keskiviikko 2. elokuuta 2017

Viisi syytä nauttia sadepäivästä1.Laiskotteleminen  

Sateella on pätevä syy lorvailla sisätiloissa.
Tosin sisätyöt odottavat tekijäänsä. Mutta tämä on  vain järjestelykysymys. Eli ei järjestä mitään. Yksinkertaista ja täydellisen tehotonta.

Lisäksi sateenropina ei stimuloi ihmistä pyykinpesuun tai siivoamiseen. Sateen rauhallinen ropina stimuloi lukemaan. Rauhallisesti ja nauttien. On aikaa myös maalailla varpaankynsiä, tehdä kasvonaamioita, kokkailla, kuunnella musiikkia ja roikkua somessa. Nauttia pitkästä aamiaisesta (noin kaksi tuntia). Joitakin sade stimuloi ystävien tapaamisiin kahviloissa ja baareissa. Tietekin kotioloissakin, mutta kun se ropinan ääni stmuloi yleiseen velttouteen. Joten kotioloissa treffaamisessa tuskin syntyy uusia, säväyttäviä ajatuksia.

2.Sateen aikana ja pian sen jälkeen ilma on raikkaampaa hengittä. Sade huuhtoo ilman myrkkyjä pois. Siitepölyallergiselle sade tekee todella hyvää huuhtoen pois allergeeneja.

  

3.Sateella kannattaa käydä lenkillä. Hapenotto paranee ja energiaa kuluu enemmän kuin kuivalla ilmalla.

4.Sade hellii ihoa. Iho suorastaan jumaloi sadetta.

5.Sateen ropina rauhoittaa ja auttaa rentoutumaan sekä nukkumaan.

Nautitaan sateesta!
Lähteet; Helsingin Sanomat 13.7.2017, kuvat Pexel

12 kommenttia:

 1. Hienoa! Nautitaan sateesta ��Joskus oikein odottan sadetta, jotta rauhoittuisi juuri noihin olotiloihin ja puuhiin, joista kirjoitat. Hyvää sadepäivän jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Kirsti, kommentista. Päiväni on todellakin mennyt sateen lotistessa laiskottelupuuhissa. Eli minun tapauksessani kirjan kanssa sohvalla. Hyristen mielihyvästä kuin kissaystäväni.Tai he siis kehrää. Minä hyrisen sisäisesti.

  VastaaPoista
 3. Moikka
  Sadehan on ihana! Olen juuri kömpinyt ylös sohvasta, missä vällyjen alla makoilin kaksi tuntia Missu-kissa kainalossa. Yhdessä kuuntelimme sateen kodikasta ropinaa. Kristiina

  VastaaPoista
 4. Kiitos kristiina kommentistasi. Minäkin makoilin sohvalla kirjaa lukien kaksi kissaani jalkojen päällä. Kehräsimme ja hyrisimme.

  VastaaPoista
 5. Kun luen tätä postausta, ulkona ropisee ihan kunnolla. :) Me suomalaiset valitetaan kesäsateista paljon, ja osittain ihan syystäkin, mutta sateestakin voi löytää monia hyviä puolia. :) Lämmin pieni kesäsade on ihanan virkistävä ulkona oleiluun ja pölyjen huuhtoutuminen on myös oikein hyvä juttu!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Krissu H kommentista. Tuo "lämmin pieni kesäsade" on todellakin vain piristävää. Varmaankin jotenkin riippuu ihmisen yksilöllisestä mielenmaisemasta. Miten sateeseen suhtautuu.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kommentistasi.Mutta ei tämä välttämättä mitään totta ole. Siis tietoa. Vaan vain tunnetila.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Noora kommentistasi. Ovathan ne ihania! Jos ei melkein joka päivä sada.

   Poista
 9. Hyviä vinkkejä! Mulla on vähän kanspiippuinen olo sadesäähän - toisaalta tekee näin allergikkona hyvää, kun pöly sitoutuu ja on helpompi hengittää, mutta sitten taas sadesää on niin mälsä :-(

  VastaaPoista
 10. Kiitos Outi kommentista. Minullakin on vähän jees ja nou-asenne sadepäiviin.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!