perjantai 7. elokuuta 2020

Kesäkuulumisia ja itse tehty kasvonaamioViikko on taas mennyt virkeästi polttopuita talveksi sahaten, ihan moottorisahalla. Työasento on koko ajan huono ja se ottaa vähän selkään, mutta siihenkin tottuu. On ihanaa, että työnjäljen näkee heti.

Sieneen olen mennyt aina iltapuolella. Ja ennätys: en ole vielä eksynyt metsään, vaikka olen samoillut vieraissakin metsissä.

Minun lempisieni herkkutatti. Niitä on tänä vuonna paljon, mutta yllättävän moni on jo mädäntynyt.


Siiri typykkä leikkii heti kantarelleilla. Hän on todella utelias ja leikkii melkein koko valveillaoloajan. Tekee myös tihutöitä. Mutta se hänelle sallittakoon. Siiri on sulattanut kaikkien perheenjäsenten sydämet.Olen elänyt jonkinlaista hiljaiselämää, vaikka koronan toinen aalto ei ole vielä alkanut. Kaupasta ostan aina viikon ruoat ja pyrin välttämään ihmisjoukkoja. Ikävää ja ajattelematonta on se, ettei iso osa ihmisistä pidä enää turvavälejä. Jotkut kuvittelevat, että korona on jo voitettu. Mitä nyt sitten tässä enää. Yksi ystävä kävi kylässä, söimme ja joimme ja tietty kälkätimme näistä korona-asioistakin. Ruoaksi tein herkkutattipastaa, salaattia, mustikkapiirakkaa. Joimme roseviiniä.

Metsurihomman vastapainoksi tein tässä yksi päivä itse luonnonmukaisen kasvonaamion. Idea lähti siitä, että kukkapenkissä on kehäkukkaa ja sitä on käytetty kauan kauneudenhoidossa. Lisäksi naamiossa on iholle hyvää rosmariinia.
Homma oli vähän sotkuista, mutta mitäpä nainen ei tekisi kauneuden tähden. 


Naamioon tulee:
*Kehäkukan kukkia, morttelissa hienontaen.
*hunajaa, jotta naamio saa sellaisen koostumuksen, että sitä voi levittää kasvoille.* Rosmariiniöljyä muutama tippa.


Naamio levitetään kasvoille rauhallisesti, vaikka kasvoilla on kukattomia alueita, on kehäkukkaa ja rosmariinia imeytynyt hunajaan.


Pidin naamiota vajaa puolituntia. Lopputulos oli todella hyvä. Iho oli pehmeä ja tuntui oikein napakalta.Kaunista ja hyvää viikonloppua kaikille!


12 kommenttia:

 1. Olipas nautinnollisenoloinen postaus! Hyvin hunajainen! Nam!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja.Kukkia ja hunajaa, niin kaikki on hyvin taas.

  VastaaPoista
 3. Nuo luonnonaineet parhaitaita iholle,itsekin käytän naamioaineina turvetta,savea, hunajaa ja yrttejä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Kyllä tuoreet luonnonaineet ovat tehokkaita ja naamiota on kiva tehdä. Välillä vain levittäminen on vaikeaa. Vesiheinä ja keto-orvokki ovat suosikkini tällä hetkellä.

   Poista
 4. Kyllä sinä oot toimelias😊 veikeä Siiri.😻 Hyvää viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Unknown. En tiedä olenko levoton vai hyvällä tavalla toimelias. Ehkä molempia, mutta hallitsen myös laiskottelun jalon taidon.

   Poista
 5. Kauneudenhoito on sekin kesäterässä täällä :) Puuhaa on riittänyt. Minä olen organisoinut puutarhaa, mies tehnyt ulkomaalauksen loppuja ja kohta alkaa yläkerran huoneitten remppa. Ei tule aika pitkäksi! Mukavaa kesää ja rapsutukset Siirille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riitta k kommentistasi. Se on niin yleistä tämä kesäpuuhastelu. Ja ymmärrettävää, mitä sitä ulkona pimeässä talvessa säätäisi. Teillä riittää hommaa. Mutta olen itse ainakin onnellinen siitä, että olen sen verran terve, että saan ja voin tehdä, ja jopa nauttia siitä. Ei täälläkään juuri kasvonaamioita ole harrastettu, koko homma retuperällä. Vain harvoin olen tehnyt naamioita, ja ainoa säännöllinen puuha on ollut kulmakarvojen nyppiminen.

   Poista
 6. Aika moinen puusavotta teillä on ollut, kyllä on hemmotteluhoito ansaittu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Onneli Winter. Puusavottaa on ollut, mutta vielä odottaa paksuja lautoja ulkorakennuksen katoksessa. Hemmottelu tuntuu ihanalta ja samalla mieleen juohtuu, etten ole metsuri.

   Poista
 7. Oot oikea monitaituri ja ahkera! Wow mikä puusavotta, itse tehty naamio ja sienihommat. Ihana suloinen kissa. Ystävän kanssa maailmanparannus herkkujen äärellä ihan parasta.

  Yhtä mukavaa sunnuntai illan jatkoa Marja. <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentistasi Tiia. En ole erityisesti monitaituri, mutta kieltämättä välillä aika touhupeppu, kun saan mieleeni jonkin tarpeellisen työn teon. Sienestys on aivan, aivan ihanaa puuhaa, jahtaamista ja välillä hiiviskelyä, ja mikä onni, kun löytää hyvälle kantarellipaikalle.Olen täydellisen sienihullu. On todellakin iso ilo välillä syödä ja juoda yhdessä ystävän kanssa. Kälkätellä.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!