keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Oikeasti vanhoja tavaroita kirpputorilta

              Arabian Kosmos lautanen.


Pistäydyn silloin tällöin kirpparilla. Tunnelmoimassa vanhaa, hyvää aikaa. Ostankin jotakin. Jos siltä tuntuu.


Tässä väliin sivuhuomutus!Eilen blogiini oli ilmestynyt kirjoituksen tynkä Matumynenniset 1. En ikinä tuollaista itse kirjottaisi! En käsitä. Miten se on mahdollista?Teknisestikin. Sanokaa te kokeneemmat! Tulin kyllä niin vihaiseksi että prk***le! Minut kai tunnetaan facesta  pakolaismyönteisenä. Ja olen siivonnut kaikki ulkomaalaisvastaiset kaverit pois. Miten tällaisissa tilanteissa pitäisi toimia?

Suurin osa myytävistä tuotteista meidän kylän kirpparilla on vanhoja tavaroita. Sitten tulee uudempi tavara. Sitten vaatteet.

On ihan pakottava tarve laittaa tähän - tietysti vanhaa - musiikkia.
Tällä kertaa vanhaa Seija Simolaa you tubesta.


Reissukirppari on erittäin kauniisti sisustettu. Siellä viihtyy tovin. Aika unohtuu.

   1970-luvun kulho.


                          Vanha seinäkynttelikkö.

Kirpparilla kuljeksin rauhallisesti. Jään usein ihailemaan jotakin. On aivan pakko ottaa se käsiin. Tunnustella ajan merkitsemän tavaran muotoja. Ne ovat lempeitä, lämpimiä ja inhimillisiä.

                             Vanha, hopeinen tarjoilulautanen.


Esittelen seuraavaksi lisää joitakin viimeaikaisia ostoksiani.Tämä jalkalamppu on aika ufo. Ihastuin siihen. Koska se toi niin voimakkaana mieleeni 1960-luvun ja 1970-luvun alkupuoliskon. Keltainen väri kiehtoi. Lamppu on omalla tavallaan kauniskin. Kun sen katsomiselle antaa aikaa. Ehkä karulla tavalla kaunis ja virtaviivainen. Pätevän ja jämptin näköinen.

Ihastuin myös tähän vanhaan puiseen laatikkoon. Päätin, että siitä tulee meidän uusi hedelmäkori. Meillä kun syödään paljon hedelmiä. Ei siis haittaa. Että laatikko on aika suuri.
Sain tämän käyttämättömän Marimekon mekon kympillä. Joku ei ilmeisesti ollut pitänyt sen erikoisesta väriyhdistelmästä. Minullehan värit kelpaa. Mekko tulee varmasti olemaan käytössä.

Lopuksi vielä vanhojen lehtien kansikuvia. Jotenkin niin viattomia. Joita tykkään katsella ja lukea - hieman huvittuneesti tosin - melkein enemmän kuin nykyisiä kiiltäväpaperisia naisten- ja aikakausilehtiä.

Käytkö sinä kirppareilla?
Lähteet: kuvat omat

14 kommenttia:

 1. Moikka Marja, Hienoja vanhoja esineitä. Retrolampussa on sitä jotakin. Ajansyömä puutarjotin vetoaa myös minuun. Mekko on mielestäni kuin sinulle tehty. Vanhat lehdet nostavat pintaan muistoja. Onnistuneita löytöjä kerrassaan.
  Siihen nettiharmitukseesi en osaa antaa vastausta.
  Joskus kiertelen kirppareilla. Ostan niistä lähinnä kirjoja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Puutarjottimesta tykkään minäkin. Vanhat lehdet on niin kovin kauniita. Hyvää päivänjatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kirpputoreilla kiertäminen on ihanaa. Muistan nuo Kosmos astiat kesämökiltä, upeat värit. Itse ihailen myös vanhojen lehtien kansikuvia. Ovat niin erilaisia olleet ennen. Tuo retrolamppu on hieno ja upea keltainen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Marjo, kommentistasi. Niinpä on ihanaa.Vanhoissa lehdissä on jonkinlaista viattomuutta. Silloin kuvia ei vielä käsitelty.

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo keltainen lamppu! Itse käyn liian vähän kirppareilla, nettikirppareilta tosin tulee hankittua välillä lapsille vaatteita.

  VastaaPoista
 6. Kiitos MINI kommentistasi. Kirpparilla luuhailu on hyvin rentouttavaa. Itse en osaa käyttää nettikirppareita.

  VastaaPoista
 7. Tuo vanha seinäkynttelikkö on todella kaunis. <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos Jenni kommentistasi. En vaan tiedä uskallanko polttaa siinä kynttilöitä. Hyvää yötä sinulle.

  VastaaPoista
 9. Hienoja vanhoja esineitä! Nuo vanhat lehdetkin ovat ihania ja jotenkin raikkaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia kommentistasi. Vanhat lehdet on todellakin jotenkin raikkaita ja puhuttelevia.

   Poista
 10. Voi miten ihania esineitä♥ Noissa vanhoissa esineissä on vain jotain..ehkä se eletty elämä joka niistä huokuu:) Nuo kirpparit on kyllä hurjan mukavia ja jänniä paikkoja,kun koskaan ei tiedä mitä aarteita sieltä vastaan tulee! Mukavaa syksyn jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja kommentistasi. Vanha patina, aika voi jopa kaunistaa jotakin esinettä. Kirpparilla on tosiaan vähän jännittävää ja aika katoaa.

   Poista
 11. Kiertelen melko harvoin kirppareilla, koska jotenkin koen etteivät ne ole minun paikkani. Kivoja tavaroita :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Heidi kommentistasi. Me ihmiset ollaan niin erilaisia. Tunnen melko läheisestikin ihmisiä. Jotka ovat päättäneet. Etteivät enää köyhien opiskeluvuosien jälkeen kirpparille mene. Ei kaikilla ihmisillä ole nostalgian kaipuuta kuten minulla on. Ymmärrän sen hyvin. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!