maanantai 14. elokuuta 2017

Rohkeat vanhat ihmiset

Olen aina ihaillut itseäni vanhempia ihmisiä. He ovat minua huomattavasti viisaampia. Elämä opettaa. Toivottavasti saan elää vanhaksi. Kuten sanotaan vierivä kivi ei sammaloidu. Rolling stones.

Olen itse vasta vähän päälle viisikymppinen. Silti vanhuus käy välillä mielessä. En sitten niin millään osaa ajatella, että minä neuloisin sukkaa - en osaa neuloakkaan, joten se vaihtoehto lienee jo lähtökohtaisesti pois. Tuskin elämäni tarkoitus tiivistyy siihen, että saan viettää aikaa lapsenlapsien kanssa. Varmasti haluan viettää, jos niitä siunaantuu. Mutta silti vanhanakin minulla on toivon mukaan ihan oma elämä. Ja tasapainossa.

Voi Hyvin nro 6/2017 lehdessä oli riemastuttava juttu vähän vanhemmista tyypeistä, jotka osaa nauttia elämästä. Tästä ainokaisesta.

Lena Salmi, 64 v. Skeittaa, tekee graffitteja ja kirjoittaa väitöskirjaa.

Oda Lahdenperä, 65 v. Kuvaa Instagramiin leluapinan ja barbien seikkailuja. Huvittava ajatus se, että hän kulkee ne mukanaan, asettelee erilaisiin paikkoihin ja kuvaa niitä. Hän on välillä joutunut ongelmiinkin kuvatessaan pientä leluapinaansa ja barbieta vähän soveltumattomissa paikoissa. Hauska nainen!

Eira Tajanen, 71 v. Lähti au pairiksi.

Vau! Muuta sanaa en löydä näiden ihmisten elämänilolle.

Tässä rohkeiden naisten keinoja pitää yllä vireyttä ja rohkeutta:
 • OLE SOPIMATON:Älä ajattele, mitä muut ajattelee.
 • KOKEILE UUTTA: Vaikka kerran viikossa.
 • LÖYDÄ TAIDE: Käy teatterissa, konsertissa, taidenäyttelyissä...
 • FLIRTTAILE:piristää kummasti.
 • SEURAA AIKAASI JA UUTISIA.
 • SOITTELE SILLON TÄLLÖIN YSTÄVILLESI, VAIKKA TAPAILISITTE MUUTENKIN.Lähteet: Voi hyvin 6/2017. kuvat Pexel

4 kommenttia:

 1. Kiitos Marja! Onpa mukava lukea, että itseä paljon nuorempi ihminen ihailee vanhoja ihmisiä. Kun olen itse jo vanha akka, voin kai sanoa, miltä minusta vanhana tuntuu. En koe olevani yhtään viisaampi kuin nuorenakaan. Jotenkin itse hahmotan elämääni niin, että se aika jota juuri elän, tuntuu elämäni parhaalta ajalta. Itse ihailen monia nuoria, keski-ikäisiä ja vanhoja ihmisiä. Usein unohdan ihmisten iän kokonaan. Hyvää tätä päivää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. En voi sille mitään, että olen jo lapsesta asti tykännyt itseäni vanhemmista ihmisistä. Ja kyllä he viisaampia ovat kuin nuoret. Elämänkokemus kasvattaa. Ikähän on tosiaan myös vain siellä korvien välissä. Kivaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 3. voi hurjaa! Au pairiksi olen minäkin joskus ajatellut vielä lähteväni, mutta en jaksa uskoa että koskaan uskaltaisin, koska ikää on jo jonkun verran yli keski-iän. Mutta että vielä seittemänkymppisenä kuitenkin joku voi. Pitää ihan ajatella omalle kohalle :) jos vaikka sittenkin ... jotain kuitenkin on tehtävä. Hyviä ohjeita olet löytänyt.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Eeva kommentistasi. Niin, eikö olekin hurjaa ja ihanaa. Ikä on todellakin korvien välissä. Ehkä sittenkin kannattaa...

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!