lauantai 5. elokuuta 2017

Rusketus lääkevoiteella tulevaisuudessa ja pari selfietä


Pidän lämmöstä ja kesästä.Lämpöisen päivän raukeudesta. Ruskettunut iho on kaunis, kesäinen. Minä en vaan oikein osaa ottamalla ottaa aurinkoa. Olen yrittänyt kyllä. Mutta viimeistään tunnin päästä tulee tukala, huono olo. Ja on siirryttävä sisätiloihin.En haluakkaan ruskettuneita kasvoja. Sen sijaan jalat saisivat saada vähän väriä.

Auringonotto ja etenkin ihon palaminen  vaurioittaa ja vanhentaa ihoa. Aiheuttaa myös ihosyöpää, joka on koko ajan kasvussa. 

Onneksi lähitulevaisuudessa rusketuksen voi saada ilman auringonottoa. Onhan nykyisinkin ruskettavia voiteita ja pillereitä. Mutta tämä uusi keksintö mullistaa koko rusketuksen.


Iholle levitettävä lääkevoide sisältää entsyymiä, joka huijaa ihoa tuottamaan melaniinia, joka suojaa ihoa haitalliselta ultraviolettisäteilyltä, koska se imee säteilyä itseensä. Uudella lääkevoiteella voisi olla lääketieteellistä käyttöä erityisesti ihmisille, jotka ovat hyvin syöpäalttiita geneettisesti. Ihosyöpä on maailman yleisin syöpä. Suomessa on noin 10 000 ihosyöpätapausta vuosittain.


Aidon rusketuksen iholle antava lääkevoide tulee mullistamaan aurinkorasvateollisuuden. Nykyiset itseruskettavat voiteet ja pillerit muuttavat ihon väriä, mutta niiden värjäämä iho ei suojaa UV-säteilyltä kuten nyt kehittelyssä oleva uusi lääkevoide.

Tyttäreni käski minun ottaa selfieitä, että voittaisin kamerakammoni. Täytyy taas todeta, että en ole harjoitellut moneen viikkoon. Oman naaman kuvaaminen vain tuntuu niin omituiselta. Monille nuorille se on tärkeää, koska identiteetti on vielä hakusessa. No, joka tapauksessa seuraavaksi (narsistisia) omapärstä kuvia.Ensimmäisen kuvan olen ehkä jo käyttänyt tässä blogissa. Huokoiset aivot ei kaikkea muista. Toinen kuva on kuntosalin pukuhuoneessa otettu. 

Ehkä minun ei ole mikään pakko ottaa näitä selfieitä. Olen vaan tuhma omalle tyttärelleni. En todellakaan näistä nauti...niin miksi pitäisi tehdä sellaista joka melkein ärsyttää. Tämä pitää panna harkintaan: ei selfieitä, vaikka ne auttasivat kamerakammooni. Ja voin vain olla ihminen, joka ei tykkää olla valokuvissa. Lopun ikääni. Rauhassa. Oma itseni.Lähteet: Helsingin Sanomat 16.6.2017, kuvat Pexel.

5 kommenttia:

 1. Vau, kuulostaa melkoiselta lääkevoiteelta! On kyllä mahtavaa, että koko ajan kehitetään turvallisempia keinoja ruskettua (tai voittaa syöpä)! Itsekään en ole kummoinen auringonpalvoja, vaikka pientä päivetystä kaipaisinkin.

  Ei selfieitä kannata ottaa, jos ne tuntuvat epämukavilta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minnea Muru kommentistasi. Minun yksi oppimiskokemus tämän blogin myötä olisi oppia olemaan valokuvissa. Minulla on valokuvakammo. Monet on sanoneet, että siihen voi oppia.Sitä tässä yritän harjoitella. Vähän vanhempanakin voi oppia uusia juttuja. Hope so.

  VastaaPoista
 3. Hienot selfiet Marja! Turhaan sinä niitä vierastat. Tai ylipäätään valokuvassa oloa. Minä olen aika tummaihoinen, joten en kaipaa rusketusvoiteita, mutta käytän kyllä aurinkorasvaa pihatöissä. Aurinkoa tarvitaan d-vitamiinin muodostumiseen, siksi en peitä itseäni kokonaan paksuilla vaatekerroilla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kirsti tosi paljon Kannustuksesta. Pitäisi vaan oppia relaamaan kameran edessä.Mutkun...

  VastaaPoista
 5. Itse tykkään ottaa aurinkoa, vaikka en helposti rusketu. Tuollainen lääkevoide kuulostaa huikealta keksinnöltä! Tällä hetkellä kovassa käytössä on päivettävä päivävoide (aco:lta).

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!