maanantai 16. lokakuuta 2017

Minä haluan olla oikea koti-ihminenNeulominen näyttää niin rentouttavalta ja kotoisalta. Minäkin haluaisin olla sillä tavalla kotoinen. Oikea kodinhengetär.


Mutta en osaa neuloa. Osaan vain: Kokata. Leipoa. Siivota (kun on jo aivan pakko). Täyttää ja tyhjentää koneita. Tehdä ulkotöitä.


Olisiko mitään ehtoisempaa syysiltana. Kuin neuloa villasukkia koko perheelle talven varalle.

Tuulen paukutellessa ja sateen ripeksiessä, vihmoessa ulkona.

Mutta en vain osaa. Koulussa en oppinut neulomaan.


Aikuisenakin olen yrittänyt neuloa.

Mutta siitä ei ole tullut mitään.

Silmukat karkaavat. Jostakin käsittömästä syystä.

Pitäisi - niin ainakin luulen -  olla jotenkin auvoinen ja hygge olo. Mutta minulta menee hermot.

Kädet hikoavat. Kärsivällisyys ei yksinkertaisesti riitä.


Akvarelleja (hienompi sana vesiväreillä maalaamiseselle) osaan maalata, koska se on aika nopeaa puuhaa. Jos haluaa raikkaan, ilmavan ja kuulakkaan lopputuloksen. Nopeus on onneksi edes tässä hommassa etu.


Lasten kasvettua jo melkein aikuisiksi oma aikani on lisääntynyt. Käytän ajan mieluusti lukemiseen. Vanhanaikaisten, aitojen paperikirjojen lukemiseen. Pääosin kaunokirjallisuutta.


Onhan sekin kotoisaa. Istua sohvalla ja lukea. Tuli rätisee ja humisee pönttöuuneissa. Kahvikuppi käden ulottuvilla.

Kissat vieressä meditoimassa. Tai ehkä sittenkin vain syvässä unessa.Mitä sinä teet mieluiten kotona?Lähteet: kuvat Pexel

18 kommenttia:

 1. Tuo mistä puhut, eikö se ole jotain sitä sellaista hyggeilyä? :)
  Se on muotia :)
  Minä kirjoitan mieluiten. En oikein muuta haluaisi tehdäkään. Kotitöihin pakotan itseni, vaikka minulla on kotitalousopettajankin koulutus ja osaamista riittää. Silloin vielä kun lapset olivat kotona, tein itse kaikki ruoat, leivoin, neuloin, kudoin, ompelin, siivosin siivosin siivosin yms ... mutta nyt yksin ollessa minä vain kirjoitan. Eikä aika riitä siihen millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, kommentista. Hyggeä on. Muotia on. Hienoa, että kirjoitat ja saadaan blogissasi lukea hyviä kirjoituksiasi. Olet aikoinaan raatanut jo ihan tarpeeksi.

   Poista
  2. Kiitos kannustuksesta :) .. ja luvasta :D

   Poista
  3. Hyvä nainen mihin sinä luvan tarvitset. Olet varmasti ansainnut kaiken!

   Poista
 2. Huomenta Marja, Onko sillä väliä, miten hyggeilee? Sinun tapasi on yhtä hyvä kuin neulominen. Lukeminen on ollut ja on edelleen intohimoni, mutta vanhana silmät rajoittavat lukemista, nuorena ajanpuute, Silloin kyllä löysi aikaa, kun oikein tahtoi. Vuosia imettäneenä olen lukenut monta kirjaa lapsi rinnalla. Nyt on syyllisyys siitäkin. Kärsivätkö lapseni varhaisen vuorovaikutuksen puutteesta, kun aloin lukea heti kun lapsen silmät alkoivat lupsua? Nyt neulon samalla, kun kuuntelen kielikasetteja. Ollaan itselemme armollisia. Tehdään sitä, mistä nautitaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Kaipa sitä kannattaa tehdä mitä osaa. Vaikka uuden oppiminen olisi kivaa ja piristävää. Lapsesi tuskin ovat kärsineet lukemisestasi. Imetyksessä läheisyys on olennainen asia ja tietty ruuan saanti. Mukavaa viikon alkua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Minäkään en osaa kutoa, en edes virkata! Olisi ihana osata kutoa lapsille sukat, taikka lapaset. Mutta ei lähde, ei millään!
  Mieluiten leivon, ja nautin puhtaasta kodista. (Siivoan.) :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ida kommentistasi.Niin, olisi ihana kutoa perheenjäsenille lämpöiset villasukat. Kiva että on joku toinenkin...tällainen neulomistumpelo. Mutta onhan meillä vahvuutemme.

  VastaaPoista
 6. Kotona on hyvä olla. Koti on minulle se paikka, jossa saa olla juuri mitä on - kukaan ei tule määrittelemään, mitä kotona ns. olisi pakko tehdä. Koti on parasta. :-)

  http://pisteitaruudulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Kiitos Outi kommentistasi. Koti on tosiaan parasta. Rentoutunutta, hyvää elämää.

  VastaaPoista
 8. kotona on parasta kun ei ole pakko tehdä mitään - voi siivota, leipoa ja hääräillä tai vain siirtää kaiken huomiselle ja löhötä tv:n edessä :)

  Anna/Kello neljän aamukahvi
  https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentistasi Anna. Juu, minusta on parasta, kun ei tarvitse tehdä mitään!

  VastaaPoista
 10. Minä luen kirjoja vinot pinot silloin kun on enemmän aikaa, vielä ei ole mutta kun tulee talvi niin sitten... Kudon ja virkkaan myös jonkin verran helppoja juttuja, vaikeissa mulla menee hermo ja kärsivällisyys. Enää en harrasta paljoa leipomista ja ruuan laittoakaan, haluan vaan hyggeillä kirjojen kanssa takkatulen lämmössä!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentistasi Eeviregina. Mikäpä sen ihanampaa talvi-iltoina viiman puhistessa kuin lukea kirjoja. Hyggeillään!

  VastaaPoista
 12. En osaa neuloa, en osaa oikein mitään, mutta ei ole ihanampaa, kuin takkatuulen ääressä lukea kirjaa. Kisut siinä vielä ympärillä. <3

  VastaaPoista
 13. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Kirjan luku kissat vieressä pönttöuunin lämmössä on minunkin lempipuuhaa. Varmasti osaat jotakin!

  VastaaPoista
 14. Kyllä se leipominenkin on ihanaa kotipuuhaa :) Mä tykkään aina syksyllä ja talvella neuloa ja virkata, keväisin sitten muut puuhat mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Onhan se leipominen jotenkin rentouttavaa. Etenkin pulla- tai leipätaikinan teko. Sinä onnekas osaat tehdä käsitöitä. Ihailen.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!