maanantai 10. joulukuuta 2018

Toistuvaan päänsärkyyn voi auttaa voice massage-hieronta


Minä kärsin aika kovastakin pääkivusta kausittain. Minulla ei ole niska- tai hartiajännityksiä, mitkä voisivat aiheuttaa pääkivun.  Kuntosali pitää tästä huolen. Hammaspurentani on kunnossa. En narskuttele mieheni mukaan yöllä hampaita. 

Tietysti stressikin voi aiheuttaa päänsärkyä. Mutta elämään liittyy aivan pieniäkin stressaavia asioita. Voi sanoa, että elämään kuuluu pieni stressi. Iso stressi on aivan eri asia. Olen nyt ajatellut kokeilla voice massage-hierontaa päänsärkykauden aikana.Tämä on suomalaisten kehittämä aika uusi hierontatapa. Sen kehitti hieroja Leena Koskinen. Voice massagessa hierotaan päätä, ylävartaloa - ja aikamoisena erikoisuutena - myös suuta sisäpuolelta.

20 vuotta alalla ollut voice massage-hieroja ja urheiluhieroja Jussi Parikka sanoo, että tämä hieronta voi joskus olla tehokkaampaa kuin tavallinen niska-hartiahieronta.Suun käsittely sisäpuolelta tuntuu oudolta. Parikka käsittelee suunpohjan lihaksia ja purentaa muovihanskat käsissä varovasti painellen.

Hieronnan pääajatuksena on poistaa lihasjännityksiä hengitykseen, äänentuottoon ja purentaan liittyvistä lihasryhmistä.


Suuta käsitellään siksikin. Että hyvin usein pääkipuja aiheuttavat erilaiset purentaviat. Parikka tekee yhteistyötä hammaslääkärien kanssa.

Tämä hieronta on käytössä myös muun muassa Ruotsissa ja Sveitsissä. Suomessa voice massage-hierojia on noin 100.


Päänsärystä kärsivien asiakkaiden lisäksi hoidossa käy myös laulajia ja muita äänenkäytön ammattilaisia. Näyttelijöitä, opettajia, pappeja. Puhuminen on lihastyötä. Siksi pään alueelle voi tulla lihasjännityksiä.

Onko sinulla taipumusta pääkipuun? 

  Lähteet: Helsingin sanomat 14.9.2017, kuvat Pexel

7 kommenttia:

 1. Tämäpä on mielenkiintoinen postaus.
  Heti perään on kuitenkin sanottava, että onneksi en ollut kuullut tästä silloin, kun kärsin hirvittävistä päänsäryistä. Niiden aiheuttajaksi paljastui munuaissyöpä, jonka löytymistä olisin vain siirtänyt, kun olisin kokeillut tätä.
  Kaikkea ihanaa päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Hyvä että sinun munuaissyöpäsi ilmeisesti löydettiin ajoissa, eikä se ollut ehtinyt levitä muualle. Mutta kovan mankelin läpi olet käynyt kahden syövän kokeneena. En edes osaa kuvitella, minkälaista se on ollut. Mukavaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 2. Päänsärylle on lukuisia syitä, itse en kärsi siitä vaivasta melkein ollenkaan. Minä teen kajava hierontaa jossa on tarvittaessa suun sisustan hierontaa, tepsii päänalueen vaivoihin, suussa on paljon myös heijastepisteitä niin kuinkehon sisällä myös. Tuolla hierontamuodolla tuntuu olevan yhteyksiä tähän kajavaan, liekö kehitelty peräti sen pohjalta. Selvää on että jos on esim.pään alueen ongelmia niin täytyy käsitellä laajemmalta alueelta, kajavassa käsitellään aina koko keho koska syy ei ole välttämättä siellä missä kipu. Suosittelen voice massagea sinulle. Hyvää alkavaa viikkoa Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Olet onnekas, koska et kärsi päänsäryistä paljoa. En ollut kuullutkaan tuosta kajava hieronnasta ja siitä, että myös suuta hierotaan. Kuulostaa hyvin perusteelliselta ja hyvältä hieronnalta. Voi hyvinkin olla, että tuo voice massage-hieronta on kehitetty sen pohjalta. Muistaakseni voice massage keksittiin 1980-luvulla.Mukavaa maanantaita sinulle!

   Poista
 3. Täällä hormonaalinen migreeni ja puren vielä hampaita eli niskat ihan jumissa. Hieronta auttaa kyllä aina.

  Ihanaa uutta viikkoa Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Migreeni on kauhea sairaus. Itse kärsin siitä lasten odotusaikana. Eikä siten voinut syödä lääkkeitä. Minulla se oli aurallinen migreeni. Monet käyttävät tuohon hampaiden narskutteluun purentakiskoja. Hyvä että normaali niskahieronta auttaa sinua. Hyvää viikon alkua sinulle!

   Poista
 4. Päänsärkyä on täälläkin joskus, mutten osaa yhdistää sitä mihinkään, se tule vaan jos on tullakseen aina joskus.. Minulla ei ole oikein koskaan hartiat jumissa, olen jotenkin vain vähän sitkeämpää sorttia. Migreeni sensijaan on selvä merkki rasituksesta, stressistä muttei se niin usein ole, ettenkö sitä täsmälääkettä siihen ottaisi hyvällä omallatunnolla. Pääseehän siitä kertaheitolla sillä kertaa, nopeahkosti eikä jälkituntemuksia ole. Joku on sarkastisesti sanonut että siitä tietää että on elossa, kun paikkoja särkee ;)
  Mukavaa maanantai-iltaa.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!