maanantai 18. joulukuuta 2017

Joululahjavinkkejä lihasjumeja vastaan


Anna lahjaksi lihaskivuton  joulu. Näillä apuvälineillä selkäkipuja voi lievittää kotikonstein.

Suositun putkirullan avulla voi rentouttaa lihaksiaan ja lisätä  selkänivelten liikkuvuutta. Selän lisäksi putkirullan avulla voi hieroa myös vaikkapa pakaroita ja raajoja.

Anteeksi vähän (tai enemmänkin) epäselvät kuvat. Kuvasin ne suoraan Hesarista.


Lihashuoltopallo toimii vähän samalla tavalla kuin putkirulla. Se aukaisee lihasjumeja ja lisää nivelten liikkuvuutta.

Pallo sopii erityisesti istumatyöläisille. Pallon päällä rullailu lattialla tai seinää vasten seisten on hyvä vastaliike kyyryssä istumiselle.


Selkäkaari sopii lihasten rentouttamiseen ja lihasvoiman lisäämiseenkin. Jos tekee istumatyötä on todella hyvä illalla rentouttaa lihakset kaaren päällä.

Autoilijaa voi vaivata samat ongelmat kuin istumatyöläisillä. Asento kyyristyy, lantio kääntyy taakse ja alaselän notko oikenee. Tulee lihasjumeja.

Autotyynyn voi kiinnittää istuimeen lanneselän kohdalle. Lantio kääntyy silloin oikeaan asentoonsa ja ryhti paranee.


Kipukoukku on hyvä sekä ala- että yläselän lihasjumien hoitoon. Kipukoukulla etsitään ja hierotaan selän kipeitä kohtia. Selkä rentoutuu.

Mutta paras joululahja on ilo, rakkaus ja rauha.

Onko sinun helppo vai vaikea keksiä joululahjoja?Lähteet: Helsingin Sanomat 7.12.2017, kuvat Hesari/omat

14 kommenttia:

 1. Hyödyllisiä lahjoja. Kyllä kuvista ihan hyvin selvän saa. Totta rauha ja rakkaus ovat hienot lahjat, joista seuraa iloa. Nykyisin, kun kaikilla on kaikkea saatan tilata esim. lapsenlapselle hänen toivomansa lehden vuosikerran. Enimmäkseen me nykyisin annamme lahjakortteja. Hyvää maanantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Meilläkin lahjakortit ovat lasten kanssa suosiossa. Joskus ostamme miehen kanssa lahjat toisillemme. Mutta ei aina. Asiasta sovitaan vuosittain. Tänä vuonna lahjaton joulu. Vain rakkautta lahjaksi.

   Poista
 2. Lahoja on helppo keksiä. Yleensä kun katsoo läheisten tarpeita sekä luonnetta niin löytää nopeasti mitä antaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa kommentistasi. Eipä ihme, että sinun on helppo keksiä lahjoja, kun olet niin idearikas.

   Poista
 3. Mukavan näköisiä vempaimia. Vaan minä ikuisena epäilijänä epäilen vähintään tuota kipukoukun hyöty-hinta-suhdetta.

  Yhtenä jouluna jokaisen pukinkontissa oli piikkimatto, muistatteko? Kuinkahan moni sitä loppujen lopuksi käytti :) Ja sitten ne korvavalot ...

  No mutta ... en ole kokeillut kumpiakaan, joten olen jäävi sanomaan. Minä vain raahustan kerran viikossa kuntosalille.

  Joululahjojen miettiminen on kyllä joka vuosi yhtä vaikeaa. Yleensä ostan lapsille vain, ja sellaista, mitä eivät itse raaskisi ostaa, eli hyvää suomalaista laatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, kommentistasi. Juu, kyllä muistan nämä aikansa suosikkilahjatlahjat. Minä kylläkin käytin piikkimaton aivan loppuun. Kunnes suurin osa piikeistä oli irronnut. Hyvä ja kaunis lahjaidea tuo vanhemmille lapsille.

   Poista
 4. Kipukoukku löytyy, mutta nyt alkoi tuo selkäkaari kiinnostamaan. Kiitos vinkeistä Marja ja mukavaa jouluviikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi Tiia K. No, kiva jos pystyin jakamaan jonkinlaista informaatiota. Samoin sinulle mukavaa joulunalusviikkoa.

  VastaaPoista
 6. Hyviä lahjavinkkejä olet kerännyt! Minusta parhaita lahjoja ovat yhteiset elämyslahjat. Kävimme viime lauantaina yhdessä syömässä joululounasta kun kaikki eivät ole jouluaattona koolla. Totta kai lapsille voi ostaa sitten myös niitä ihan pukinkontista löytyviä paketteja.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kommentistasi Marjo. Elämyslahjat olisi ihania, jos saisi koko perheen kasaan. Pienet lapset odottelevat yhä joulupukkia.

  VastaaPoista
 8. Itsellä ei ole ollut koskaan suuria ongelmia keksiä joululahjoja, koska teen ne yleensä aina itse.

  Postauksesi tuotteista kaksi ensimmäistä ovat itselle todella tuttuja ja aktiivisessa käytössä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Heidi kommentistasi. On todella hienoa ja kunnoitettavaa, että osaa tehdä itse. Minä olen surukseni about maailman huonoin käytännöllinen ihminen. Ihailen kovasti käsityöpostauksia. Menen melkein sekaisin niiden idearunsaudesta.

  VastaaPoista
 10. Hyviä ideoita! Ei ole kyllä vieläkään itsellä kaikki lahjat hankittu! Tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen, koska tykkään keksiä lahjoja pitkin vuotta ja miettiä rauhassa. Onneksi on vielä pari päivää aikaa :D ihanaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Niina kommentistasi. Onhan tässä vielä hyvin aikaa tehdä vaikka mitä ennen sunnuntaita. Rauhaisaa ja rentouttavaa joulua sinulle.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!