maanantai 31. elokuuta 2020

Kumppanin testaaminen


  

Epävarma ihminen voi testata treffikumppaniaan tai puolisoaan esittämällä esimerkiksi vaikeasti tavoiteltavaa tai flirttailemalla muille.

Testaamisen tapoja on monia, mutta syy niiden takana on usein sama. Perimmäinen syy puolison tai treffikaverin testaamiseen on epävarmuus ja pelko hylätyksi tulemisesta.

Kumppania testaileva etsii vastausta kysymykseen "pidätkö minusta?"


Erilaisia testaamismuotoja
1. Yhteydenpidon rajoittaminen
Yksi kumppanin testaamistapa on rajoittaa yhteydenpitoa, siksi, että katsoo, miten kauan kumppani kestää olla erossa itsestään.

Treffivaiheessa joku voi leikkiä niin sanotusti vaikeasti tavoiteltavaa, jotta ei vaikuttaisi liian helpolta. Voidaan esimerkiksi viivytellä viestien vastaamisen kanssa.

2. Kumppanin tenttaaminen
Parisuhteessa kumppani voi ajaa toisen nurkkaan tenttailevilla kysymyksillään. Jankkaamalla koko ajan samoja kysymyksiä tenttaaja testaa, ovatko vastaukset samoja ja arvioi kumppanin rehellisyyttä. Tällaisessa tilanteessa toinen voi ahdistua, ja se vie kumppania vain kauemmaksi.


3. Kumppanin lähipiiriltä kyseleminen
Ihminen saattaa kysyä treffikumppanista tai puolisostaan asioita selän takana. Tiedusteluun ryhdytään todennäköisesti silloin, kun ollaan epävarmoja.

4. Hyväksyntätestailija
"Voi kauhea, apua mitkä vatsamakkarat minulla onkaan!" saattaa hyväksyntätestailija parahtaa peilin edessä. Syynä on kokeilla, pitääkö kumppani itseä kauniina ja täydellisenä.

Parempi olisi oppia hyväksymään itse itsensä. Tarvitseeko ylipäätään olla täydellinen ollakseen hyväksytty ja rakastettu? Itsensä hyväksyminen voi olla pitkä tie.


5. Reaktiot julkisessa tilanteessa
Jonkin aikaa on tapailtu, mutta kumpikaan ei oikein tiedä, mihin suhde on menossa. Ollaanko yhdessä  vai ei? Kadulla tulee vastaan kavereita. Testaaja ottaa yllättäen toista kädestä. Ajatuksena on kokeilla, miten toinen reagoi, kun he näyttäytyvätkin kavereille pariskuntana.

6. Kolmiodraamat
Yksi testailukeinoista on kolmiodraama. Siinä esimerkiksi pariskunnan toinen osapuoli testailee, kuinka paljon toinen on kiinnostunut muista ja tarttuuko hän houkutuksiin. Hän saattaa lähettää kumppanilleen jopa tuntemattomasta numerosta vihjailevan viestin .

Testailija saattaa myös yrittää tehdä kumppanin mustasukkaiseksi flirttailemalla muille.


  Selfie onnellisesta minusta.

Pidän nyt viikon tauon tässä blogissa ja muussa somessa. Olen yleensäkin kesällä pitänyt taukoa. Menneenä kesänä en muistanut tai malttanut. Hyvin usein pidän viikonloppuna taukoa. En halua tulla tästä  liian riippuvaiseksi. Elää somekuplassa. Somessa on silti paljon hyvää ja on kiva kirjoittaa, mutta pitäisi muistaa, että se on vain yksi elämänalue.

Vaikka nyt aikaahan minulla olisi, kun olen  kotona, enkä työelämässä. Tunteet tässä tilanteessa vaihtelevat laidasta laitaan. Olen alakuloinen. Olen innostunut. Olen onnellinen. Olen vapaa. Vapaa. Vapaa. Ja kun nyt haluan mennä tutustumaan Valamon luostariin, voin mennä. Tuosta vain. Milloin vain. Se on upeaa!
Lähteet: Helsingin Sanomat 27.8.2020, kuvat omat
8 kommenttia:

 1. Pelaaminen ei ole koskaan ollut oma juttu eli on menty aitona minänä mutkitta ja on tykätty tai ei. Tälläinen on jotenkin helpottavaa, ei sitten tule ylläreitä ns. kummankaan suhteen vaan avoimet kortit.

  Oikein kivaa uutta viikkoa Marja. <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis onnellinen sinä <3
  Jotenkin tuollainen testailu vaikuttaa nuorten jutuilta, ei aikuisten ihmisten.
  Ihanaa ja rentouttavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Mentaalimatkaajaa. Viihdyin oikein hyvin ilman someakin ja kännykkää.

   Poista
 4. Rentouttavaa lomaa somesta!
  Nähdään ja kuullaan sitten taas 🥰

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Someloma teki hyvää ja ei tehnyt tiukkaakaan olla ilman somea.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!