tiistai 27. kesäkuuta 2017

Koirat Hengaavat BaareissaMiten  koirat sitten hengaavat baareissa? Ensiksikin omistajan kanssa. Yksin ei saa tulla! Heille on omia ruokia, herkkuja ja tietenkin kaljaa. Meno on mahtava ja koiramaisen riehakas koirabileissä, Dog Dateilla. Esimerkiksi Clarion hotellissa Helsingissä koirille on tarjolla kahdeksan ruokalajin buffet. DJ soittaa musaa. Mistähän musiikista koirat tykkäävät eniten?

Ravintola Trattoria Sogno järjestää koirille synttärijuhlia. Kakkuakin on. Ei mitään tyhmien ihmisten kermakakkua vaan kunnon koirakakkua: tehty raakamakkarasta tai parmankinkusta. Siinä on maut kohdallan! Vuh!

Erityisesti Helsingin koirilla on mojovat oltavat. Viisi vuotta sitten ravintolalaki uudistui, ja koirat saivat luvan tulla baareihin. Koiraystävällisten ravintoloiden pitää ilmoittaa siitä ikkunassaan, jotta allergikot tietävät asiasta. Helsingissä on nykyään yhtä monta koiran omistajaa kuin on ihmisiä keskikokoisessa kaupungissa. Ravintoloitsijat tietävät, että he ovat potentiaalisia asiakkaita, jos saavat ottaa koiransa mukaan. Koiria on kunnioitettu asiakkaina jo pitkään Keski-Euroopassa.Onko tällä tyypillä krapula? Näyttäisi vähän siltä.

Miksi tämä oikukas, nykyään jo tosiaan persoonallistan sen - ollaan sinä ja minä - koneeni suostuu kirjoittamaan vaan sinistä ja pienell
nämä ovat suuria digieksistentiaalisia kysymyksiä. Joihin tuskin koskaan saan vastausta. Nyt tämä jättää kirjoittamatta kirjaimiakin miten sattuu. Antaudun koneen edessä. Jääköön teksti tuollaiseksi. Toivottavasti mahdolliset lukijat ymmärtävät...Yritin kovasti kyllä! Olen sitkeä (kainuulainen).

Mietin, mitenköhän kissat hengailisivat ja bilettäisivät baareissa? Koirat nyt varmasti osaavat bilettää, he kun on sosiaalisia, vilkkaita ja meneväisiä. Kissojen bileissä saattaisi - ihmisen mielestä - olla varsin tylsä meno. He  varmaankin tekisivät tuttavuutta hyvinkin hitaasti. Aluksi vain pitkään tuijottelisivat toisiaan. Tapansa mukaisesti. Bileiden kohokohdassa he vaipuisivat mietiskelemään ja meditoimaan. Raukeasti. Tai mistä sitä tietää. Meno voisi äityä villiksikin. Syntyisi kärhämää ja kynnestä tulisi puolin ja toisin - olisi täysi sähinä päällä ja karvat lentelisivät. Meidän luonteeltaan äksy Serefina kissarouva joutuisi tasan varmasti kunnon kapakkatappeluun. Kiltti ja sosiaalinen Kille-kissa vain kuuntelisi toisten kissojen murheita oluen ääressä empaattisesti.

Taidanpa kokeilumielessä järjestää kissojen kotibileet! Jees, siinä on ideaa.
Lähteet: Helsingin Sanomat 16.6.2017, kuvat Pexel

6 kommenttia:

 1. Hauska postaus!
  Ihana,että lemmikitkin ovat tervetulleita joihinkin ravintoloihin! Ja kuulostaa kyllä melko meiningiltä tuo 8 lajin buffet :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minnea Muru kommentistasi. Jees, on se kiva, että koirat pääsee hengaamaan! Minä olen niin kauhean eläinrakas, etten edes voi syödä kavereitani.

  VastaaPoista
 3. Ohho, enpä ole ikinä ennen kuullut tällaisesta! :D Kaikkea uutta sitä oppiikin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Elina kommentistasi. Kyllä ne koirat keksii. Ja on kuuleman mukaa Suomessakin nykyisin kissaravintoloita.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos hannamaria kommentistasi. Eläimet ovat aina kauniita ja edustavia. Kivoja kesäpäiviä sinulle.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!