Meillä on taas aivan liikaa kesäkurpitsan taimia, viisi kaikkiaan. Niistä riittää naapureille ja kavereillekin. Ajattelin kirjoittaa tähän blogiin erilaisia itsekeksittyjä kesäkurpitsareseptejä.
Nyt aivan aluksi perheen suosikki itse kehitelty täytetyt kesäkurpitsat, tietysti täysin kasvisversiona. Soijarouheen voi korvata jauhelihallakin. Lisää mehevyyttä voi saada käyttämällä täytteeseen esimerkiksi ranskan kermaa.
Tarvitset
4 keskikokoista kesäkurpitsaa
4-5 dl soijarouhetta, joka turvotetaan kiehuvassa kasvisliemessä
Runsaasti persiljaa
Viitisen valkosipulin kynttä
Suolaa 1-2 tl
Mustapippuria 1 tl
Savupaprikaa 2 tl
Soijaa 1-2 rkl
4-5 keskikokoista sipulia
3 rkl öljyä
Juustoraastetta
1. Turvota soijarouhe, kaada liika vesi pois.
2. Halkaise kesäkurpitsat ja poista malto lusikalla.
3. Asettele kurpitsat uunipellille.
4. Hienonna kurpitsan malto, sipulit ja valkosipulit.
5. Paista pannussa soijarouhe, malto ja sipulit. Samalla ne sekoittuvat.
6. Mausta ja maistele.
7. Jaa täyte kesäkurpitsoille.
8. Lisää juusto vähän myöhemmin, jottei se pala.
9. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kurpitsat ovat kypsiä.
10. Herkuttele salaatin ja pastan kanssa.
Käytin itselleni mustapapupastaa, jossa ei ole lainkaan vehnää. Vain mustapapua ja ruskeaa riisiä. Minusta pasta oli hyvää, rakenteeltaan tavallista pastaa kiinteämpää ja maku oli neutraali. Perhe söi tavallista pastaa, koska he eivät tykkää näistä minun erilaisista papu-, linssi- ja kikhernepastoista. Ovat heidän mielestään omituisen makuisia. Vaikka eivät maistu juuri miltään.
Käytin itselleni mustapapupastaa, jossa ei ole lainkaan vehnää. Vain mustapapua ja ruskeaa riisiä. Minusta pasta oli hyvää, rakenteeltaan tavallista pastaa kiinteämpää ja maku oli neutraali. Perhe söi tavallista pastaa, koska he eivät tykkää näistä minun erilaisista papu-, linssi- ja kikhernepastoista. Ovat heidän mielestään omituisen makuisia. Vaikka eivät maistu juuri miltään.
Lautasella myös mustapapupastaa.
Leppoisaa viikonloppua kaikille!
Oijoij! Kuola vaan valuu!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja. Täytetyt kesäkurpitsat ovat vähän työläitä tehdä, mutta niin herkkua!
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää <3
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Onneli Winter. Herkullisia ovatkin.
PoistaHyvältä näyttää! Taitaa mennä kokeiluun.
VastaaPoistaKiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Kannattaa kokeilla. Lusikalla kaavittuja kurpitsan puolikkaita voi myös itkettää kuten munakoisoja, mutta en ole huomannut eroa, itkettääkö vai ei.
VastaaPoista