perjantai 1. kesäkuuta 2018

Päivän vaatteet ja kuulumiset 8.Minulla epäiltiin olevan paksusuolen syöpä noin kuukausi sitten. Onneksi sitä ei perusteellisten tutkimusten jälkeen löytynyt. Olin suunnattoman onnellinen. Mutta maanantaina sain taas kutsun Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan kilpirauhasen ultraääni-tutkimukseen kesäkuun viides päivä. Hämmästyin, surustuin. Vieläkö ne etsivät syöpää minusta? Meiltä on matkaa Kuopioon 300 kilometriä. Miksi kutsu ei tullut Mikkelin sairaalaan? Kutsussa ei ollut mitään selitystä, miksi kilpirauhanen tutkitaan. Taas epävarmuuden aikaa. Olen välillä kireä kuin piikkilanka. Toisaalta olen hemmetin vihainen. Aikooko ne tutkia minusta kaikki elimet kerrallaan? Päätin olla ajattelematta asiaa päiväsaikaan.


Valokuvissa valokuvakammoisena taas olla vetkutan penseänä. En minä oikeasti ole sellainen! Mekko näyttää samalta kuin aikoinaan Pieni talo preeralla-sarjan naisten mekot. Mekko on merkiltään White Stuff. Ja jo vanha. Ihanan korkeakorkoiset sandaalit on pari vuotta vanhat Tamaris merkkiset. Vanha Serefina rouva osallistui myös kuvauksiin. Kiitos yhteistyöstä Serefina.

                   Kerrankin joku ilme valokuvassa. Mutta tietysti sekin vain huvittava.

Olen pohtinut, olenko tämän reilun vuoden blogin pitämisen aikana oppinut mitään ensinkään digistä. Ehkä edistystä on tapahtunut.

Viime keväänä työpaikan ATK-järjestelmävalvojat pyörittelivät silmiään minun kysymyksille työkoneeni ongelmista. Ajattelivat varmaan: Ompa tyhmä akka. Luulin jopa, että järjestelmävalvojat näkee kaiken, mitä työkoneelleni kirjoitan jonkun ihme kanavan kautta. Tämä herätti suurta hupia järjestelmänvalvojissa. Mutta miksi niiden nimi on sitten järjestelmänvalvoja? Valvoja? Mielestäni ajattelin vain loogisesti. Tänä vuonna konetta ei ole tarvinnut viedä järjestelmänvalvojille. Edistystä. Mutta olen kyllä runsaanpuoleisesti joutunut turvautumaan työpaikan tietokonevastaavaan.


Onneksi minulla on ollut ATK-ohjaaja. Jota olen vaivannut reippaanlaisesti: kuvatiedostot sekaisin; kuvat ei siirry kännykältä tietokoneeseen; linkit, kuvakaappaus ... Ajattelin aluksi, että kuvakaappaus on nimensä mukaisesti laitonta.Kaappaus. Ohjaaja joutui opettamaan minulle myös tässä taannoin kolme kertaa liitteen laittamista sähköpostiin.


En vieläkään tiedä, miten tietokonetta päivitetään? Miten kännykän roskakori tyhjennetään? Sitä aion kysyä ensi kerralla ohjaajaltani.Kirjoitan edelleen surkean hitaasti elämäni ensimmäisellä älypuhelimella. Ne kirjaimet on vaan niin älyttömän pienet.

Olen melkein hyväksynyt tietokoneen oikut ja insinöörilogiikan.En voi tehdä sille mitään suuremmissa ongelmissa. Välillä kaikki toimii hyvin. Välillä hiton huonosti. Voin vain sadatella ja murjottaa.


Suoraan blogiin liittyen ajattelin pitkään. Että blogiyhteistyö tarkoittaa postauksen tekemistä yhdessä toisen bloggaajan kanssa. Nyt olen ymmärtänyt, mitä se oikeasti tarkoittaa. Tehdään postaus yhteistyössä jonkin yrityksen kanssa.


Jees, liityinhän minä Facebookiin ja Instagramiin. Mutta en osaa vieläkään käyttää kumpaakaan kunnolla. Oikeastaan en ymmärrä lainkaan instan ideaa. Enkä osaa rajata sinne lähettämiäni kuvia. Facebookin idean ymmärrän. Siinä vaihdetaan kuulumisia.

          Tupsut on hauska yksityiskohta mekossa.

Olen oppinut ottamaan kännykällä valokuvia niin, ettei omat jalkani näy kuvissa. Näin oli varsin pitkään. Samoin pidin sormeani usein kameraikkunan päällä.

Paras oppimani asia on, etten enää pelkää tietokonetta niin paljon kuin alkuun pelkäsin. Oikeastaan en pelkää ja kunnioita vempainta enää lainkaan. Se on vain yksi esine.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
6 kommenttia:

 1. Sinulla noita mekkoja riittää,nätti tämäkin.Tietokone tuo kummallinen kapistus,hyvä renki mutta huono isäntä.Viikonloppuna on suunnitelmissa tavata sukulaisia,sisaruksia ja lapsia lapsenlapsineen,ei juhlien merkeissä vaan perikunnan kinkkisten asioiden takia.Vaikeatkin asiat on vaan joskus nostettava pöydälle ratkaistaviksi,toivotaan että saadaan asiat selvitettyä.Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Olen pysynyt suurin piirtein samoissa mitoissa parikymmentä vuotta ja perin sisareni suuren vaatevaraston. Siksi noita mekkoja riittää. En ole tänä vuonna ostanut yhtäkään uutta. Enkä aio ostaa.Juuri kuten sanoit tietsikasta: "hyvä renki, mutta huono isäntä". Olen toivoton sählääjä sen kanssa. Perikunnan asiat voivat tosiaan olla vaikeita ja nostaa tunteitakin pintaan. Toivottavasti kaikki lutviutuu. Leppeää perjantai iltaa sinulle!

   Poista
 2. Vaatekaappisi on oikea aarreaitta, josta löytyy kaunista päällepantavaa joka lähtöön.
  Ole onnellinen, että sinua tutkitaan. Monet eivät pääse tutkimuksiin, vaikka miten yrittävät. Liittyisikö kutsu Kuopioon, johonkin kilpirauhaseen liittyvän verikokeen tulokseen. Kun on sairaalassa hoidettavana, otetaan jos mitä kokeita, eikä muisteta aina kertoa, mitä on otettu. Tai miksi.
  Tietokoneen kanssa tulee välillä yllätyksiä, vaikka on pelannut niiden kanssa aika pitkään. Opit kyllä!
  Viikonloppuna onnitellaan ylioppilaita, juhlitaan yhtä ja luetaan.
  Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Vastaan samoin kuin Pihakeijulle. Vaatteita on vain kerääntynyt, kun olen noin 20 vuotta ollut samoissa mitoissa ja perin siskon suuuuuren vaatevaraston. Kaikki mitä en ole käyttänyt kertaakaan olen vienyt kierrätyskeskukseen. Uutta en mielelläni osta. Paitsi kirpparilta ja nettikirppareilta. Yritän olla ekologinen.Kiitos lohduttavasta kommentistasi kilpirauhasen ultraukseen. Olen siis tavallaan etuoikeutettu, kun minua tutkitaan näin perusteellisesti. Ei tämä omasta mielestäkään tunnu priorisoinnilta minun kohdallani. Olen kyllä elämäni aikana maksanut veroja lantin jos toisenkin. Tai ehkä ne ajattelee, että tuolla akalla on vielä melko paljon työvuosia edessään. Tiedä häntä. Voi, Kirsti, olen vuoden yrittänyt opetella digiä. Mutta aika laiha saalis. No, saalis kuitenkin. Minullakin alkaa huomenna virallinen kesäloma, kun ylioppilaat saavat hattunsa. Rattoisaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Hei Marja. Olen juuri matkalla Lappeenrantaan siskoni miehen valmistujaisjuhliin ja sitten mökille jonnekin Taipalsaarelle. Mukava rentouttava viikonloppu siis tulossa! Ihanaa lomaa sinulle Marja metsän helmassa kun sen aika koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja, hyvän loman toivotuksista. Kivoja valmistumiskekkereitä ja mökkilomailua. Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!