keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Sunnuntaiset kauneusrituaalini


Nämä minun rituaalit eivät nyt kovin kummoisia ole. Mutta sunnuntai on jostakin syystä jo vuosikaudet ollut kasvojen ja muun tarvittavan hoitopäivä. En minä ehdi rakkaalta lukemisharrastukselta, kuntoilulta, kokkaamiselta ja kodinhoidolta keskittyä tähän itseni hoitamiseen paljonkaan. Mutta on  mukavaa välillä hemmotella itseään. Koska en tykkää käydä kosmetologilla ja muissa hemmotteluhoidoissa. Mistähän sekin johtuu? Kuvissa näette myös minut luonnontilassa ilman cc-voidetta ja huulipunaa.

Kaikki alkaa kasvojen puhdistamisella. Sitten levitän tällä kertaa Madaran Regene volume rebuild lifting mask (miten nämä nimet on aina niin monimutkaisia) kasvonaamion kasvoilleni. Olin ennen tätä kauneusrituaalia lukemassa, joten kirjat toimikoot osittain tällä kertaa jonkinlaisena  tummana rekvisiittana ja aiemmin kuvaamani tuote-esittelyt vaaleampana rekvisiittana. Siis tällä kertaa näin.
Pidän naamiota yleensä noin kaksikymmentä minuuttia, mutta en osaa olla makuuasennossa vaan kirjoitan, koska se rentouttaa minua paremmin. Sitten naamio pestään, mikä vie aikansa. Aina sitä tuntuu jäävän johonkin paikkaan.

Naamion jälkeen levitän yöksi ihanan pain Rosehip BioRegenerate Oili:n. Se selkeästi hoitaa hellästi yön aikana ihoa. Aamulla iho tunutuu pehmeältä ja näyttää jotenkin kirkkaammalta. Mutta mutta ruususiemenöljyn (niin sitä itse nimitän, kun en jaksa noita monimutkaisia nimiä) kilpailijaksi on noussut  valtavan hyvä Evolven hyaluronic seerumi ja Evolven kasvovoide - voih pitääkö tämä pitkä rimpsu kirjoittaa - no ollaan kilttejä ja kirjoitetaan siis Evolven multi peptide 360 moisture cream.Kilpailija:


Olen kevytmielisen valinnan edessä kumpaa käyttäisin. Ratkaisin tämän ongelman maalaisjärjellä ruususiemenöljyä välillä ja välillä tuota Evolven super hyvää seerumia ja kasvovoidetta. On niin "suuria" valintoja naisen elämässä. Etenkin minun nyt, kun olen siirtynyt innosta puhkuen tähän luonnonkosmetiikkaan. Ja on tullut tilattua purnukka jos toinen, osan olen saanut ilmaiseksi kaupallisen yhteistyön postauksista. 

Olen aina tykännyt kasvonaamioista. Luonnonkosmetiikka naamioita olen nyt etenkin haalinut. Teen myös välillä itse naamioni: kuivatusta kaoliinisavesta, joka on todella tehokas syväpuhdistaja, mutta jättää ihon ihanan pehmeäksi. Porkkanaraastenaamio elvyttää, kirkastaa ja ruokkii ihoa. Hunaja-kaurahiutalenaamio hoitaa, kuorii ja rauhoittaa ihoa. Avokadonaamio ravitsee, kirkastaa ja kiinteyttää.


              Tämäkin on erittäin hyvä naamio vanhenevalle iholle.


Liittyneekö tämä lisääntynyt naamioiden käyttö tähän reilun viidenkympin ikään. En halua plastiikkakirurgin veistä. Yritän hoidella naama-asiat luonnonkosmetiikalla. Mutta kyllähän vanheneminen on vääjäämätöntä. Ja eihän mikään voide tai naamio ihoa koko aikaa hyvännäköisenä pidä. Uskon enemmän ihon sisäiseen hoitoon eli ruokavalioon. Mieluiten kasvisruokavalioon. Ja jokapäiväiseen kävelyyn tai juoksuun ulkoilmassa. Iho kaipaa happea.

Mutta minusta vanheneminen ei ole niin vakavaa. Silmäpussit voi nähdä myös huvittavan näköisinä. Niin kuin koko naamankin. Kaikki valuu alaspäin. Olisi kiva tietää, missä on se piste tai taso, johon valuminen päättyy?


Naamioita liuta.

Niin siihen minun naamaan. Ruususiemenöljy on laiteltu naamion jälkeen ja naama kiiltää, kuten asiaan kuuluu.Seuraavana päivänä meikkaan - kuten yleensä - vain cc-voiteen vaaleimmalla sävyllä, koska ihoni on vaalea, kulmakynällä ja runsaalla huulipunalla. Kun olen huulipunanaisia. Kuviani ei yleensä ole käsitelty mitenkään, joskus laitan lisää valoa kuvaan. Tämä kuva on täysin luonnollinen. Se on tältä syksyltä, mutta näytän siinä ihmeen rypyttömältä. Saako cc-voide sen aikaan?
4 kommenttia:

 1. Oletkin perehtynyt perusteellisesti kasvojen hoitamiseen ja hoitotuotteiden arsenaali on ihan kunnioitettava. Olet näköjään ihminen joka huolehtii hyvin itsestään kun käyt kuntoilemassa ja syöt terveellisesti, no näinhän sitä maan vetovoimaa hidastetaan hih hih.Itselläni on aika yksinkertaiset toimenpiteet kasvojen hoidossa sinuun verrattuna: puhdistus illalla,yöksi ei mitään ja aamulla kevyt ruusuvoide (luonnon kosmetiikkaa), meikkivoidetta en käytä kuin juhlissa mutta silmät tehdään päivittäin. Taitaa olla niin että kun ikää tulee niin asiat yksinkerstaistuvat. Hyvää päivän jatkoa sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Teen yleensä vain yhtenä päivänä nämä peruskauneushommat eli lähinnä jonkin naamion. Juu, naamioita on kertynyt, kun olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Luonnonkosmetiikkanaamiot ovat ehtaa tavaraa ja yleensä tuoksuvat rauhoittavilta kukilta. Aivan toista kuin synteettiset. Mutta itse tehdyt kasvonaamiot tuntuvat tehokkaimmilta. Tunnen naisia, jotka eivät käytä yövoidetta siksi, että ihon oma rasvantuotanto saisi yön aikana toimia. Ajatuksessa on järkeä. Sinä kuulunet näihin naisiin.Hui, minä en osaisi olla ilman cc-voidetta, mutta se on hyvin kevyt voide verrattuna varsinaisiin meikkivoiteisiin. Minä teen aamulla naaman ja huulet. Sinä melkein päinvastaisesti silmät. Olen liian kosmetiikkalaiska meikkaamaan vielä silmiä kaiken lisäksi.Leppoisaa iltaa sinulle.

   Poista
 2. Kirjoitit ettet lukemisharrastukselta, kuntoilulta, kokkaamiselta ja kodinhoidolta keskity itsesi hoitamiseen paljonkaan. Kun luin postauksesi ja katsoin kuvat, tuli kyllä aivan päinvastainen olo. Sinähän todella panostat ihoosi. Hatunnosto siitä. Joko olet saanut nuorena pitävät geenit tai sitten hoidot ovat tepsineet. Olet todella raikkaan näköinen.
  Hyvää päivän jatkoa ja itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentista.Voi Kirsti, monet panostavat paljon enemmän. Minulla varsinainen panostus on nämä naamiot. Ja kuten Pihakeijulle kirjoitin, niin itse tehdyt naamiot tuntuvat tehokkaimmilta, mutta siitä tulee melkoinen sotku. Kun esimerkiksi paljon iholle hyvää tekevää A-vitamiinia sisältävä porkkanaraaste valuu kaulaan, niskaan, vaatteisiin, pöydälle. Mutta on se sen väärti.Olen tainnut sanoa jo aikaisemmin sinulle, että raikkauteni salaisuus on anemia. Se tekee ihon kuultavan vaaleaksi, mikä voi myös ilmentyä raikkautena. On minulle jotkut sanoneet, ettei sinulla ole ryppyjä ollenkaan tuon ikäisenä. Mutta olen käskenyt katsoa tarkemmin. Mukavaa iltaa sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!