keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Viimeaikaiset kirpputoriostoksetOlen käynyt paikallisella kauniisti stailatulla Reissukirppiksellä silloin tällöin kevään ja alkukesän aikana. Minä tykkään kaikesta vanhasta, patinoituneesta, kauniisti kuluneista esineistä. Kirpparilla haikailu on rentouttavaa. Voi kaikessa rauhassa tutkiskella esineitä ja tuumailla mitä ostaisi. Huushollimme alkaa kohta olla liian täynnä vanhaa tavaraa. Miehenikin vähän vihjaisi siihen suuntaan. Ja lapset sanovat suoraan, että kotimme näyttää kirpparilta.


Vanhat tavarat. Siispä vanha laulu. Seija Simola Sulle silmäni annan. Video on kyllä moderni. Mutta en löytänyt mitään muuta videota tuohon lauluun.


Löysin tämän suloisen vanhan kelkan. Ja ajattelin heti, että panen kesäkukkia sen päälle.Teekannun olen varmaankin aikaisemmin esitellyt. Esittelen uudestaan, koska se on samaa sarjaa kuin tarjoilulautanen. Molemmat ovat käsin maalattuja. Sarjan nimi on Rosmarin ja se on Ulla Procopenin suunnittelema ja maalaama.

Kannu on Arabian niin sanottua perhossarjaa. 
Kupit ovat retroa 1970-luvulta. Niistä voi juoda sekä kuumaa että kylmää juomaa.


Retroryijy sopi hyvin meidän tuulikaappiin.


Ihastuin tähän Gerry Weberin takkiin. Se näyttää kuvissa kulahtaneemmalta  kuin oikeasti on.

 
Tykkään metsänvihreästä väristä. Ihmeviivat ei ole oikeasti matossa. Vaan valon leikkiä.                                               


Artekin  satulavyötuoli maksoi vain kymmenen euroa. Artekin perusti Alvar Aalto parin ystävänsä kanssa.

Sitten minun rasiahullun löytöjä.

Tykkätkö sinä kierrellä kirppareita ja mikä on ollut paras löytösi?

11 kommenttia:

 1. Ihania esineitä. Etenkin tuo kelkka, jolle olet keksinyt kivaa käyttöä. Tykkään myös tuosta takista.
  Myös kuvat ovat hienot.
  Meillä on tuollainen vihreä retromatto terassilla. Löytö oman aitan vintiltä.
  Ostan usein kirjoja kirppikseltä. Jos jään katsomaan muita tavaroita, Erkki kehottaa menemään penkomaan omia aittoja.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Kun näin kirppiksellä tuon kolmen euron kelkan, se vain piti saada ja tiesin heti, mihin sitä käyttäisin. Teillä on varmasti mielenkiintoista tavaraa aitoissa. Minun mieheni on ollut vain yhden kerran kirpparilla kanssani. Ja hän halusi pois varttitunnin jälkeen. Eli parempi mennä yksin tai vanhaa arvostavan ystävän kanssa. Lokoisaa keskiviikko iltaa sinulle!

   Poista
 2. Hei Marja! Kiitos kiehtovista kuvistasi. Olen jo aiemmin maininnut sen Marimekon tarjottimen joka on paras kirpparilöytöni. Jos tänne ei voi lisätä kuvaa tai en vain osaa..Niin laitan siitä kuvan omaan facebookprofiiliini. Toinen löytö on rukki jollaista minulla ei kotonani ollut koskaan mutta se on minusta kiehtova tavara koska sillä on historia . Joku ahkera talon emäntä on joskus käyttänyt sitä. Laitan molemmista kuvat faceen. Ihanaa kesäpäivää vaikka se onkin viikon viilein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja, kommentistasi.Muistan sen Marimekon tarjottimen. Mutta rukista et ole kertonut. Mainio löytö. Ja harvoin saatavilla kirppiksiltä. Juuri tavaroiden tarina on kiva kuulla tai ajatella itse. Kiitos kun laitat kuvat faceen. Kiinnostaa kovasti. Leppoisaa viileän päivän iltaa sinulle!

   Poista
 3. Parhaita kirppislöytöjä ovat villamatot ja vanhat käsityöt,asun v1903 rakennetussa talossa ja olen haalinut sen aikaista sisustusta.Retrohenkiset jutut ei niinkään kiinnosta,ovat makuuni liian levottomia. Silmä on kyllä harjaantunut vuosien varrella etten kanna enää mitä sattuu. Huusholli alkaa olla jo melko valmis,sillontällön tupsahtelee vielä kaikenlaista,ihmiset tyrkyttelevätkin mulle esim. vanhoja huonekaluja kun tietävät makuni :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Asutte ihanan vanhassa talossa. Eihän 60- tai 70 -luvun retro oikein tuollaiseen hyvin vanhaan taloon sopisikaan. Vaan rikkoisi sen historiaa. On varmasti ollut mielenkiintoista ja antoisaa keräillä tuon ajan huonekaluja ja esineitä. Mukavia ihmisiä sinulla ympärillä kun haluavat lahjoittaa kauniita tavaroita. Mukavaa keskiviikko iltaa sinulle!

   Poista
 4. Apua miten ihania löytöjä, hih kannuja vähän niin kuin kerätään täällä ja peltirasiahulluuteni tiedätkin ja ihana tuo punainen vanha pulkka. <3

  VastaaPoista
 5. Moi
  Löysin samat satulavyötuolit kirpparilta, mutta eivät nuo kai ole aidot Artekin..? Mistä tiedät että olisivat??🙂

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sonkku kommentistasi. Kun kotona tarkemmin katsoin, niin eivät olekaan aidot Artekin. Tästä opin, että kirpparilla pitäisi tutkia tuote tarkkaan. Mutta minulla on aina mukakiire.

  VastaaPoista
 7. Se retro ryijy on Ikean huiviteline.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!