keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Miksi pidän syksystä?



Luonto
Pidän ruskan ajasta. Keltaisista, kullansävyisistä, punaisista, rusehtavista puista. Kun lehdet tippuvat, tulee jotenkin yksinkertaisen graafisen kaunista. Olen sienihullu. Samoilen ja sienestän metsässä paljon syksyllä. Ilma on ihanan raikasta hengittää. Syksyn kuulaus on ilmassa. Pieni sadekaan ei haittaa. Metsän tuoksukin tuntuu voimakkaammalta kuin kesällä.


Kotoilu
Kun ulkona sade soljuu ja vihmoo taivaalta, on ihana käpertyä sohvan nurkkaan. Ja lukea kaikessa rauhassa. Syksy saa myös runosuoneni pulputtamaan ja kirjoitan paljon runoja. Tuli ritisee pönttöuuneissa. Antaa lämpöä ja tuoksua.


Kotia voi vähän sisustaa. En kuitenkaan ole varsinainen sisustusihminen. Vaan lähinnä vähän freesaan kotia kirpparilta ostamillani vanhoilla esineillä.


Syksyllä leivon tavallista enemmän muun muassa meheviä omenapiirakoita. Kokkailukin innostaa tavallista enemmän. Teen usein mausteisen täyteläistä ruokaa.


Hitaus
Kesällä on kaikenlaisia menoja esimerkiksi juhlia. Syksyllä rauhoittuu. Hitaudesta ja rauhasta voi nautiskella hyvällä omatunnolla. Syksyyn ei liity niin paljon ladattuja odotuksia kuin kesään. Kesälomalla pitää sitä ja tätä. Ehkä myös jonkinlainen slaavilainen melankolia hiipii mieleen syksyllä.


Ystävät
Syksyllä on aikaa tavata useammin muuallakin kuin somessa. Ystävien kesken voi keskustella kuulumisista, talven suunnitelmista ja muistella yhdessä kesää. Juoda kahvia, syödä tai nauttia lasi  tai toinenkin rotevaa punaviiniä.


                     Työmatkan varrella
   
Harrastaminen
Varmaan melkein kaikilla on kokemusta uuden harrastuksen aloittamisesta syksyllä. Eikä se oikeastaan paljon haittaa, vaikka se jääkin kesken. Alkuinnostus on siinä parasta. Itse aloitin reipastunnelmallisen ATK:n peruskurssin. Hauskaa on ollut ja ehkä jotakin olen oppinut. (Niin...tarkalleen sanoen:mitä? No, ainakin osaan nyt muuttaa tietokonenäkymäni kuvan ja sitä on tullutkin sitten vaihdeltua. Usein).

             
Valokuvakansioiden päivittäminen
Minulla ainakin on kesäkuvat huonossa järjestyksessä. Yhdelle kuukaudelle saattaa olla minulle tuntemattomasta syystä monta kansiota. On kiva panna kuvat järjestykseen ja samalla muistella haikeasti mennyttä kesää.


Lopuksi syksyisen runosuoneni pulputusta:

Syksy lymysi puiden latvoissa
ja keimaili kuolemalle
(ennen sitä se oli kaatanut ovelasti monta ihmistä).
Äkkiä tuulet kasvoivat mustiksi kukiksi.
Syksy putosi maahan kuolema kainalossaan.
Pyörtynyt valo painui mullan auringoksi.
Aamuisin rapakot aukaisivat risahtelevat silmänsä.


Pidätkö syksystä vai inhoatko syksyä?


Lähteet: kuvat omat

10 kommenttia:

 1. Syksyllä on mun värit <3 Itse olen tosin kesä ihminen enemmän vaikka syksyllä väriloisto on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa kommentistasi. Tykkään minäkin kesästä paljon. Talvi on ainoa inhokki vuodenaikani.

   Poista
 2. Huomenta Marja. Nää hienot kuvat ovat omiasi, ovathan? "Syksy keimaili kuolemalle", miten upeasti oivallettu. Niinhän se tekee kaikessa väriloistossaan ennen marraskuuta. Minä olen syksy(kin)-ihminen. ennen tykkäsin syksystä, koska meidän upea kouluruokailusysteemi vapautti minut lounaan tekemisestä. Eläkeläisenä tykkään siitä, koska harrastukset alkavat, minulla kirjapiiri, espanjan tunnit ja tarinateatteri. Olen sukulaissielusi, koska tuo luonto ja sienestys ovat minunkin juttuja. Samoin käpertyminen takkatulen ääreen kirjan kanssa. Kaikkea suloista syksyiseen keskiviikkoosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Kuvat ei ole kyllä mitenkään upeita, mutta pikku kätösilläni hipaistuja.Minäkin olen huomannut, että meillä on paljon yhteistä. Sukulaissielut. Mukavaa loman jatkoa sinulle.

   Poista
 3. Kivasti kirjoitettu, sai miettimään kaikkia syksyn ihania asioita :)

  www.dailychic.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi kommentistasi.Syksystä voi löytää monia ihania puolia. Ennen kuin se hirmuinen ja raskas talvi alkaa.

   Poista
 4. Syksy on niin ihanaa aikaa! Ruskan aikaan värit on aivan upeat, ja sade säällä saa ihan vapaasti jäädä kotiin makaamaan :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Laura kommentistasi. Rennosti ottaminen syksyllä on niin kivaa. Saa hyvällä omallatunnolla vaikka maata lohjottaa sohvalla ja lukea.

  VastaaPoista
 6. Pidän syksystä! Kynttilöitä ja takkaa on ihana polttaa, iltalenkit "pimeässä" raikkaassa syysilmassa on ihan parasta. Itsekkin leivon enemmän syksyllä, mistähän se oikein johtuu...

  VastaaPoista
 7. Kiitos Mini kommentistasi. Jännää. Täällä kommenteissa melkein kaikki on tykänneet syksystä. Sinä osaat tunnelmoida kynttilöillä ja takalla. Arvostat raikasta syysilmaa. Ehkä meissä herää syksyn tullen koti-ihminen ja jotenkin hyggeen kuuluu leipomisen nautinto. Talvi näyttää jo merkkejään. Voi, kun se tulisi vasta joulukuussa. Saisimme nauttia pimeydestä ja raukeudesta mahdollisimman pitkään. Mutta sitten alkaa ehkä löytää talvestakin mukavia puolia. Itku, minä vihaan aamulla jäisten auton ikkunoiden skrapaamista. Siihen tiivistyy minun talviviha.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!