torstai 1. marraskuuta 2018

Luonnonkosmetiikkaa Riikasta
Olin pari viikkoa sitten Riikassa viikonloppureissulla siellä opiskelevaa tytärtäni tapaamassa. Ja tietty vasta luonnonkosmetiikkaan siirtyneenä ja siitä kovasti innostuneena  - kuin pieni lapsi - ostin latvialaisen Madaran kosmetiikkaa ja pari Dr.Hauschkan tuotetta. En mainitse tuotteiden hintoja tässä tekstissä, koska Latvian hinnat eroavat Suomen hinnoista. Latviassa on huomattavasti edullisempaa.

Madara nimi tulee kasvista, joka kasvaa Latvian niityillä ja merenrantojen dyyneillä. Vuosisatojen ajan tätä kasvia ja muita yrttejä on käytetty lääkitsemiseen ja kauneuteen.Neljä nuorta latvialaisnaista toteuttivat unelmansa luonnollisesta elämäntavasta ja perustivat yrityksen. Madaran kosmetiikkatuotteiden raaka-aineet tulevat sertifioiduilta luomutiloilta.Tämä kosteuttava naamio jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi. Varmasti tulevan talven kuivassa ilmassa yksi luottonaamioistani.

Detox Ultra Purifying Mud Mask

Tämä savinaamio ei ollut yhtä hyvä kuin itse tekemäni savinaamio. Teen savinaamion apteekista ostettavalla kuivatulla savella, johon lisään  vettä niin paljon, että siihen tulee helposti levitettävä koostumus. Lisäksi laitan siihen tilkan oliiviöljyä.


 Madaran CC-voide sopii minun ihotyypilleni, koska valitsin hyvin vaalean sävyn. Voide kirkastaa ihoa ja on sopivasti peittävä.

Dr.Hauschkan puuteri oli oikea löytö. Se tasoittaa ihon väriä ja on myös peittävä. Se on jotenkin niin pienihiukkaista, ettei se jätä iholle puuterimaista jälkeä. Puuterirasiassa on myös peili.
Dr.Hauschkan kiinteyttävä naamio ei oikein toiminut minun ihollani. Lisäksi naamio oli vaikea avata. Ehkä jos naamiota käyttäisi säännölliseti, iho tosiaan kiinteytyisi.

Miltä  Madaran kosmetiikka vaikuttaa sinusta?

8 kommenttia:

 1. Sen perusteella, mitä kerrot tuotteet vaikuttavat hyviltä.
  Lukiessani tuli tunne kuin selaisin naistenlehtiä.
  Käytän kosmetiikkaa hyvin vähän, mutta olen huomannut nuorten siirtyneen yhä enenevässä määrin luonnonkosmetiikkaan.
  Lempeää tätä päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Nuoret on fiksuja ja ajattelevat ekologisia asioita. Juuri nuorissa on se voima, joka voi pelastaa maapallon. Hyvää torstai iltaa sinulle.

   Poista
 2. Kokeilemalla löydät kyllä omasi, muuten Dr.Hauschkhalla on myöskin savinaamio, kuiva sellainen. Madara on meikäläiselle oudompi mutta tuo Dr.Hauschka onkin sitten jo tuttu, aikanaan valitsin sen aivan intuition pohjalta ja nyt tuntuukin minun jutulta. Luontaisterveys lehdessä nro.8 on juttua tuosta Dr.Hauschasta, kannattaa mielestäni lukea kun sehän on enemmän kuin kasvohoito, ainakin jos otat Dr.Hauschkan kosmetologilta hoidon. Tuon merkin historia on mielenkiintoinen sellainen vähän erilainen, onhan tuotteet aika hintavia mutta valmistusmenetelmätkin ovat hyviä mielestäni. Tässä nyt kehua retostelin kyseistä merkkiä mutta kun on kokemusta. Teen pienessä hoitolassani tommoista Luontoäidin kasvohoitoa ja hyvää palautetta olen saanut. Toivottavasti Marja löydät myöskin oman merkkisi. Hyvää torstain jatkoa sinulle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Dr. Hauschkalla on hyviä tuotteita. Tuo puuteri on todella hyvä. Samoin joskus aikaisemmin ostama huulipuna on nyt lemppari punani. Se ei kuivata huulia. Sillä onkin varmasti hoitava koostumus. Ihonhoitoon olisi hyvä olla olemassa sama merkki. Minulla se on Pai. Mutta meikkejä voi käyttää eri merkkejä. Niin kun olen nyt aloittelevana luonnonkosmetiikan käyttäjänä tehnytkin. Varmasti kiinnostavaa ja antoisaa tehdä Luontoäidin kasvohoitoja, kun voi olla ekologinen ja eettinen työssään. Kivaa torstai iltaa sinulle!

   Poista
 3. Madara on erityisen rakas, toki koska tulee Latviasta ja olen tavannut perustajankin pariin kertaan. Tiedän missä hän asuukin Riiassa, koska meidän pojan päiväkoti oli silloin siinä naapurissa. Mutta itse tuotteista, ovat erinomaisia ja ihan lemppareita taitaa olla mintun tuoksuinen suihkugeeli.

  Ihanaa loppuviikkoa Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Niin, sinä olet asunut Riikassa, oliko se kolme vuotta. Madara on sinulle varmasti hyvin tuttu merkki, kun tunnet perustajan. Hyviä ja suhteellisen edullisia tuotteita.

   Poista
 4. En ole kokeillut, mutta yksi vaihtoehto lisää. Täytyy laittaa harkintaan. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi, kommentistasi. Madara on hyvä ja edullinen luonnonkosmetiikka merkki. Kivaa torstai iltaa sinulle.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!