perjantai 15. kesäkuuta 2018

Päivän vaatteet ja kuulumisia 10.Haluan  varoittaa kaikkia, jotka haaveilevat tai harkitsevat omakotitalon ostoa. Hommat ei lopu omakotitalossa koskaan!Tällä viikolla olen välillä tuntenut olevani kuin kuivettunut puu, tuhkaa, autiomaa tai vuotava kuppi. Mies on viikon työkeikalla. En ole meinannut selviytyä yksin kaikista hommista. Oltiin ehkä miehen kanssa syntymätolloja, kun ostettiin kahdeksan vuotta sitten tämä talo.


No, pirteän tyttäreni kanssa aloitettiin sisäseinien maalaus. Ja kuinka raskasta on siirtää minun ostamiani kauniita, vanhoja kirppariostoksiani - nyt kutsun niitä roinaksi - pois paikaltaan. Tyttäreni on lisäksi hyvin jämpti. Toisin kuin minä. Voin tehdä joskus asioita hutaisten. Vähän niin ja näin. Nyt on käynyt niin. Että tyttäreni on pomo ja minä kuuliainen apulainen.


Valokuvissa taas seistä tönötän koko ajan melkein samassa asennossa ja ilmeessä. Mekko saa minut näyttämään ehdalta emännältä. Kaulus on hyvin avonainen ja antava. Se vähän ahdisti. En halua esitellä rintavakoani julkisesti. Mekko on merkiltään s.Oliver, viime vuonna ostettu. Kuvissa sen väri on tummempi kuin luonnossa. Hapsukorkkarit on Tamariksen. Nekin viime vuonna Tallinnan alennusmyynneistä ostetut. Tykkään niistä kovasti. Vaikka hapsut lienevät menneet pois muodista.


Olen tällä viikolla myös joutunut kitkemään kasvimaata, holehtimaan muusta puutarhasta ja hakkaamaan halkoja. Kas, kun omakotitalossamme lämmitetään yleensä puilla. Halkoja on saatava varastoon kesällä talvea varten. 


Kaivo on kuivunut monena kesänä. Niinpä sitä on peseydytty järvessä. Ja pesty astiat idyllisen (?) vanhanaikaisesti pesu- ja huuhteluvadeissa.


Mutta mitä hemmettiä minä tässä inisen ja vikisen. Omakotitalossa on myös ihanat puolensa. Pääsee ovesta suoraan metsään. Naapurit ei häiritse ja emme mekään. On kiva nähdä kättensä jälki heti. Toisin kuin päivätyössä. Siis myös trallalaata ja iloa. Enkä minä ehkä enää osaisi sopeutua kerrostalossa asumiseen juohevasti.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!


9 kommenttia:

 1. Hei Marja! Ihanaa että sinulla ja miehelläsi on omakotitalo. Siellä pihallakin voi puuhailla mitä haluaa ja kulkea vaikka alasti. Ja yöpaita päällä.titenkin jos ostaa vanhan talon sitä on remontiltapa. Kaipaan maalle itsekin kun olen sieltä kotoisin. Asusi on hieno! Itselläni on vähän käyttöä menoille koska työssäni en niitä voinut edes käyttää. Olen hankkinut villatakkeja eri pituisina ja farkkuja ja t ym paitoja koska niille on käyttöä enemmän. Mutta on ihanaa seurata paneutumistasi. Laitapa tosiaan joskus arkirömpsysi kuviin yllesi! Ihanaista kesäistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi etten tarkistanut tekstiä ja siinä on kamalasti virheitä.

   Poista
  2. Kiitos, Merja, kommentistasi. Ei tekstin tarvitse olla aina täydellistä. Tulen laittamaan näihin Perjantain vaatteisiin, kesän mittaan myös kotivaatteita. Ne vaan tuppaavat olemaan kauhean värikkäitä. Ihan silmiin sattuu. Tuo on minusta oikein hyvä yhdistelmä: eripituiset villatakit, t-paidat ja farkut. Onhan se loppujen lopuksi ihanaa asua omakotitalossa. Aurinkoista lauantai päivää sinulle!

   Poista
 2. Huomenta Marja!
  Kaunis mekko on juhlava. Minusta se sopii sinulle hienosti. Tosiaan kuvassa se näyttää aika tummalta verrattuna lähikuvaan.
  Kuulostaa siltä kuin omakotitalo olisi, kaikesta työstä huolimatta, teille se ainoa oikea asumisen muoto. Kotiin ja sen lähiympäristöön liittyvä tekeminen on mielekästä.
  Tyttäresi kuulostaa meidän Erkiltä. Kaikki, mikä tehdään tehdään huolellisesti (tai ei ollenkaan).
  Mahtavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Minusta mekko oli jotenkin emäntämallinen. No, kiva jos tykkäsit.Ei marmatuksestani huolimatta muuteta kerrostaloon takaisin. Vai Erkkikin on tarkka. Samoin tosiaan tyttäreni. Kaikki tehdään niin perusteellisesti ja jämptisi. Sitä on vähän huithapeli äidin kärsimätönta työskennellä tuollaisen pomon alaisena. Ihanaa, aurinkoista lauantaita sinulle!

   Poista
 3. Ihana mekko ja hauskat hapsukorkkarit. Tykkäisin minäkin pitää korkkareita mutta tulen niissä liian pitkäksi enkä halua olla pitempi kuin mieheni. Nuorena en kiinnittänyt pituuteen huomiota ja pidin korkeitakin korkoja mutta nyt vanhemmiten olen tullut aremmaksi. Balleriinat ovat nykyisin ne kaikkein mieluisimmat kengät.
  Kyllähän sitä omakotitalossa puuhaa riittää, niin mieluista kuin vähän epämieluistakin. Itsellä on tuo kasvimaan kitkeminen niin mieluista että oikein odottelen täällä rikkaruohoja mutta kuivuuden takia niitä ei vielä näy. Kastelukin on hoitunut täsmäkasteluna kastelukannulla joten käytävät ja rivinvälit ovat rutikuivia. Toivottavasti vesi riittää kaivossa.
  Harmillista tuo kaivon kuivuminen, mutta onneksi teillä on järvi lähellä. Idyllistä tosiaan olisi astioiden pesu vadeissa, se tekisi hyvää itse kullekin joskus. Huomaisi kuinka paljon vettä kuluu hanan alla huuhdellessa. Samoin suihkussa käynti vie ihan hirveästi vettä. Hiuksista tulee muuten aivan ihanat järvivedellä pestessä.

  Säät näkyvät suosivan meitä koko viikonlopun joten ihania kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki, kommentistasi. Olen itsekin huomannut tuon, että järvivesi tekee hyvää hiuksille.Käyttäisit vaan uudestaan rohkeasti korkkareita. Monikin mies on lyhyempi kuin vaimonsa. Jepulis sentään, sinulle kasvimaan kiteminen on kivaa hommaa. Kitkin tuossa päivänä muutamana, kun otin harsot pois. Onneksi kitkettävää ei paljon ollut.Ja kyllä se on mukavankin rauhoittavaa puuhaa ja antoisaa, kun näkee kättensä jäljen heti.Aurinkoista lauantaita sinulle!

   Poista
 4. Omakotitaloissa on puolensa, kokemusta on minullakin. Vaan on ihanat nuo sinun hapsukenkäsi. Jännästi täydentävät yksinkertaisen mekon ilmettä, kiva kokonaisuus. Tulossa on muuten helleviikonloppu, joten järvessä peseytyminen on yhtä juhlaa vaan. Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, kommentistasi.Kiva että tykkäät hapsukorkkareistani. Ne on enemmän juhlakäyttöön. Mutta välillä en malta käyttää niitä arkenakin. Jees. Jees. Siis helteitä tänä viikonloppuna. En ota aurinkoa, mutta tykkään helteisestä ilmasta. Kun sitä Suomessa on tarjottavana niin harvoin. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!