tiistai 28. marraskuuta 2017

Kuivan talvi-ihon hoito-ojeita

Talvella iho kuivuu suurimmalla osalla ihmisistä. Ihoa saattaa kutittaa ja kiristää. Se kuivuu lähinnä kuivan sisäilman ja kylmän ulkoilman takia. Suomen kosmetologien yhdistyksen puheenjohtajan Anne Parkkisen mukaan moni hoitaa kuivaa ihoaa väärin. Tässäpä hänen muutama hoito-ohje.


  • Älä ole lämpimässä suihkussa liian kauan. Iholle hyväksi olisi peseytyä nopeasti ja vähän viileämmällä vedellä.Pitkä oleminen liian lämpimässä suihkussa vie ihon omia rasva-aineita ja tervettä bakteeriflooraa pois.

  • Älä pese kasvoja liian voimakkailla aineilla. Kasvoille hyväksi olisi voidemainen, saippuaton ja alkoholiton tuote. Moni ymmärtää, että ihoa pitää voidella. Mutta käyttää kasvojen puhdistuksessa liian voimakkaita aineita.

  • Älä osta kasvovoidetta miten sattuu. Kannattaisi keskustella myyjän kanssa, eikä vain napata hyllystä jotakin. Voiteen paksuudella on väliä. Jos iho on vain pintakuiva, riittää ohempikin kosteuttava voide. Jos iho on erittäin kuiva, kannattaa ostaa paksumpi ja täyteläisempi voide. Voiteen alla kannattaa käyttää seerumia.

  • Älä tuijota vaan hintalappua. Kallis voide ei ole automaattisesti paras. Mutta kalliissa voiteissa käytetään useammin enemmän aktiiviaineosia ja raaka-aineita. Laadukkaan voiteen tunnistaa siitä, että se on täyteläistä, mutta imeytyy silti hyvin. Perusvoiteet sopivat vain vartalolle.

  • Älä kuori ihoa liikaa. Talvella kannattaa käyttää lempeämpää kuorintaa ja tehdä se harvemmin.
  • Jos iho on todella kuiva, älä käytä vettä. Käytä puhdistukseen vain puhdistusmaitoa ja -vettä. Apteekeissa myydään myös lähdevesisuihketta puhdistukseen.

Jos sinulla on talvella kuiva iho, miten hoidat sitä?

 Lähteet: Helsingin Sanomat 14.11.2017, kuvat Pexel, Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!