maanantai 12. marraskuuta 2018

Mihin kaikkeen maitohappobakteerit vaikuttavat?Testasin tätä maitohappobakteerivalmistetta yhteistyössä
 hyvinvoinnin.fi kanssa. Olen aikaisemminkin satunnaisesti käyttänyt probiootti- eli maitohappobakteerivalmisteita, mutta tämä Arctic Pure on vahvempi kuin aiemmin käyttämäni valmisteet. Se rauhoitti välillä kuplivaa vatsaani.

Lisäksi valmisteessa on sinkkiä, joka edistää immuunipuolustusta. Ja parantaa näön, luuston, ihon, hiusten ja kynsien kuntoa.Probiootit ovat olleet esillä useissa medioissa. Niiden vaikutusta on myös kritisoitu. Monissa EU-maissa ne ovat jo kuitenkin virallisissa ravintosuosituksissa.

Tällä hetkellä kolme lisäravinnetta on huomion kohteena: D-vitamiini, kalanmaksaöljy ja probiootit.Suoliston toiminnan parantaminen probiooteilla vähentää riskiä sairastua diabetekseen, masennukseen, astmaan, liikalihavuuteen. Probiootit lisäävät myös immuunipuolustusta.

Probiootteja myös kritisoidaan siitä, että kuinka iso osa maitohappobakteereista säilyy elossa mahalaukkuun asti. Monet ovat ehdottomasti sitä mieltä, että probioottivalmisteita parempia maitohappobakteerien lähteitä ovat muun muassa hapatetut maitotuotteet ja hapankaali.


Probiootit vaikuttavat parempaan ruoansulamiseen ja ravinnon imeytymiseen, ja sitä kautta energisyyteen ja hyvinvointiin.

Maitohappobakteerit eivät ole lääkkeitä, joten niiden vaikutus on hitaampaa.

Mitä mieltä sinä olet probioottivalmisteista?Lähteet: netti Hyväterveys, Lifted; kuvat: Pexel, Pixabay, kuvakaappaus Hyvinvoinnin.fi sivustolta

6 kommenttia:

 1. Kun olet käyttänyt tuota valmistetta itse ja todennut sen muita vastaavia paremmaksi, kirjoitan nimen muistiin, jos joskus tulee lähdettyä reissuun.
  En käytä kotioloissa maitohappovalmisteita. Hapankaali ja piimä mielestäni riittää.
  Matkoilla popsin niitä. Kymmenissä eri maissa matkustaneena (joissa osassa on hyvin puutteelliset hygieniaolosuhteet) olen sairastanut vatsataudin vain kerran.
  Hyvää tätä viikkoa sinulle Marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Kyllä valmiste sai välillä kuplivan masuni kuntoon. Minulla ei tule käytettyä hapanmaitotuotteita ja olen laiskistunut tekemään hapankaalia. Kyllä juu sitä saa kaupoistakin, mutta ei ole yhtä hyvää kuin itse tehty. Piimää - neuvosi mukaan - käytän vihersmoothieen. Eli tulee sitä joka toinen päivä nautittua. Mutta uskon, ettei se riitä. Siksi käytän noita kapseleita, vaikka niiden tehoa ei ole kunnolla tietellisesti todistettukaan. Mutta minulla toimii.

   Poista
 2. Maitohappobakteerit ovat olleet osa elämääni jo ainakin 25v, siis hapankaali ja jugurtti,purkista sitten matkoille. Lueskelin taannoin että probiooteista on tullut hieman kritiikkiä, niiden toimivuudesta. Hapankaalin valmistuksenkin olen joskus opetellut mutta pääasiassa ostan. Juureen tehty ruisleipähän se suomalaiset on tiellä pitänyt ja venäläisillä tuo hapankaali. Kyllähän se mielestäni on tosi tärkeätä että mitkä bakteerit sielä suolistossa työtä tekevät, sanotaanhan että suolistomme on toiset aivot. Hyvää viikon alkua Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Sinulla on sama juttu kuin Kirstillä, että matkoilla syötte purkista. Arkena ruoasta. Minä en ole löytänyt vielä kunnollista ja vähärasvaista maustamatonta jugurttia. Yhteen aikaan söin turkkilaista jugurttia, kunnes älysin, että siinä on 10 prosenttia rasvaa. Tässä iässä on parempi olla syömättä runsasrasvaisia tuotteita, koska minulla ainakin se näkyy melko pian kehossani.Kunnollista juureen tehtyä ruisleipää miltei rakastan. Onneksi täällä Etelä-Savossa on Marskin arinalimppua. Se on ainoa leipä, jota syön. Joskus saatan syödä kauraleipää, joka sekin on hyvää terveydelle ja maukasta. Ulkomailla nautin ihania venhäleipiä, mutta en matkustele paljon. Ehkä kerran vuodessa. Ja tämä herkku kuuluu nimenomaan lomaan. Minäkin tein hapankaalia monta vuotta itse. Olisiko pari vuotta sitten, että laiskuuttani sen lopetin. Kaupan hapankaalit on jotenkin pisävän makuisia. Enkä niistä tykkää. Ruoan pitää maistua hyvältä. Siksipä varmuuden vuoksi syön probiootteja purkista.Mukavaa maanantai iltaa sinulle!

   Poista
 3. Kun aloin popsimaan ei vatsatauteja ole näkynyt varmaan 10-vuoteen. Ihanaa uutta viikkoa Marja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Sinäkin syöt purkista kuten minä. Se on helppo vaihtoehto. Vaikka parasta kai olisi saada ne ruoasta. Minullakaan ei ole ollut vatsatautia vuosiin.
   Hyvää uutta viikkoa sinullekin!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!