maanantai 13. marraskuuta 2017

Näin yritän torjua ihoni vanhenemista


Ihon vanhenemiseen vaikuttavat eniten geenit. Joo, tiedän.

Ihon vanheneminen on luonnollista. Joo, tiedän.

Mutta silti sitä haluaisi tehdä jotakin sen hidastamiseksi. Tulee edes hyvä mieli.

Ulkoilen ja lenkkeilen paljon, koska happi tekee hyvää iholle.

Vältän auringon ottoa. Enkä polta tupakkaa. Olen kyllä aikoinani polttanut paljonkin. Siskon keuhkosyöpä sai lopettamaan laakista.


Syön  hedelmiä, marjoja, kasviksia. Vältän valkoista sokeria. Juon riittävästi vettä. Herkuttelen välillä juustoilla, pizzalla ja suolaisilla piirailla. En ole liian ankara itselleni.

Koska tiedän, että minkä eniten kieltää itseltään. Sitä tekee eniten mieli.


Yritän nukkua hyvin. Mutta kärsin kausittaisesta unettomuudesta. Nyt on hyvä jakso. Miten pitkään kestänee?

Käytän kollageenijauhetta, jossa on myös C-vitamiinia.

En edes muista, mistä sain kollageenijauheen käyttämisen mieleeni monta vuotta sitten. Mutta syy muistaakseni oli se, ettei kollageeni imeydy ihovoiteista. Ja se tarvitsee aina kumppanikseen C-vitamiinia oikeasti imeytyäkseen elimistössä.

Nyt kun kirjoitan tätä. Tajuan että teen aika paljon ihoni hyväksi. Tai mitä tekemistä nämä puuhailuni ovat? Ehkä turhamaisuutta. Maalaisakalle. Mutta kun esiinnyn työkseni. En halua satakunnan oppilaan katsovan todella väsähtänyttä naamaa. Päivät pitkät.

Vanhanakin - rypyistä ja juonteista välittämättä - voi olla hyvinvoivan ja levänneen näköinen. Minusta vanhat naiset on kauniita. Eletty elämä ja viisaus hehkuvat kasvoista.


Nämä ruoka-aineet tekevät hyvää iholle. Olen jostakin aivan asiallisesta kirjasta lukenut.
 • soijapapu
 • porkkana
 • saksanpähkinä
 • granaattiomena
 • ananas
 • tumma suklaa
 • auringonkukan siemenet
 • hunaja
 • rosmariiniöljy
 • kehäkukkaöljy
 • kypsennetty tomaatti
Noita eteerisiä rosmariini- ja kehäkukkaöljyä ei vain nykyisin tunnu saavan mistään. Kasvatan itse rosmariinia ja kehäkukkaa. Ja uutan rosmariinia ja kehäkukkaa  öljyyn. Yleensä manteliöljyyn. Alla oleva kamomillakin on hyväksi iholle. Sekä ihanan rauhoittava ja unettava yrtti.

Aamuisin käytän seerumia ja kasvovoidetta. Iltaisin kasvonpuhdistuksen jäkeen käytän seerumia ja Bellavita-voidetta. Kasvot puhdistan yleensä Lorealin Pure clay purifying cleansing geelillä. Kerran viikossa käytän kasvoharjaa. Silmänympärysvoidetta en käytä.Tämä voi kuulostaa älyttömältä, mutta vasta eilen - puolen vuoden käytön jälkeen - tulin kaveriltani kysyneeksi. Mitä ne merkit kännykän kameran yläkulmassa tarkoittaa?  Selvisi: salamaa, automaattista salamaa, ei salamaa ja valoa. Olen hipaissut niitä ihan huvin vuoksi. Aivan miten sattuu. En ole tajunnut, että vähän hämärässäkin voi ottaa kuvia. Ei ihme, että osa kuvista on ollut melkein mustia.Tästä innostuneena otin selfien hämärässä päivässä. Olen senkin välillä unohtanut, että lupasin tyttärelleni monta kuukautta sitten, että harjoittelen valokuvissa olemista ottamalla selfieitä. Minulla kun on jonkinasteinen valokuvissa olon kammo.


Kuva on kieltämättä epätarkka. Mutta ainakaan sitä ei ole käsitelty.
Olen näköjään siinäkin valokuvauspelkoisen näköinen. Vaikka nyt ensimmäistä kertaa käytin salamaa melko hämärässä huoneessa, kuvassa on omituisia varjoja. No, vähitellen tässä opitaan.Onko sinulla jokin tietty merkki, jota suosit ihonhoidossa?Lähteet: kuvat Pexel, osa omia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!