lauantai 9. kesäkuuta 2018

Repoveden kansallispuistossa huilimassa patikoidenTässä postauksessa kuvat on pääosassa. Olin loman alettua Repoveden kansallispuistossa patikoimassa. Luonnon sylissä ja hoidossa. Meiltä kotoa on sinne vain kolmisenkymmentä kilometriä  matkaa, ja olen käynyt Repovedellä aika monta kertaa. Maisemat on jylhät ja kauniit. On kallioita, järviä, lampia, koskematonta metsää.


Repovesi sijaitsee Mäntyharju-Kouvola alueella. Ja se on laajuudeltaan 15 neliökilometriä. Repoveden kansallispuisto valittiin vuonna 2012 vuoden retkeilykohteeksi. Eikä syyttä.

                                        En ole varma, toimiiko nämä videot. Anteeksi jos ei toimi. Mutta on
                                         myös aika lailla muitakin kuvia katsottavaksi.

                                        
                                     

Merkityt vaellusreitit on minulle suuntavaistottomalla turvalliset. Alueella voi myös yöpyä teltassa, meloa, kalliokiipeillä. Siellä voi myös nähdä - jos on tuuria - esimerkiksi ilveksiä, hirviä, kaakkureita, aarnikotkia, pöllöjä.


16 kommenttia:

 1. Moi Marja! Mukavia maisemia. Patikointi alkoi kiinnostaa! Ja juustovoileivät! Aurinko paistaa kirkkaasti eikä enää nukuta! Hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps.videot toimi oikein hyvin.

   Poista
  2. Kiitos, Merja, kommenteistasi.Patikointi kiireettömästi omaan tahtiin on todella rentouttavaa. Välillä on rauhoittavampaa patikoida aivan yksin. Melko usein patikoin tyttäreni kanssa. Ja hänellä on liikuntataustaa ja menee eteenpäin mieletöntä vauhtia. Ei siinä ehdi katsella ja ihailla maisemia. Jeps, että videot toimivat. Kun jostakin syystä ei toimi minun koneellani. Huomenna pidän taas somettoman päivän. Kuljeksin lähimetsissä ja teen viimein rommiraparperihilloa. Grillataan, jos sää on sopivan lämmin ulkona istuskeluun. Mukavaa lauantai iltaa sinulle!

   Poista
  3. Kiitos. Laitapa rommiraparperihillon resepti jos voit..en ole koskaan kuullutkaan!

   Poista
  4. Moikka Merja. Noudatan aina hillosokeri paketissa olevaa hillon valmistusreseptiä. Se on kelpo resepti. Mutta muista aina käyttää vain hillosokeria, niin hillo varmasti hyytyy purkeissa. Rommitilkka, noin yksi ruokalusikallinen, lisätään , kun hillo on keitetty valmiiksi. Ja odotetaan puoli tuntia ennen purkittamista. Nam! On hyvää. Rommi vain jostakin syystä sopii raparperin kanssa yhteen. Ja sitäkin kannattaa varoa, ettei hulauta rommia liikaa hilloon. Minä olen yhden kerran tehnyt niin, ja hillo oli piloilla. Kun se maistui enemmän rommilta kuin raparperilta. Jos sitä olisi syönyt kerralla yhden purkillisen, olisi tullut huppeli.

   Poista
 2. Upeat maisemat polkuineen,on tulllut itsekkin käytyä tuolla kulljeskelemassa muutamia vuosia sitten ja lupasin tulla pian uudestaan mut miten lie aika hurahtanutkaan enkä ole uusinut rissua vaikka matka nyt ei niin pitkä olekkaan.Täytyykin ottaa nyt kesäohjelmistoon tuo. Kaunista viikonvaihdetta Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Repovesi on siis sinulle tuttu. Tiedät sen ihanat maisemat ja selvästi merkityt vaelluspolut. Meiltä on niin lyhyt matka sinne, että tulee käytyä silloin tällöin. Aurinkoista viikonloppua ja lauantai iltaa sinulle!

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Toivottavasti nämä innostavat ihmisiä vierailemaan Repovedellä.
  Repoveden Kansallispuisto on meille hyvinkin tuttu. Olemme käyneet siellä usein lasten kanssa ja muutaman kerran kahdestaankin.
  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Mukava kuulla, että Repovesi on teille tuttu. Olen vähän nykykotiseutuylpeä: Meillä Mäntyharjulla on tällainen luonnonaarre, jossa saa lepoa ja rauhoittumista mielen kohinalleen. Pidän huomenna taas - näköjään vain kerran viikossa - somettoman päivän ja kuljeskelen metsissä, luen ja teen viimeinkin raparperirommihilloa. Rommia on vain tilkka. Antaa kivan aromin hilloon.Mukavaa lauantaita ja pyhäpäivää sinulle Kirsti!

   Poista
 4. videot toimii mainiosti ja upeita kuvia Marja, ihanaa viikonloppua ja lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Ihme että videot näkyi. Kun ei näy minun koneellani. Ihmemaa tämä digimaa.Huomenna pidän somettoman päivän. Metsä, kirja ja raparperihillon valmistus. Rentouttavaa viikonloppua sinulle Tiia.

   Poista
 5. Tuollainen luonnonpuisto on niin oiva paikka retkeilylle, patikoinnille. Aivan huikeat maisemat, kävin mainioiden kuviesi lisäksi tutustumassa ko. paikkaan nettisivuilla, samalla yritin houkutella ukkelin ottamaan vapaapäivän jonain kauniina päivänä. Täältä ei ole sinne kovin pitkä matka, joten pidetään peukkuja jos hän innostuisi. Näkyi siellä olevan makkaranpaistopisteitäkin, nam. Olemme ukkelin kanssa enemmänkin erähenkisiä, mutta käymme myös paljon shoppailemassa yhdessä, ja sitten kiiruusti takaisin kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos, Tuulikki, kommentistasi. Vastauksessani - tapani mukaisesti - taas sähelsin ja vastasin väärälle henkilölle. Siitä tämä "kirjoittaja on poistanut tämän kommentin". En edes osaa kehua Repoveden kansallispuistoa tarpeeksi. Sillä niin kaunis se on. Paljon eri vesistöjä, korkeat kalliot, luonnon koskemattomuus... Ja vielä hyvin merkityt vaellusreitit. Me asutaan niin lähellä, että tulee käytyä joka kesä muutaman kerran. Puhu kuule ukkelisi ympäri. Se kannattaa. Rattoisaa viikonloppua sinulle ihanien kukkiesi keskellä!

   Poista
 6. Repovesi on tuttu paikka minullekin. Ihania kuvia olet sieltä saanut, ja tuo riippusilta-video näyttää kyllä hyvin, minkälainen tuo silta on. Huh. Se on koko reitillä parasta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Eeva, kommentistasi. Aikoinaan kun olin ensimmäistä kertaa riippusillalla todella pelkäsin. Se kun vähän heiluu ja keinuu. Nyt tuntuu upealta olla niin korkealla ja katsella kauniita maisemia. Taitaa olla minunkin mielestä parasta reitillä. Sekä eväät. Ja se patikointikin omaan tahtiin. Rattoisaa tulevaa uutta kesäviikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!