torstai 14. kesäkuuta 2018

Hiukseni harvenee - hoitoa tähän ongelmaanHiusten harveneminen tyrmistyttää minun kohtalaisen naisen luontoa. Näin vain on, että hiukseni ovat harventuneet verrattuna nuoruusaikaan. Välillä hiusten pesun yhteydessä niitä voi lähteä liuta jos toinenkin.
Ikäänhän se liittyy. Miehillä hiusraja alkaa vetäytyä yhä ylemmäs, ja naisilla jakaus muuttuu leveämmäksi. Joskus hiustenlähtö liittyy johonkin sairauteen. Esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoimintaan ja anemiaan. Minulla on molemmat. Punahukassa tai karvatupen punajäkälässä hiustenlähtö on epäsymmetristä ja läiskittäistä. Autoimmuuni sairaudessa pälvikaljussa hiukset irtoavat yleensä  kerrallaan parin kolmen neliösentin alueilta.Hiustenlähtöä voi myös lisätä jatkuva suoristusraudan käyttäminen tai liian tiukka nuttura.

Hoitovinkkejä hiustenlähtöön

 • Monipuolinen ruokavalio.
 • Apteekkilääkkeet Rogaine ja Konact saattavat vähentää hiustenlähtöä.
 • Kuivaa hiukset pyyhkeellä painelemalla, älä hankaamalla.
 • Nokkosvesi ja mesiangervovesi. Hauduta jompaa kumpaa näistä hiusten viimeiseksi huuhteluvedeksi.
 • Käytä kampausta tekiessäsi ja föönaamisessa mahdollisimman matalia lämpätiloja.
 • Älä kampaa hiuksia märkänä. Märkä hius venyy kuivaa enemmän ja se katkeaa helpommin.
 • Vältä liian tiukkoja nutturoita.
 • Älä pidä jatkuvasti samanlaista poninhäntää. Lenkin hankaus katkoo hiuksia.
 • Viimeisenä apuna todella kaljuuntuneisiin alueisiin on hiusten -siirto.

Oleko sinä huomannut hiusten harvenevan iän myötä?Lähteet: Hyväterveys 5/2018, kuvat Pixabay

7 kommenttia:

 1. Hei Marja! En ole huomannut hiusten harvempineen erityisesti. Mutta ne ovat ehkä vähän vielä ohuemmat kuin nuorena.tosin useiden raskauksien aikana hiukset olivat väsähtäneet. Ne elpyivät sitten kun muutenkin vointi koheni. Hiuksien käsittelyt tietenkinradittavat niitä. Hetken ajan hiusten värjäyksen jälkeen ne tuntuvat kuohkeilta ja runsaammilta. Mutta näillä mennään. Koskaan hiukseni eivät ole olleet paksut. Mukavaa päivää. Sisäinen minämme merkitsee vielä enemmän kuin ulkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja, kommentistasi. Sehän on kiva, ettei hiuksesi ole pahemmin harventuneet. Elinvoimaa riittää! Minulla raskauksien aikana hiukset oli tavallista paksummat ja vahvemmat. Mutta kun lopetin imetyksen, hiuksia lähti aika paljon.Se on jännä, että värjäyksen jälkeen hiukset tuntuvat runsaammilta, vaikka niihin on laitettu aikamoista myrkkyä. Mukavaa torstain jatkoa!

   Poista
 2. Hyviä neuvoja hiusten harvenemisen vähentämiseen ja ehkäisyyn.
  Itse olen huuhtonut hiukseni n. joka kymmenennen pesun jälkeen vahvalla kahvilla, jonka annan hetken vaikuttaa ja huuhdon sitten pois. Kofeiini virkistää päänahkaakin (ja ehkä kiihdyttää hiusten kasvua). Minulla on sairaus viennyt kaksi kertaa hiukset, joten olen onnellinen nykyisistä hiuksistani, vaikka eivät ne niin paksut olekaan kuin nuorena.
  Mukavaa torstain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Hyvä vinkki tuo kahvi. Täytyypä kokeilla.Varmaan rankkojen sairauksien myötä tullut hiusten lähtö on tasan varmasti opettanut arvostamaan hiuksiasi. Minusta sinun kuvissasi hiuksesi näyttää tosi kauniilta ja hyväkuntoisilta. Leppoisaa torstai päivän jatkoja sinulle!

   Poista
 3. Minulla kyllä melko paksut hiukset vaikka syöpähoidot ovat vieneet pari kertaa kaljuksi,huomioin kyllä parisen vuotta sitten että oikealla puolella hiukset ovat ohuemmat,oisko ne myrkyt syy siihen. Olen menettänyt tämmöisiä naiseuteen liittyviä juttuja jonkunverran niin osaan olla onnellinen niistä mitä on jäänyt.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Sytostaatit vie ikävästi hiukset. Mutta on mahtavaa, että olet selviytynyt syövästä! Hiukset on pikkujuttu siihen verrattuna.Kivaa tostai päivän jatkoa sinulle!

   Poista
 4. En vielä, mutta kyllä ne siitä vielä harvenee, kun ikää tulee lisää. <3 Hyviä unia Marja <3

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!