sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Mitä minä pelkään?


Elämäni suurimmat pelot
Pelkään eniten lasteni puolesta. Että he pysyisivät terveinä. Ja löytäisivät hyvän, itsensä näköisen elämän.

Pelkään mieheni puolesta. Että hänkin saisi olla terve.

Pelkään Serefina ja Kille kissojeni puolesta. Että he saisivat olla terveinä.

Pelkään itseni takia. Että saisin olla terve ja eläisin hyvän elämän. Ja voisin kuolla elämästä kyllikseen saaneena.

Sanotaan. Että jos ihminen pelkää elää, hän pelkää myös kuolla. Hyvän ja antoisan elämän elänyt ihminen ei yleensä pelkää kuolemaa.


En pelkää avioliittoni kestämistä. Ollaan vakaalla pohjalla. Vaikka välillä raivoisasti riidelläänkin. Tuuletetaan niin parisuhdettamme.

Elämäni pienemmät pelot
Pelkään hiiriä ja rottia. Pelkään metroja. Pelkään ahtaita paikkoja ja korkeita paikkoja.


Pelkään parkki- ja ylinopeussakkoja. Mutta en osaa tehdä mitään  tai ei huvita tehdä mitään niiden estämiseksi. Olen hullu.

Pelkään  silloin tällöin  myös itseänikin. 

Minkälaisissa tunteissa se rypee jonkin ajan kuluttua? Mitähän tyhmää se taas keksii?


Maailmanmenon suurimmat pelot
Nämä ei ole tärkeysjärjestyksessä vaan kirjoittelen sen mukaan, mitä mieleen sattuu tulemaan. Kirjoitus ei siksi varmasti ole kattavakaan.


Pelkään sotaa USA:n ja Pohjois-Korean välillä. Se olisi ydinsota. Sotaan sekaantuisivat luultavasti myös Kiina, Etelä-Korea ja Venäjä.

Pelkään terrorismia.


Pelkään, että joskus tulevaisuudessa ihmiskunnalle ei riitä enää ruokaa. Jos kaikki olisivat kasvissyöjiä, näin ei kävisi. Monella on turhan iso hiilijalanjälki. Väestönkasvu on suurin ympäristöongelma.


Pelkään, että ilmastonmuutos vaikuttaa koko ajan pahemmin ja etenkin Afrikassa. Kuivat kaudet pitenevät. Ihmisten täytyy lähteä ruuan ja veden perässä muualle. Eurooppaan tulee suuri kansainvaellus (pakolaisia) Afrikan mantereelta. Ilmastonmuutoksen takia myös eliöstö ja kasvit kärsivät.


Pelkään mitä sademetsien hakkaaminen saa aikaan. Se kiihdyttää ilmastonmuutosta ja jo nyt eliölajeja on kuollut. Usein hakatuille alueille istutetaan öljypalmua, joiden öljyä myydään Eurooppaan ja muualle läsimaihin. Maailmankaupan rakenteet on postkolonialistiset ja vääristyneet. Tänne tuodaan kalleilla tullimaksuilla raaka-aineita kehitysmaista ja viedään halvoilla maksuilla jalostettuja tuotteita.


Pelkään, että ihmisiä aletaan kloonata. On voitu jo alkaakin.

Pelkään Venäjän Putinia, joka haluaa olla uusi tsaari. Hän on entinen KGP:n mies. Suuri vehkeilijä ja näyttelijä. On tapattanut jo kolme merkittävää oppositioajattelijaa. Panee opposition edustajia vankiloihin. Rajoittaa median vapautta rankalla kädellä. Me ollaan maantieteellisesti niin lähellä Venäjää. Että mitä vain voi tapahtua.


Pelkään Turkin tilannetta. Siellä ihmisoikeuksia ja median sananvapautta poljetaan vielä raskaamalla saappaalla kuin Venäjällä. Erdogan ei ole enää presidentti. Vaan diktaattori.


Pelkään Trumpin arvaamattomuutta ja taitamattomuutta presidenttinä.

Suomessa pelkään koko ajan kasvavaa eriarvoistumista. Köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu. Se olikin tietty odotettavissa, kun äänestettiin miten äänestettiin ja muodostettiin oikeistohallitus.


Pelkään alati kasvavaa suvaitsemattomuutta. Etenkin pakolaisvihaa. Jonka hyväksyy poliittinen puolue Perussuomalaiset. Ei sellainen ole enää politiikkaa. Eli yhteisten asioiden hoitoa. Oikeistopopulismin nousu koko Euroopassa pelottaa. Toisaalta lohduttaa se, kun katsoo historiaa taakse päin. Aina liberalismi on lopulta voittanut.


Tästäpä tuli maailmantuskaa tihkuva kirjoitus. Nyt pitää panna tälle piste. Vaikka maailmanparannettavaa olisi vielä paljon lisää. Voin onneksi keskustella näistä jutuista mieheni kanssa.

Mitä sinä pelkäät omassa elämässäsi tai maailmanmenossa tai molemmissa?Lähteet: kuvat omat, vuodatus oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!