maanantai 26. marraskuuta 2018

Kodin perusasiat luonnonmukaisestiInnostuin, kun löysin netistä Ruohonjuuren luontaistuotteiden verkkokaupan. Juuri tällaista minä olin etsinytkin: Yritystä joka korostaa voimakkaasti ekologisia ja eettisiä  arvoja. Ruohonjuuri on luontaistuotekauppana todella edelläkävijä.  Se on jo 36 vuotta vanha yritysJa sillä on kauppoja ympäri Suomea. Yksi Tukholmassakin.

Ekologisuus ja eettisyys on Ruohonjuuren ydinasioita. 1980-luvulla sen filosofiaksi kirjoitettiin: "Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään." Ajatella, jotkut ajattelivat näin jo 1980-luvulla! Me tavikset ollaan 
alettu ymmärtää tätä vasta viime vuosina. Jotkut ehkä ihan juuri  äskettäin. Jotkut ei vieläkään.

      Ruohonjuuren alkutaipaleen kauppa 1980-luvulla.

Ruohonjuuren muovipakkauset ovat  kierrätettäviä. Ne on valmistettu 25 prosenttisesti kierrätysmuovista 75 prosenttisesti sokeriruosta valmistetusta muovista.

Yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa testasin näitä kodin perusasioita.

Kun kuvasin tuotteita halusin niiden viereen katajanoksia. Mietin miksi juuri katajaa? Sitten tuli mieleen, että äitihän ennen  sairastumistaan puhdisti leivinuunin aina katajaluudalla.

Ja voin sanoa, että kaikki pesuaineet ovat yhtä hyviä kuin synteettiset pesuaineet. Jotkut ovat jopa parempia kuin synteettiset pesuaineet. Ja huom. nämä ovat eettisiä ja ekologisia.

         

        Pyykkietikka  ei ärsytä herkkääkään ihoa. 
        Ihastuttavan tuoksuinen  pyykkietikka
        huuhteluaine jättää mukavan tunteen pyykkiin ja hoitaa
        samalla konetta. 500 ml, 8,95 €                          Konetiskitabletit, ecocert 423 g, 8,99€
              Nämä konetiskitabletit eivät sisällä palmuöljyä,
              klooria, fosfaatteja, eläinperäisiä ainesosia eivätkä
              haju- tai väriaineita. Konetiskitablettien on todistettu
              puhdistavan astiat tehokkaasti matalissakin lämpö-
              tiloissa jättäen ne kirkkaiksi ja puhtaiksi.              Astianpesuneste, kamomilla, essential,  1000ml, 6,99 €
                     Ecover-sarjan uusi käsitiskiaine on ystävällinen sekä
              iholle että ympäristölle.


              WC-pesuaine, essential, 750 ml, 4,75€
              Tämä wc-pesuaine puhdistaa ja poistaa kalkkia.
              Se myös raikastaa wc:n miedolla siperialaisen
              männyn ja seetripuun tuoksulla

Sain Ruohonjuurelta vielä tämän nätin kassin.


Mitä mieltä olet näistä pesuaineista?

5 kommenttia:

 1. Sinulla onkin ollut aikamoinen arsenaali kokeilussa ja ilmeisin hyvin tuloksin. Tuo Ruohonjuuri onkin jo nimenä tuttu minullekkin, mutta huomaan kyllä että meikäläiselläkin olisi paljon parantamisen varaa ainakin noissa pesuaineissa. Etikka ja sooda ovat vanhemmille ihmisille tuttuja kodin puhdistuksessa ja tuntuukin sille että ihmiskunnan täytyykin palailla osin vanhoihin hyviksi havaittuihin konsteihin maapallon suojelemiseksi. Minä kun teen noita luontaishoitoja ja eettinen näkökulma on ollut hyvin tärkeää, sitten aloin tekemään pedikyyrejä (jalkojen hoitoa) niin kyllä tuntuu aika pahalle kun siina hommassa käytetään paljon muovia ja topakoita myrkkyjä. Yksikin välineiden desifiointiin tarkoitettu aine jota käytin jo monta vuotta onkin hurja myrkky mitä ei nyt myydäkkään, tietojeni mukaan yhtä vaarallinen kuin asbesti. Oishan suotavaa että terveydenhoito alallekin keksittäisiin vähän luontoystävällisempiä juttuja. Paljon on tehtävää meillä mutta tietoisuus lisääntyy pikkuhiljaa. Ekologista tiistaita Marja :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Pihakeiju, kommentistai. Jees tuli aikamoinen arsenaali Ruohonjuuresta. Ihmeellistä, että minullekin nimenä oli tuo Ruohonjuuri jotenkin tuttu. Olinhan 1980-luvulla hippi. Saatoinpa tärmätä siihenkin vaihtoehtokulttuusissa elävänä. Mutta oli iso kokemus, että nuo pesuaineet toimivat hyvin. Jotkut jopa paremmin kuin synteettiset. Esimerkiksi tiskikoneaine.

  Minä en ymmärrä, miksi ihmiset ei siirry näihin luonnontuotteisiin, kun syhteettiset
  pesuaineet tuovat kamalan kuorman ympäristölle. Ehkä se on se, että aineet pitää tilata. Niitä ei vain tarvitse napata myymälän hyllyltä. Myös ehkä - minun mielestäni pieni - tietty kalleus voi johtaa myös kiinnostuksen puutteeseen. Kunpa joka kaupungissa olisi Ruohonjuuri-kauppa. Se varmasti muuttaisi ihmisten valinoja eettisesti ja ekologisemmaksi. Netin kautta voi olla monelle työtelijästä tilata.

  Ikävä että olet työssäsi joutunut tosi myrkkyjen altistusteen. Mutta mistä sinä olisit voinut tietää siitä? Tietoisuus on nyt alkanut vasta nyt kunnolla lisääntyä. Ja nuo sooda ja etikka ovat todella hyviä puhdistusaineita.

  VastaaPoista
 3. Olet juuri oikea henkilö trestaamaan näitä tuotteita.
  Kaupan nimi kolkuttaa jotain kelloja.
  Nämä ovat sellaisia tuotteita, joita voisin hyvin ajatella käyttäväni, mutta ....
  Tilaaminen nettikaupasta tuntuu työläältä.
  Näiden hintakin tuntuu korkealta verrattuna niihin, joita käytän.
  Mukavaa päivän jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Näinhän se on että ihmiset ei oikein kiinnostu, kun hinnat on tavanomiaisa korkeampia ja saatavuus vaikeampaa kuin lähikaupassa.But I have a Dream. Tunnen sen luissani ja ytimessäni, että joskus tulevaisuudessa, on pakko - valtion toimesta asetettu tms. - siirtyä käyttämään mahdollisimman lisäaineettomia kaikkia elintarvikkeita ruoasta pesuaineisiin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!