tiistai 26. joulukuuta 2017

Emojit voivat kertoa jotakin ihmisestä


Emojien käyttö on tutkimusten mukaan mukavan ihmisen merkki. Huvittavaa tässä on se, että en itse edelleen sitkeänä digiblondina osaa käyttää niitä ollenkaan. Joidenkin merkityksen tiedän. Siinä se.

Hymiöt ei ole enää vain nuorten juttu. Niiden käyttö liittyy enemmän luonteeseen kuin ikään. Emojien käyttö on yleisempää ystävällisillä ihmisillä. Tämä tutkimus julkaistiin arvovaltaisessa tiedelehdessä nimeltään Trends in Cognitive Sciences.
Jotkut pitävät hymiöitä vähän lapsellisina ja turhina. Minä en pidä. En vaan vielä osaa käyttää niitä. Ne voisivat lisätä ilmaisun sanallista sisältöä. Emojit toimivat erityisesti ikään kuin visuaalisina vihjeinä vahvistamassa tunneilmaisua.

Esimerkiksi Instagrammin emojeja sisältävät jutut koetaan persoonallisemmiksi. Ne saattavat johtaa melkein puolet vilkkaampaan vuorovaikutukseen. Jees, emojien maailma! Minkä minäkin vielä opettelen.

Käytätkö miten paljon hymiöitä?Lähteet: Helsingin Sanomat 14.12.2017, kuvat Pexel, Pixabay

11 kommenttia:

 1. Minäkin vasta opettelen emojien käyttöä. Hymynaaman kyllä ymmärrän, ja tietysti surullisen ja vihaisen. Sydänkin on aika selkeä merkitykseltään. Mutta en minä kyllä osaa mitää hieroglyfitekstiä niillä tehdä kuten aika moni nuorempi.
  Mukava tietää että instagramissa saa enemmän huomiota postaukselleen jos mukana on emojeita. Tärkeä tieto blogaajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Joanna. Kiva lukea, että joku muukin on vasta opintiellä näiden hymiöiden kanssa.Kyllä me ne opitaan. Mukavaa Tapanin päivää sinulle.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hyvää tapaninpäivän iltaa Marja. Vastasit kysymykseen, jota olen pohtinut, eli: "Onks' vähän lapsellista, kun mummo käyttää hymiöitä?" Kiitos pelastit iltani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Ei ole tosiaankaan lapsellista. Hienoa että osaat käyttää niitä. Hyvää Tapania myös sinulle. Huomenna arki.

   Poista
 4. Käytän todella paljon emojeita viestinnässä. Omasta mielestäni ne vilkastuttavat ja monipuolistavat ilmaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Heidi. Emojit todellakin monipuolistaa ilmaisua.

   Poista
 5. Kyllä, käytän paljon emojeita. Ne ovat todella olennainen osa viestintää esimerkiksi instassa. Kyllä sitä vielä näin vanhalla iälläkin oppii käyttämään!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi tuulanneli. Minä yritän oppia. Mutta minua pitää ihan kädestä pitäen opettaa.

  VastaaPoista
 7. Käytän paljon emojia, niillä pystyy niin hyvin viestimään omaa fiilistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Nina. Hienoa että osaat käyttää emojia. Ne lisäävät tunnetta tekstiin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!