sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Maalainen pääsi kaupunkiin:hupeltamista ostoksillaLähdin tässä yhtenä päivänä - vielä kesken koulupäivän - Mikkeliin naisten lääkärille. Vain lääkäriin. Mutta olin etuajassa. Tapojeni mukaisesti.

Jotenkin ajauduin Sokoksen suurelle, tuoksuvalle ja kimaltavalle kosmetiikkaosastolle. Tarkoitus oli vain ihmetellä merkkien määrää ja kosmetiikan lupauksia ja auvoisuutta.


Mutta melkein heti miellyttävä, täydellisesti meikattu myyjä tuli paikalle: haluatko apua?

Jostakin kummasta syystä tarvitsin heti apua (vaikka olin tullut vain katselemaan).

Minua oli helppo vedättää. Olin kosmetiikkahöyryissä. Ja impulsiivinen ihminen.


Olin lukenut jostakin akkain lehdestä - olisiko Anna - yhden meikkivoiteen ylivoimaisuudesta. Suuni sanoi merkin ja tuotteen kuin itsestään: ja kyllä kiitos, tarvitsen apua. Ilmeisesti selkäytmellä toimien.

Pirtsakka myyjä sanoi. Tule ja mennään etsimään sinulle sopiva sävy. Kaulaan kokeiltiin ainakin kolmea sävyä. Myyjä päätyi mielestään oikeaan.Jätin täyden vastuun hänelle, koska en ole kauhean kiinnostunut kosmetiikasta.

Minä vain nyökyttelin: juu, varmaan oikea sävy. Ihoni on hyvin vaalea ja se tuottaa usein ongelmia meikkivoiteen ostossa.


                                         Rasvaiset ja innostuneet sormenjälkeni näkyvät.

Pitää kokeilla tätä meikkivoidetta. Onko se niin ihmeellinen kuin lehtijutussa kerrottiin. Ja valittiin vuoden parhaaksi meikkivoiteeksi. Muistaakseni siitä mainittiin: kevyt, kuulakas,kestää pitkään, häivyttää jopa ihohuokoset. Kiva päästä joskus testaamaan ja käyttämään.


Myyjä ehdotti empaattisesti, että tarvitsenko jotakin muutakin. (Ilmeisesti olin hänen mielestään niin alimeikattu, että varmasti tarvitsen.) Pakko kai minun oli tässä tilanteesssa tarvita (ei olisi ollut). Huulipuna on vähän ongelma. Sillä on kiva väri, mutta se ei ole matta.

Huvittavaa kyllä sain parisen viikkoa sitten 15 huulipunan lähetyksen. Mutta mikään niistä ei ollut sopiva.


Myyjä sanoi, että huuleni näyttävät vähän kuivilta. Olisi erityinen merkki, joka sopisi huulilleni erinomaisesti. Guerlain KISS KISS matte. Sävyä siinä tutkailtiin. Raikastava. Pirteyttävä. Helyttävä. Jees, myyjän mielestä löytyi oikea sävy. Tätäkin pitää joskus kokeilla ja ottaa käyttöön, jos se nyt on niin ihmeellinen kuin myyjä minulle hehkutti. Esimerkiksi onko se niin kestävä kuin pakkausseloste antaa ymmärtää.


Mielestäni huulipuna oli kallis, 55 euroa. Saa sitten kyllä luvan
toimia. En ole koskaan aikaisemmin ostanut yhtä tyyristä huulipunaa. Tuo Lancomen meikkivoide maksoi 49 euroa.

Kaupan päälle sain Sensain kaksivaiheisen ihonpuhdistuksen aineet.


Sitten jo juoksin korkkareissa gynekologille. Hänen mukaansa olen normaali akka. Munasolut reippaita ja hyviä. Vaihdevuosien tulo  voi vielä kestää. Vaikka olen jo 52 vuotta. Voisivat jo alkaa. Pääsisin käsiksi siihenkin ilmiöön ja ongelmaan. Ja hommaisin heti hormonihoidon. Saisin kiukutella syystä. Mieliala heilahtelisi syystä. Kyllähän minä nyt tässä läpätän. Mutta varmasti kun vaihdevuodet alkavat olen epätoivoinen ja eksyksissä.


Lähdin sitten lampsimaan autolle päin. Tämähän reissu oli vain lääkärikäynti! 

Mutta jotenkin sitten ajauduin yhden kaupan hulluille päiville. 

Vain toinen nainen ymmärtää syvällisesti tämän ajautumisen.

Ostin kaulaliinan, hanskat ja 90 euron mekon kympillä. Oli ihan voittajaolo.


                      Kymmenen euron mekko. Oikeasti viininpunainen. Niin syksyyn sopiva.


                                                    Kaulaliina joka selvästi halusi että se ostettaisiin.


                                         Punaiset hanskat ei niin helposti häviä kuin mustat.
                                         Siksi tarvitsin ehdottomasti ne. Pitäähän naisen
                                         ajatella tulevaisuutta.

Kaikki ostamani tuotteet - näin jälkeenpäin ajateltuna - olivat samaa värimaailmaa. Kuvissa se ei niin hyvin erotu. Mutta kaulahuivikin oli violetin viininpunainen. Taidan olla syksyisissä fiiliksissä.

Oikeasti olen täysi hölmö rahankäytön suhteen. Kyllä minulla silti rahat riittää seuraavaan tilipäivään. Ongelmani on se, että innostun kaikesta uudesta niin helposti. Ja sitten Nyt ja heti-mielenlaatuni saattaa aiheuttaa typeriäkin ostoksia. Mutta näillä mennään.


Onneksi en tällä hetkellä asu suuressa kaupungissa. Houkutuksia olisi liikaa. Ja rahaa palaisi. Metsän keskellä asuminen on turvallista, säästeliästä, helppoa, mukavaa, kaunista, rauhallista.Viimein päädyin autolleni ruokakaupan kautta. Siinä oli tuulilasissa sakkolappu.  Yleensä surkeana kuskina pysäköin auton niin sanotulle kirkon parkkipaikalle. Mutta tänään se oli aivan täysi.
  


Joten päätin ajaa keskustaan vievän korttelin ympäri. Josko siellä olisi tilaa. Ja melkein heti hokasin - minulle vaikean taskuparkkipaikan - vapaan pysäköintiruudun. Kaarsin siihen. Ja panin - mieheni niin useasti minulle korostaneen - parkkikiekon säntillisesti ajalleen. Ja lähdin lääkäriin (ja humputtelemaan).

Sadattelin epäoikeudenmukaisuutta ääneen sakkolappua tutkiessani. Siihen tuli sitten mies, joka ystävällisesti valisti minua. Minun olisi pitänyt ostaa lippu parkkiautomaatista. Ei ollut mitään tietoa kyseisestä automaatista. Alan melko selkeästi dementoitua. Tästä en sitten kertonut miehelleni mitään. Eikä hän onneksi lue tätä blogia. Hysss!

Onko sinulla taipumusta inspiraatio-ostoksiin? Minkälainen ostaja olet?


   Näin sammaloitunut mieleni on. Jo lievää dementiaa tai jotakin muuta sellaista viisikymppisenä.Lähteet: kuvat Pexel

16 kommenttia:

 1. Huomenta Hupeltaja. Opin uuden sana ja pakkohan sitä on heti kokeilla. Hyvä, että gynekologin luona ei ollut mitään poikkeavaa. Joskus naisena on ihan pakko törsätä. Minä innostun joskus ostamaan esim. ihan uusia kirjoja. Sinä olet ammatissasi esillä, joten en usko mitään ylilyöntejä tapahtuneen, vaikka ostit meikkejä ja asusteita. Tosin nauratti tuo ostosten suunnittelemattomuus. Itsekin olen impulsiivinen ja tilanne tuntui niin tutulta. Ystäväni asuu Mikkelissä Maaherrankadulla talossa, jossa vierasparkkia ei ole, siksi en ihmettele yhtään parkkipaikan löytämisen vaikeutta. Harmittaa nuo sakot. Ne nostivat ostamiesi tuotteiden hintaa. Nyyh! Hyvää pyhäpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi sinne etelän runsaille ja lämpöisille maille. Kyllä omatuntoa jäytää tuo huulipunan kalleus. Mutta yritän vakuuttaa itselleni, että se on paras huulipuna ikinä. Niin, vain gynekologille menin. Ja sitten kaikki lähti taas lapasesta. Lohdullista kuulla että on muitkin impulsiivisia ihmisiä. Kiitos.

   Poista
 2. Hienoja löytöjä olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin kai. Muistin kuitenkin käydä siellä gyniksellä.Ja mies on yhä autuaan tietämätön uusimmista parkkisakoistani.

   Poista
 3. Tutun tuntuista kaupunkeilua :) ... Sokoksen kosmetiikkaosastolla minäkin usein innostun ja ostan jotain uutta, yleensä juuri meikkivoidetta ja huulipunaa, joita sitten en juuri koskaan viitsi käyttää - paitsi huulipunaa, jota on pakko ettei näytä naama ihan zombielta. Kuudessakympissä jo tuntuu, että voisi kokonaankin luovuttaa nuo tökötit nuorempien käyttöön, vaan aina se jostain nousee mukatarve niitä ostaa.

  Ihanan mekon olet myös löytänyt!

  Ja parkkisakot; niistäkin on kokemusta kertynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, kommentistasi. Vai, olet sinäkin impulsiivinen shoppaaja. Kyllä nainen kaiken ikäisenä tarvitsee vähän meikkiä. Tulee itsellekin parempi mieli.Minä olen ruhtinatar, jos se määriellään parkkisakkojen runsaudessa. Mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 4. Olen inspiraatio ostaja. Ehdottomasti. Mutta yritän opetella vaivasta eroon parhaani mukaan ja teen nykyisin ostoslistat niin vaate, kuin kosmetiikkakauppaankin. Se vähentää hieman heräteostosten tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kommentistasi. Aiot siis parantaa tapasi. Minulla listat sun muut jäisivät laukun tai taskun pohjalle, kun tulee tunne, että ilman tuota juttua en voi oikeastaan elää. Siksipä se on pakko saada. Vaatteiden kanssa näin.

   Poista
 5. Onneksi Mikkelissä näyttää olevan "vain" 45 euron parkkisakko. Harmittaahan tuo kuitenkin.

  Hyvä ostostelusessio sinulla. Samaan tyyliin taidan itsekin joskus innostua kaupoilla, joilla tulee aika harvakseen käytyä. Tosin juuri viime viikolla lähdin tyttären kaveriksi Hulluille Päiville, kun hän ei saanut haluamaansa tuotetta verkkokaupan kautta. Siinä "renkaita potkiessa" bongasin Instrun myymälän, ja kävin ex tempore sovittelemassa pokia. Kalliiksi tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne kommentistasi. Juuri noin voi käydä. Ei oikeastaan tarvitse mitään ja sitten hetken leimahduksessa tarvitseekin erittäin kipeästi. No, sait varmasti nätit pokat.

   Poista
 6. Oi mitä löytöjä! Tuo Lancomen meikkivoide on ainakin oman kokemuksen perusteella aivan loistava, olen käyttänyt tuota nyt viimeiset 3-4 vuotta ja erinomainen tuote, kevyt, mutta pysyy hyvin päivän eikä tee ihoa liian pakkeloidun näköiseksi :) Minullakin on välillä taipumusta inspiraatio-ostoksiin, etenkin palkkapäivän jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia kommentistasi. Jees, kiva kuulla, että tuosta Lancomen meikkivoiteesta muutkin tykkää. Olen jo kokeillut sitä ja se on superhyvä. Mukavaa sunnuntai iltaa.

   Poista
 7. Olen myös melkoinen heräteshoppailija, mutta pääasiassa ostan yleensä vain alennustuotteita. Selailen myös aika paljon mm. Elloksen ja Zalandon sivuja. Ostan enimmäkseen vaatteita ja kenkiä + asusteita, joskus jotain sisustusjuttuja. Kosmetiikkaa ostan hyvin harvoin. Käytän lähinnä huulikiiltoa sekä kosteusvoidetta kasvoissa.
  Ikävää, että sait sakot, mutta sellaista se elämä joskus on! Itse sain kerran parkkisakot Turussa yhdessä lähiössä klo 21, kun olin yhdellä kotikäynnillä. Vähän ihmetyttää miten siihen aikaan voikin saada sakot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, muitakin impulsiivisia ostajia löytyy. Onkohan tämä jotakin naiseuteen liittyvää. Tai ei ole. Minun mies ostaa vanhoja sitikoita kyllä erittäin impulsiivisesti. Jännä juttu tuo, että sait vielä noin myöhään sakot.

   Poista
 8. Ihania ostoksia löysit! Lancome on kyllä laadukas merkki, ja myyjäkin varmasti osaava, joten uskon, että olet tuotteisiin tyytyväinen. Tunnistan kyllä itsessäni tuon, että jos myyjä on oikein avulias, niin on hankala olla ostamatta mitään :D

  Harmi juttu tuo sakko :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minnea kommentistasi. Olen jo todennut meikit hyviksi ostoksiksi. Kirjoitan siitä vielä pienen "kosmetiikkapostauksen". Olen vähän vieraalla alueella. Mutta lifestyleblogi tämä alkujaan oli. Jonakin päivänä vain ketterästi toimeen.Hyvää huomista viikon alkua.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!