tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kaura - Uusi Superfood (ja sekoiluani digimaailmassa)


Joskus aamuisin haudutan kaurapuuron aamiaiseksi. Pidän todella paljon sen mausta; niin lempeä ja sopivasti viljainen.

Aivan vastikään on tutkittu kauran terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ja on huomattu, että sillä on vaikutusta esimerkiksi veren kolesterolin laskuun, verensokerin tasaamiseen ja sydänterveyteen. Juuri nyt tutkimuksen alla on sen vaikutus suolisto- ja vatsavaivoihin. Mutta kaikki varmasti tietää jo nyt, että kaurapuuro tekee hyvää vatsalle.


Kauran suosio on noussut huimasti: vielä kahdeksan vuotta sitten sitä käytettiin puolet vähemmän kuin ruista. Nyt tänä keväänä kaura ohitti rukiin elintarvikekäytössä. 


Kauppoihin on tullut uusia kauratuotteita: Raision Elovenalta kaurajäätelöt ja -rahkat; Fazerin uudenlaiset puurot, myslituotteet ja kauragranolat.Vaaleat ruokaleivät käyvät kaupaksi, jos niiden kyljessä lukee Kaura.

Tavalliset kaurahiutaleet ovat silti vielä ykköstuote.

Tämä ATK se on ihmeellistä digiblondille: yhtenä päivänä piti kutsua työkaveri apuun; olisin kutsunut kyllä kylään muutenkin, koska asutaan nykyisin melkein naapureina. Ja selvisi, että kyse on aika "pikkujutusta", olisi vain pitänyt klikata yhtä kohtaa, mutta minulle se yksi kohtakin oli suuren suuri probleema. Viime viikolla työtietokoneeni mielestäni tilttasi lopullisesti. Kipitin tietysti järjestelmänvalvojan luokse, ja kyse oli vain virheestä käyttäjä kirjautumisessa. Oli siinä muutakin juttua...Sain kauheasti neuvoja miten tallentaa pysyvästi koko  helan hoito, joka koneella on.  En ymmärtänyt mitään.Tilanne päätyi siis siihen, että sopotin jotakin:"Hei, mä oon lomalla, en mä nyt jaksa noita juttuja, jos elokuussa sitten..." Hyvin nolona poistuin takavasemmalle. Ja järjestelmänvalvoja oli taas niin lempeä - vastoin mielikuviani. 

Sana "digi" tuntuu jotenkin kovalta mielessä ja suussa. Eilen kone ei halunnut - taas persoonallistan - käynnistyä. Mies opetti sitten, ettei käynnistysnappia voi vain hätäisesti - "sinä oot niin malttamaton" - painaa vaan välillä on painaistava kunnolla. No, nyt sitten painellaan ja päästään kirjoittamaan.


Olen harjoitellut - tyttären neuvosta - noita selfien ottamisia silloin ,kun joskus olen sattunut muistamaan. Tässä yhtenä päivänä tulin kotiin ja muistin tämän kovin "tärkeän asian". Kas kummaa, rakas Kille-kissanihan sen kuvan varasti. Hänellä on hyvin valtiomiesmäinen katse tässä kuvassa:

Lähteet: Helsingin Sanomat 29.5.2017, kuvat Pexel, viimeinen kuva oma

2 kommenttia:

  1. Kaura on noussut sille kuuluvaan kunniaan. Eläköön kaura! Tuo malttamattomuus se tahtoo olla itselläkin. Hosumalla ei tule hyvä, mutta silti on muka aina kiire jo seuraavaan juttuun. Pää menee niin paljon edellä kehoa. Edustava kuva Killestä. Terkkuja sille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kirsti, kommentista. Hymy nousi huulille, kun lähetit terkkuja Kille-pojalle. Kyllä kissat osaa ja tietää. Tuntuu välillä siltä että enemmän kuin ihmiset. Kiva että meitä levottomia riittää. Olisi joskus hyvä tietää, minne se kiire on? Onkohan se jokin paikka, joka jonakin päivänä selviää, kun kiirehtii kylliksi?

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!