maanantai 25. kesäkuuta 2018

FINN CRISP on syvän rukiinen hapankorppuFINN CRISP on vuoden 1952 olympialaisiin lanseerattu vientituote, joka lähti heti Suomesta ulkomaiden markkinoille. Sitä myydään 40 maassa ja se on maailman myydyin hapankorppu. Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista elintarvikemerkeistä. FINN CRISP leivotaan Suomessa aitoon taikinajuureen ja se on täysin rukiinen. Merkki on tullut nyt takaisin Suomeen. Sitä myydään S- ja K-ketjuissa.FINN CRIPSIN valokoimissa on myös ruissipsejä. Erikoisuutena tavallisten hapankorppujen ja näkkileipien lisäksi on muun muassa porkkana-kurpitsansiemen näkkileipä, punajuuri-inkivääri-chiansiemen näkkileipä ja luonnonmukainen hapankorppu.
Sain kutsun Marsaana chow roomiin tuunaamaan FINN CRISP hapankorppuja blogiyhteistyönä eri päällysteillä. Olen aina tykännyt hapankorpuista. Mutta ongelma on se, etten pysty yhden jälkeen lopettamaan syömistä. Näin kävi taas. Ahmin melkein intohimoisesti usean hapankorpun eri päällysteillä. Lempipäällysteeni oli briejuusto, vadelmahillo, viikuna, basilika. Mutta kaikki muutkin päällysteet oli ihania. Kelpasivat minulle mainiosti.
Aika jännä juttu ja yhteensattuma oli se, että kun istuin rautatieasemalla junaa odottamassa. Viereeni istui mies, joka huomasi paperipussissani olevat FINN CRISP hapankorput, ja sanoi, että noilla minä herkuttelin seitsemän vuotta Saksassa asuessani. Mies oli oopperalaulaja ja hänellä oli ollut kiinnitys Berliinin oopperaan. Ehkä hän  lauloi vähän myös FINN CRISPIN juurevalla voimalla.4 kommenttia:

 1. Taas opin uutta. Kuvittelin Oululaisen hapankorppujen olleen ensimmäiset. Kiitos Marja,ku oikaisit käsitystäni.
  Hyvää maanantaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Oululaisiin minäkin luotin. Ne kun tuntuu olleen aina. Mutta tämä FINN CRISP lähti heti perustamisensa jälkeen ulkomaan markkinoille. Ei ole ollut Suomessa laisinkaan. Paitsi nyt viime keväästä. Mukavaa tiistai iltaa sinulle!

   Poista
 2. Kiitos Marja! Aikoinani olin hulluna hapankorppuihin mutta noita Finn crispejä en koskaan nähnyt missään. Kumma juttu. Aina syötiin oululaisia. Nyt en voi harmikseni syödä niitäkään. Mikä tahansa mikä on ruista. Tai melkein alan tehdä kuolemaa. Allergia on tullut pahaksi...no aina löytyy jotain hyvää gluteenittomanakin. Jos ei niin itse voi tehdä. Hyvää maanantaita ja herkutteluhetkiä..laitapa joskus jotain mansikkaista! Kun mansikka aika tulee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja, kommentistasi. Tämä FINN CRIPS halusi maailmanvalloitusta jo vuodesta 1952. Siksi jätti Suomen. Mutta tunnetaan tosi hyvin, etenkin Jenkkilässä. Siellähän ne pitävät sitä terveysruokana. Todella surullista, että olet herkistynyt rukiille. Onneksi nykyisin on hyvä tarjonta gluteenittomiakin leipiä ja muuta. Sehän taitaa olla melkein muotia nykyisin. Olet herkistynyt muodikkaasti! Minä rakastan kunnollista juureen leivottua täysruisleipää. En syö muuta leipää kuin sitä. Paitsi välillä hapankorppuja ja näkkäriä. Kivaa tiistai iltaa sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!