tiistai 20. kesäkuuta 2017

Tulen vihaiseksi näistä saakelin sananlaskuista...


Minulla on sen verran rankkaa taustaa, että suutun ja mustaksi muutun (tämäkin on outo sanonta: miten niin juuri "mustaksi" muutun? Paremmin sopisi että tuhkaksi muutun...Ehkä näin sanotaankin.Who knows?) seuraavista sananlaskuista:

Ihmiselle ei anneta enemmän kuin hän jaksaa kantaa
Kyllä annetaan! Jos ei ole syntynyt iso kultalusikka suussa, ymmärtää ehkä tämän. Ihminen voi murtua kannettavansa painosta. Hän voi sairastua  ruumiillisesti tai henkisesti. Näitä ei pitäisi erotella. Vaan sanoa että ihminen sairastuu. Ylitsevuotavan paineisessa tilanteessa. Tietysti on olemassa niin sanottuja teräsnaisia ja -miehiä, jotka kestävät kaiken. Tai näyttävät siltä  ulospäin.


Kaikki mikä ei tapa vahvistaa
Ei vahvista! Ihminen voi kokea niin pahan, traumaattisen kokemuksen, ettei pääse siitä koskaan kokonaan yli. Ei edes ammattiauttajien avulla. Mutta - jos voi sanoa jotakin hyvää traumaattisesta kokemisesta -  nämä ihmiset osaavat iloita rankkojen kokemuksien jälkeen pienistäkin asioista. Esimerkiksi oman lapsen kuolema voi olla tällainen äärimmäinen  traumaattinen kokemus.Kell onni on se onnen kätkeköön
Niin vaatimatonta! Eikö onneaan saisi jakaa ja tehdä muitakin siten onnellisemmaksi? Eikä vain itse lymyillä - jotenkin salakähmäisesti  - omassa onnessaan. Mutta se kateus. Suomessa. Onnen kätkeminen on pihtaamista ja pikkusieluisuutta. Kenenkään onni ei ole muilta pois.


En tiedä - vieläkin kahden kuukauden jälkeen - digiblondina, näkyykö seuraava youtube video: Amy Winehouse I am not good. Amy Winehouse kuoli maagisessa 27-vuoden iässä alkoholimyrkytykseen. Se ei poista hänen valtavaa lahjakkuutaan, äänensä jazzahtavaa sointua. Alun perin hän olikin jazz-laulaja. Joka oli liian herkkä ja ne olosuhteet, joissa hän joutui viettämään lapsuutensa....Tuossa äsken yritin selittää sitä, että tasan eivät käy onnen lahjat - juu...taas puhun sananlaskuilla...nyt ymärrän, eihän näistä pääse mihinkään - eikä niin käynyt Amy Winehousin kohdalla. Minä olen siitä hyvin surullinen. Tykkään hänen äänestään niin paljon. Onneksi se elää yhä!Lähteet: Kuvat Pexel, video youtube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!