keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Vaihteeksi pizzalla


Joulun jälkeen teki mieli aivan muuta kuin jouluruokaa. Niinpä lähdimme tyttären kanssa pizzalle. Meidän metsiköstä 40 kilometrin päähän Heinolaan. Maalaiselämää. Tytär ajoi, kun hän on tuoreena kuskina siitä kovin innostunut. Minä vähän pelkäsin vieressä, vaikka olen itse surkea kuski. Surkeista surkein. Tytär ei edelleenkään halua, että hänen kasvojaan kuvataan.
Perille päästiin. Metsätaipaletta koko matka. Minä tilasin tonnikalapizzan. Tytär kebabia. Kunnon mättöä. Ihminen tarvitsee sellaista välillä. Se on ihmisen osa. Pizza oli valtava ja hyvää, mutta en jaksanut syödä siitä kuin puolet.
Pizzeria Torino ei ollut erityisen tunnelmallinen. Mutta se kuului asiaan. Tällainen tavallinen. Kunnon peruspaikka. Hyvää palvelua. Lupa valokuvata. Ei me muutenkaan yleensä käydä gourment-ravintoloissa.
Sitten ruokaan. Minä olen hulluna kaikkeen tuliseen. Jalopenot on suurta herkkua.


 Sitten ruokakoomassa kotia kohti metsätaipaleelle.Tykkäätkö pizzasta? Käytkö usein ulkona syömässä, myös niin sanotuissa hienommissa ravintoloissa?

Lähteet:omat

16 kommenttia:

 1. Jännä, että sinunkin teki jouluna mieli "tavallista" ruokaa. Pizzan sijaan minä keitin kotona perunoita. Pizza ei kuulu sinun päivitttäiseen ruokavalioon, eivätkä potut minun. Ihana äiti-tytär reissu teillä. Gourmet-ravintolaan pääsemme toisinaan, kun lapsemme antavat meille lahjakortteja sellaiseen. Meillä on myös taitavia "kokkeja" suvussa, jotka loihtivat joskus gourmet-aterioita kotioloissa. Hyvää päivän jatkoa Marja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kommentistasi, Kirsti. No, perunat on hyviä ja vähän terveellisempiä kuin pizza. Mutta ei sitä aina kannata terveyttään ajatella. Teillä on ihanat lapset,kun antavat lahjakortteja vähän hienompiin ravintoloihin. Hyvää päivän jatkoa sinullekin.

   Poista
 2. Pitsa on hyvää vaihtelua. Meillä alkaa loman hauskin vaihe, nimittäin hävikkiruoasta tehdään kaikkea herkullista. Saattaa tulla pitsaakin jos hyvin käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa L kommentistasi. Nyt on tosiaan aika ruveta kokkaamaan hävikkiruokaa.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Täällä yksi joka pystyy samaistumaan tuohon, että joulun jälkeen teki mieli melkein mitä tahansa muuta kuin jouluruokaa. Perus-pitseriat ja sellaiset kodikkaan tunnelman omaavat ruokapaikat on kyllä enemmän käytössä kuin ne niin sanotut gourmet-ruokamestat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neea kommentista. Kyllä maistui hyvältä ja vaihtelua jouluruuan mättämisen sijaan.

   Poista
  2. Kiitos Neea kommentista. Sillin, rosollin, laatikoiden maku on huuhdottava suusta pizzalla. Minäkin tykkään tuollaisista ruokapaikoista.

   Poista
 4. Kiva äiti-ja tytärreissu teillä ja olet niin oikeassa, välillä sitä tarvitaan kunnon mättöä. :)

  Mukavaa keskiviikkoa Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia K kommentista. Tosiaan välillä kunnon mättöä ja överit. Kivaa päivän jatkoa sinulle.

   Poista
 5. Voi miten kiva äiti-tytärhetki teillä :) Jouluruokien jälkeen pizzanhimo on kyllä ymmärrettävä, itsellekin alkoi muutaman päivän jälkeen riittää laatikot ja rosollit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia kommentistasi. Me liikutaan aika paljon yhdessä tyttären kanssa. Mikkelissä ja muualla. Viime talvena oltiin yhdessä Thaimaan reissulla. Viihdytään toistemme seurassa. Kyllä riittää jo laatikot ja rosollit.

   Poista
 6. Viime vuonna tapaninpäivänä alkoivat jouluruoat tökkimään ja lähdettiin ulos syömään. Minä ja tyttäreni mentiin RAXiin. Mieheni ja poikani menivät Kiinalaistyyppiseen ravintolaan. Nuo ravintolat olivat kauppakeskuksessa, niin oli helppo valita mieleinen ruokapaikka. Tänä vuonna söin jouluruokaa vielä tänäänkin. Huomenna, kyllä jo jotain muuta! ;) Kiva reissu sinulla varmasti oli tyttäresi kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maisa kommentistasi. Hienosti jakaudutte tai jalkauduitte syömään jokaisen maun mukaan. Me viihdytään tyttären kanssa toistemme seurassa. Kälätystä riittää.

   Poista
 7. Mekin käydään yleensä yhtenä joulun välipäivänä pizzalla tai kiinalaisessa ravintolassa. Ihanaa vaihtelua jouluruokaan. Minä tykkään kyllä muutenkin pizzasta, joten syön sitä melko usein :)

  Kivoja joulun välipäiviä sinulle, Marja! Ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minnea kommentistasi. Kyllä jouluruokiin kyllästyy näköjään itse kukin. Aattona ne on herkkua. Joulupäivänäkin menettelee. Sitten tulee stoppi. Minä tykkään kaikista suolaisista herkuista, myös pizzasta, tortilloista...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!