keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Kivan näköiseen tyyppiin on helpompi luottaa?


Olen huomannut tämän myös omassa elämässäni. Mutta mielestäni tämä ei ole  oikein. Kaikennäköisiin ihmisiin tulisi luottaa.

Frontiers of Pschologyssa julkaistiin tästä tutkimus. Taipumus arvioida luonnetta ulkoisin perustein on nähtävissä jo lapsena. Ilmiö on samaa harhaa, joka saa meidät  pitämään hyvännäköisiä ihmisiä 
myös menestyneempinä, sosiaalisempina.


Kauneus ei yksinään ansaitse luottamusta. Vaan ihmisen on helpompi luottaa johonkin tuntemattomaan, joka muistuttaa jo reiluksi todettua ihmistä.

Kyynisesti ajatellen vieraisiin ihmisiin ei kannattaaisi heti välttämättä luottaa. Mutta usein arjen elämässä ajatellaan, että toinen toimii kuten lupaa. Ja on sosiaalisen normin vastaista epäillä toisten ihmisten moraalia päin naamaa.


Luottavaisuus liitetään usein hyväuskoisuuteen ja hölmöyteen. Mutta yllättävä tutkimustulos oli se, että älykkäät luottavat muihin todennäköisemmin. Tutkijoiden mukaan älykkäät saattavat osata arvioida ihmistä paremmin.

Luotatko sinä helposti ihmisiin?


Lähde: Helsingin Sanomat 22.2.2018, kuvat omat.

6 kommenttia:

 1. Marja hei. Kiitos blogista. Luotan intuitiolla ihmisiin.en vain ole koskaan ajatellut luottavani enemmän hyvän näköisiin. Pikemminkin päinvastoin. Tai ettei asia juurikaan minulle merkitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Merja. Intuitio yleensä puhuu totta. Minin mielestäni kaikennäköisiin ihmisiin voi luottaa.

   Poista
 2. Luotan. Luottamus on kaiken perusta, se on luonnollista. Ihmiset, jotka rikkovat luottamuksen, toimivat vinoutuneesti: heillä on joku "vika" päässään :) ... vaan onhan sekin osa ihmisen luontoa, olla toisinaan "viallinen".
  En kyllä ole huomannut, että ulkonäöllä olisi ollut tässä merkitystä. Pitääpä tarkkailla vähän omia reaktioita, josko sittenkin olisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, Eeva, kommentistasi. Hienoa, että voit luottaa ihmisiin tämän päivän individualismin ja itsekkyyden aikana.

   Poista
 3. Olen niin pahoillani tuosta sairaudesta <3 Toivottavasti paranet pian.

  Ehkä tarkoituksellisesti ihmiselle on luotu tietty sokea piste omien hyvien puolten kanssa, jotta ne eivät nousisi hattuun ja taas ne selkeämmin hahmotettavat huonot puolet pitäisi nöyränä, mene ja tiedä, mutta näin se menee.

  En tiedä luotanko helposti ihmisiin, luotan omaan intuitioon ja sillä on pärjätty hyvin. Vältän suoraan ihmisiä, joista tulee epämiellyttäviä viboja, tulkitsen eleitä, mikroilmeitä, ne kertovat paljon. Haukotuksia, katseen seikkailua muualle, kun puhun, kaikkea tälläistä. Joten luotan "auki" oleviin ihmisiin, joiden sydän on auki.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Ihanasti sanottu tuo luotan "auki" oleviin ihmisiin.Intuitio on hyvä piirre. Samoin se, että osaa tulkita ihmisen ilmeitä ja olemusta.Kiitos paranemistoivotuksesta.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!