suppilovahveroita tai tuoreita hekkusieniä tms.
7 dl risottoriisiä
13 dl kasvislientä
1/2 pulloa kuivaa valkoviiniä
100-200 g parmesaaniraastetta
Suolaa
Mustapippuria
Persiljaa reilusti tuoreena tai kuivattuna
- Laita loraus oliiviöljyä suurehkoon kattilaan. Lisää sienet ja sipuli ja kuullottele reilut 5 minuuttia. Pakastetut metsäsienet kannattaa pilkkoa saksilla,koska ne ovat niin niljakkaita, että veitsellä pilkkominen on hankalaa ja työlästä.
- Lisää riisi ja kuullottele hetken aikaa.
- Lisää valkoviini ja kasvisliemi vähitellen osissa. Sekoittele ja lisää nesteitä, kunnes riisi on kypsää. Risottoa pitää sekoitella kunnolla, jotta siihen tulee kermainen rakenne.
- Lisää parmesaani, mustapippuri ja runsaasti persiljaa.
- Maistele ja lisää maun mukaan suolaa ja mausteita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!