lauantai 9. syyskuuta 2017

Lyhyitä ja yllättäviä terveysuutisia

Tutkimus: Trauma saattaa vaikuttaa suolistomikrobeihin
Lapsuuden traumoilla ja aivojen rakenteella saattaa olla yhteys ärtyneen suolen oireyhtymässä.(HS 11.6.17)

Alkoholin kohtuukäyttökin hapertaa aivoja
Tutkimuksissa on huomattu, että alkoholin kohtuukäyttökin aiheuttaa rappeumia aivojen osa hippokampukseen. Tämä aivojen osa liittyy muistiin ja avaruudelliseen hahmottamiseen.(HS 7.6.17)Töissä käytetään paljon lääkkeitä
Suomalaisista töitä tekevistä 15% käyttää säännöllisesti psyyke- ja kipulääkkeitä parantaakseen työtulostaan. Etenkin naiset, johtavassa asemassa olevat ja asiantuntijat  toimivat näin.(HS 7.6.17)


Lakka-marjat voivat ehkäistä paksusuolen syöpää
Lakoissa on paljon ellagitanniineiksi sanottuja yhdisteitä, joiden on todettu ehkäisevän syöpää. (HS 11.5.17)

Rankka lapsuus opettaa selviytymistaitoja
Rankka lapsuus ei  ole vain täysin negatiivista traumoineen vaan se voi opettaa selviytymistaitoja. Rankka lapsuus voi kyllä aiheuttaa monenlaista psyykkistä oireilua esimerkiksi masennusta. Mutta rankan lapsuuden eläneet ovat hyviä havaitsemaan vaaroja. Heidän työmuistinsa päivittyy nopeasti. He  oivaltavat usein ratkaisuja ennen muita. He osaavat vaihtaa nopeasti tehtävästä toiseen. (HS 11.5.17)

Metsässä oleskelu alentaa verenpainetta ja vähentää stressiä
Vihreys, hiljaisuus ja tuoksut tekevät ihmiselle hyvää. (HS 20.4.17)


Nyt sieneen! Koko päivä vapaata! Jees! Ja on aikaa kirjoittaakin!Lähteet. em. Helsingin Sanomat (HS), kuvat Pexel

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi hannamaria. Pikkuisia huomioita isoista sairauksista.

   Poista
 2. Teräviä havaintoja. Kiitos, kun teit tämän koosteen. Hyvää lauantai-iltaa ja kissojen kehruuta ja silitystä. On myös kuulemma hyväksi terveydelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Kastuin täysin sienireissulla. Nyt paleltaa ja nukuttaa. Mutta mikä tässä ollessa: luen sängyssä kirjaasi ja molemmat kissat tosiaankin nuohujaa jalkopäässä. Terveellisesti.

   Poista
 3. Metsän vaikutuksen tiesinkin jo - metsä on lumoava ja rauhoittava paikka! Nuo lääkeuutiset olivat kyllä ikäviä :/ Toivottavasti sulla oli kiva vapaapäivä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Minnea kommentista. Minäkin ihmettelin tuota lääkkeiden käytön suurta määrää työn buustina. Kiva päivä oli: luin, kirjoitin, olin sateessa sienessä. Ja illan sitten palelin. Ei voi mitään. Sienihullu kun olen.

  VastaaPoista
 5. Nää on asioita, joihin moni varmaan on pikkuhiljaa heräilemässä. Itsekin olen joutunut käyttämään lääkkeitä, jotta olen jaksanut. Ei enää ikinä. Metsään maadoittumaan niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Suvi S. kommentistasi.Hyvä että olet löytänyt luonnon voiman ja hoitavuuden. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!