torstai 8. maaliskuuta 2018

Superjulkkiksetkin ekologisia, vihreitä ja aivan oikeassa


Vaikka tänään on perjantai, en pystynyt tekemään päivän vaate postausta. Olen jo toista viikkoa sairaalassa sappi- ja haimatulehduksen takia. Se tuli aivan yllättäen. Vatsa oli kuin tulessa. Ei sitten muuta kuin ambulanssilla sairaalaan. Jossa sairaus todettiin. Maha oli niin kipeä, että sain morfiriinijohdannaisen lääkityksen. Olen ollut jo koko viikon morfiini pöllyissä ja väsynyt.Kuumetta 39:n molemmin puolin.

Olen julkaissut tekeleitäni jo edellisenä iltana, koska sairaalan verkkoa on ollut vaikea aamuisin käynnistää. Olen heiveröisin voimin kironnut sitä monta kertaa. Mutta heikon naisen voimasanatkaan ei ole auttaneet.

Tämä vaaleanpunainen kulahtanut sairaalaasukokonaisuus lönköttävini sukkineen olisi voinut olla mainio kuvauskohde ja minä silmät ristissä melkein kuolaten rento kuvattava. Mutta kuvaajani tytär ei ollut paikalla. Joten mennään superjulkkisten ekologisiin vaatteisiin. On hienoa, että he ovat heränneet tälle asialle. Ehkä myös siksi, että se on yleinen ja nopeasti kasvava trendi. On muotia elää ekologisesti. Ja olla esimerkiksi vegaani tai kasvissyöjä.

Ehkä kuuluisin superjulkkis, joka on mieltynyt ekologisuuteen, on muotisuunnittelija Stella Mccartney. Hän on Beatles-Paulin ja tämän jo kuolleen muusikko-valokuvaajan Lindan tytär. Stella toimi jo alle kolmikymppisenä  ranskalaisen muotitalon Cholen suunnittelijana. Oma merkki hänellä on ollut 16 vuotta. Oikeiden silkkiperhosten silkin hän on korvannut uudenlaisilla materiaaleilla. Jotta silkkiperhosen toukat eivät joutuisi kuolemaan ihmisen kauneudenhalun takia. Hän on muun muassa korvannut ne merien muovijätteestä valmistetulla satiinilla. Joka kuitenkin tuntuu ylellisen silkkiseltä.


Stellan muotinäkemys on hyvin tarkka ja minimalistinen. Hän ei käytä turkiksia.Upeat kengät ja laukut näyttävät nahalta, mutta eivät ole sitä. Hän ei juurikaan käytä koruja. Joskus hänellä on korvissaan timanttinapit. Ei verikivistään kuuluisesta Afrikasta. Vaan Kanadasta jossa työntekijöillä on hyvät olosuhteet ja palkat.


Emma Watson puhuu paljon naisten tasa-arvosta ja ekologisuudesta. Hän ymmärtää olevansa tyylivaikuttaja ja siksi hän jakaa Instagram tilillään upeiden kuvien lisäksi tietoa kestävän kehityksen muotivalinnoista. Muotitaloista hänen suosikkeihinsa kuuluu Edun, joka valmistaa vaatteet afrikkalaisten käsityöläisten kanssa reilun kaupan ehdoilla.


Tunnettu räppäri Pharrell Wiliams on hyvin menestynyt työssään. Sen lisäksi hän on ekomuodin edelläkävijä. Hän on yksi Bionic yrityksen kolmasta osakkaasta Bionic Yarn-lanka bisneksessä, jonka lanka valmistetaan merestä kerätystä muovista. Lankaa on käytetty vaatemallistossa, jonka Pharell sunnitteli katu- ja urheilumuodin jättiläiselle Adidakselle.

Ekologinen muoti on nyt trendi. Ja tulee jatkossakin olemaan.

Kiinnitätkö sinä huomiota vaatteiden ekologisuuteen?Lähteet: Anna 22.2.2018, kuvat omat

4 kommenttia:

 1. Hauska idea olisi ollut tuo tämän päivän asuste, mutta ymmärrän asupostauksen olevan mahdoton ilman hovikuvaajaa. Kivat nämä kukkakuvatkin ovat. Nostan hattua sinulle, että jaksat muistaa lukijoitasi sairaalassa. Hatunnosto myös näille julkimoille ja heidän valinnoilleen.
  Oma ekologinen pukeutuminen tarkoittaa sitä, että lähes aina käytän suvun ja ystävien kierrätykseen laittamia vaatteita. Säästyneillä rahoilla lennän jonnekin. Aikamoista kaksinaismoraalia. Pikaista paranemista Marja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kommentistasi, Kirsti. Juu, säpsäkkä kuvaaja puuttuu. Sinähän olet hyvin ekologinen: kierrätysvaatteita ja lähiruokaa. Välillä ihmisen on vain lennettevä. Sekä konkreettisesti että vertauskuvallisesti

   Poista
 2. Suomen ekomuodin edelläkävijöitä on Outi Pyy, Remake, Glob Hope sekä Kierrätyskeskuksen PlanB mallisto. Itse en osta mitään uusia vaatteita vaan hankinnat teen kirpputoreilta, toki pienempi määrä vaatteita voisi olla ihan hyvä. Teen myös paljon ilmaisosaston rikkinäisistä vaatteista uusia vaatteita meidän porukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Melissa. Outi Pyy ja Glob Hope on tuttuja. Muut eivät. Sinähän olet mahtava vaatetuunaaja. Suoraan sanoen olet paras vaatetuunaaja tässä blogimaailmassa. Moni haluaisi itselleen tuunamat vaatteesi.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!