sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Hulluna korvakoruihin ja vähän muuhunkin

          Ikuisen elämän risti

Olen ollut korvakoruhullu koko aikuisikäni. Minulla on kymmeniä korvakoruja. Suurimmaksi osaksi rihkamaa, vähän kultaa ja hopeaa. Sain kaupallisena yhteistyönä Kelttikorun kanssa kahdet korvikset esiteltäviksi.Olen myös hulluna antiikin mytologiaan ja kelttien mytologia ja historia kuuluu antiikkiin. Yleensä ajatellaan, että antiikkia on vain muinainen Kreikka ja Rooma. Mutta antiikin aikana oli myös paljon muita kiinnostavia kansoja muun muassa keltit. Siksi kerron tässä postauksessa kellttien historiasta jokusen sanan.Kelttikorun korut ovat hyvin kauniita ja niitä voikatsella ja tilata täältä klikkaamalla. Sivuston osoite on www.kelttikorut.com. Mutta linkkiä klikkaamalla on joutuisampaa. Osoitteessa on myös tietoa kelteistä kansana.

Koruihin käytetty hopea on parasta 925 hopeaa. Silti korut eivät ole kalliita. Kelttikoru käyttää aidosti vanhoja kelttisymboleita koruissaan.Korut on tekstitetty vanhojen myyttien kertomuksilla. Kaikilla koruilla on oma tarinansa ja oma voima annettavanaan ihmisille myös tänään.

Keltit ovat yli 2000 vuotta vanha kansa. Se levittäytyi rautakaudella suureen osaan  Eurooppaan. Kelttiläisyys on säilynyt pisimpään Englannin reunaosissa, Bretangessa, Irlannissa ja Skotannissa. Edelleen elossa olevia kelttiläisiä kieliä on iiri, kymri ja bretoni.Antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset pitivät kelttejä barbaareina - kuten kaikkia pohjoisen kansoja. Keltit olivat kyllä melko sotaista väkeä.Kelttiläiset oli monijumalaisia.  He hautasivat vainajansa tämän tavaroiden kanssa, koska keltit uskoivat jälleensyntymään tuonpuoleisessa.Keltit palvoivat yleensä puita. Palvontapaikkoina oli pyhät lehdot. Druidit olivat kelttien pappisluokka.

Kelttien taide ja käsityö oli alusta alkaen abstraktia, mytologista ja hienostonutta muotokieleltään. Kelttien sepät olivat erityisen taiteellisia. Keltit pukeutuivat näyttävästi, koristeellisesti ja käyttivät paljon koruja, jotka on jääneet elämään meidänkin ajalle asti.

Mitä tykkäät kelttikoruista?


Lähteet: netti, kuvat omat, viimeinen Pexel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!