maanantai 11. joulukuuta 2017

Minulla on nyljetty olo

Minä olen vereslihalla henkisesti. Minulla on tyhjä olo. Minulla on ontto olo. En voi edes kertoa työkriisistäni avoimesti ja julkisesti.


Vain hämäriä viittauksia

Yhteen tyyppiin. Jonka kanssa en tule toimeen.

Jos tykkäisin nykyisin viinasta, joisin nyt sitä. Yhden illan vapahdus. Näistä raskaista ajatuksista. Mutta seuraavana päivänä entistä huonompi olo.Minulla on selkeä syy olla surullinen.

Varsinaiseen masennukseen en halua vaipua.

En ihan piruuttani.

Minulle alakulomusiikkia. Veskun ja Leinon Elegia youtubesta.
Jos linkki nyt toimii.Sairauslomalla. Kunnes olen jotenkin valmis kohtaamaan taas päivittäin tämän tyypin.

Nyt. En ole. Vielä.

Oppilaita ja työkavereita on vähän ikävä.


Jatkan elämääni. Lenkki. Kuntosali. Ruuan laitto. Tiskit ja vaatteidenpesu.

Tämän blogin kirjoittaminen. Ennen kaikkea lukeminen. Kavereiden tapaaminen.
Joulukakut ja joululeivät olen jo leiponut pakastimeen.

Vaikka en ole niin sanottu jouluihminen. En tee suurta joulusiivousta. Ei ole erikseen jouluverhoja. Pöytäliina on.


Tortut paistan. Pipareita meillä ei syö kukaan. Laatikot valmiina. Joulukalan valmistan. Samoin lasimestarinsillin ja rosollin teen itse. Kaupan rosolli on pientä mautonta silppua.

Tämän vuoden joulukuusikin on jo valmiiksi ostettu.

Miten paljon sinä niin sanotusti laitat joulua?

Lähteet: kuvat omat

15 kommenttia:

 1. Miten minä toivonkaan työpaikan tilanteen selkiytymistä. Tuntuu pahalta puolestasi. Toivottavasti sairausloman päiviin mahtuu myös paljon iloa. Ahkerana ole ollut.
  Aika vähillä joulun valmistelilla mummonmökissä pääsen. Nuoret laittavat nykyisin joulun ja meidät on kutsuttu viettämään joulua heidän kanssaan. Mies valmistaa joulukalat yhteiseen juhlaamme. Rosollin minä tai mies teemme itse. Itseasiassa syömme sitä jo tänään, koska lapset ja nuoret eivät siitä välitä. Joten joulupöydässä sitä ei luultavasti ole.
  Haleja sinulle Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi ja pahoillaan olemisesta. Työpaikan tilanne nyt vain on mitä se on. Totta kai se rassaa minua. Eikä sairausloma ole mitenkään mukava. Mieluummin olisin töissä. Mutta se ei vain nyt onnistu. Ihanaa, että pääsette valmiiseen joulupöytään. Tuo on yksi hyvä syy tehdä lapsia. Itse tehty rosolli on todella hyvää. Miehesi taitaa olla kalamies.

   Poista
 2. Voi Marja, en löydä nyt sanoja... puututaanko teidän töissä tähän asiaan, ei tämä voi näin jatkua. Kyllä se vaan on niin, että ihan yksi ihminen yksinään voi pilata työpaikan hengen. Olen pahoillani, että sinulla on huono olo nyt ja toivon kovin, että asiat ratkeaa, mutta toivohan tässä ei auta, kunpa tulisi suuria tekoja.

  Lämpöinen haliruttaus ja olet upea ihminen ja sielukas, muista se <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia kommenteista ja halista. Kyllä työpaikalla nyt puututaan. Pidetään palaveri, jossa on työterveyslääkäri, työsuojeluvaltuutettu, koulutoimenjohtaja, rehtori ja minä läsnä. Ehkä tämä olo tästä kohenee ajan kanssa.

   Poista
 3. Paljon tsemppiä ja jaksamista sinulle tuohon työpaikan tilanteeseen! <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Piia kommentistasi. Tsempit on tarpeen. Kai tämä tästä.

  VastaaPoista
 5. Onpa surullista, että olet joutunut ikävään tilanteeseen. Onneksi saat siihen kuitenkin apua. Ja onneksi sinulla on tämä blogi ja luovuutesi työn vastapainona.
  Ja sinulla on mielenkiintoisia kuviakin taas, erityisesti tykkään tuosta, jossa on nuo auton renkaan jäljet ja toisesta, jossa on kiviä ja jäätä (sehän on kuin koru).
  Rentoa sairausloman aikaa sinulle ja voimia mennä taas takaisin töihin, kun se aika tulee.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Eeva, kommentistasi. Kyllä tästä jotenkin selvitään. Kiitos paljon, jos tykkäät minun surkean aloittelijan valokuvista. Sinulla ne on toisessa ulottuvuudessa...

  VastaaPoista
 7. Tsempit työkuvioihin! Kuulostaa ikävältä. Joulua tykkään laittaa kovastikin, tuntuu vain, että tänä vuonna olen hieman jäljessä kaikesta.. Ehkä tässä vielä ehtii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Jane. Kai tätä työtilannetta tullaan ensi viikon palaverissa aukaisemaan. Minä olen saamaton ja laiska joulun juhlinnan suhteen. On lapsuudesta niin ikävät muistot jouluista.

   Poista
 8. Vaikea tilanne työpaikalla vaikuttaa kyllä todella paljon elämään. Onneksi teet muita asioita, joista nautit. Toivottavasti tilanteeseen löytyy ratkaisu pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna kommentistasi. Ratkaisu löytyy. Tai ei löydy. Minä irrottelen itseäni vaikeasta tilanteesta - kuten sanoit - tekemällä asioita, joista tykkään.

   Poista
 9. Toivottavasti tilanne paranee työpaikalla! Kovasti jaksamista ja tsemppiä sinulle, Marja! Onneksi osaat itse analysoida mielialaasi, ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä!

  Minä en juurikaan laita joulua, sillä vietämme sitä äitini luona, joten kotia on turha muutamaa jouluvaloa enempää koristella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minnea, kommentistasi. Kaipa tilanne paranee jos on parantuakseen. Varmasti ihana viettää joulua äidin luona sukulaiset lähellä.

   Poista
 10. Kiitos Taru kommentistasi. Kaipa tämä tästä. Joskus.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!