torstai 20. helmikuuta 2020

Laihdutukseni jatkuu


Iltapala. Jugurttia ja leipää lisukkeineen.

Siliripsis! Laihduin viime viikolla taas kilon. Olen laihtunut 7 viikossa 6 kiloa. Painan nyt 75 kiloa. Tavoitteeni oli laihtua tuo 6 kiloa. Ja nyt se on saavutettu! Nyt viimein painon tippumisen huomaa jo vartalosta ja olosta. On keveämpi olo käydä rivakalla tunnin kävelylenkillä. Jee ja hoplaa!  

Mutta päätin, että yritän laihduttaa 71 kiloon, joka olisi normaalipainon sisällä. Tämä jää nähtäväksi. Onnistunko. Vai kyllästynkö.


Lohisuikaleista seesamilohta.

Olen kirjoittanut lukuisia postauksia laihduttamisestani. Kuten olen aiemmin postauksissa kertonut, että laihdutan syömällä tavallista kasvisruokaa hiukkasen pienemmillä annoksilla. Olen pätkäpaastolla ja syön paljon puolukkaa, koska se tutkimusten mukaan auttaa painonhallinnassa. En syö perunaa, pastaa ja riisiä, enkä mitään muutakaan valkeaa, esimerkiksi vehnää.


Olen käyttänyt sekavihersalaatissa avokadoa, kiiviä, mansikoita. Nyt keksin hunajamelonin. Kuvat ovat taas, mitä ovat. Kamerassa ne näyttävät siedettäviltä, mutta kun ne siirtää koneeseen, ne suhrautuvat. Minulla on varmasti liian vanhat, iänikuista mallia olevat pelit ja vehkeet.



Halu ostaa muutama viherkasvi herahti minuun kuluneella viikolla.  Touhotin.Vihreää. Keltaista. Kevättä. Innoissani menin Tokmannille ostamaan kukkia. Minulla on miinussilmälasit, en näe kauaksi. Lähinäkökin on heikentynyt, ja näen lähelle vain sillä tavoin, että otan silmälasit pois. Ja hajamielinen ihminen hölmöili taas.







Minun tapaan tutkin viherkasveja innoissani. Niitä oli iso pöydällinen. Otin silmälasit pois siksi, että tarkastin, ettei kasveissa ole punkkeja. Ja kuinka ollakaan. Huomasin sitten myöhemmin, kun olin valikoinut kolme viherkasvia, ettei minulla ole silmälaseja. Olin siis laittanut ne jonnekin viherkasvien sekaan. Tutkin ja kiersin pöytää harmistuneena ja huolissani. 



Pyysin avuksi ohi kulkevan naisen. Hän sanoi jotakin: Silmälasisi on siis tippuneet jonnekin kasvien sekaan. Minä: Ei ne tippuneet vaan otin ne pois, että näkisin (aika paradoksaalinen lause. Kun on silmälasit, miksi ne pitäisi sitten ottaa pois, että näkisi). Nainen katsoi minua päästä varpaisiin ja alkoi auttaa. Sitten kiertelimme pöydän ympärillä varmaankin puoli tuntia. Ja sieltähän ne löytyivät yhden viherkasvin juurelta. Helpotus. Näen ajaa autolla kotiin!


Laihdutuskuurilla haluan tavallista enemmän huolehtia ihonhoidosta. Madaran kuoriva naamio kasvoille ensin, sitten  elvyttävän kohottava naamio.

Hävikkiruokakauppojen Matsmartin ja fiksuruoan paketit tulivat tuoden kiusaukset mukanaan.


Matsmartin paketti. Karkkia, kahvia ja ruokaa. Miehelle myös luomukanasäilykkeitä. 

Suurin kiusaus minulle paketissa oli luomukookostoffee. On muuten parempaa kuin kermatoffee. Niin täyteläistä ja hyvää. Onnistuin syömään vain yhden karkin. Syön muutenkin välillä illalla yksi kaksi palaa tummaa suklaata. Ja välillä kuivattuja hedelmiä. 

 Kille-poika mukana paketin avaamisessa. 

Fiksuruoan paketti. Kikherneitä tilasin valmiina, kun niitä sai niin edullisesti.

Luomuviikunat olivat kiusaus, joka horjutti itsekuria. Söin koko pussillisen.

Minulla on tunne, että laihdutustapaa on hyvä välillä vaihtaa. Se on ehkä jonkinlainen sykäys, pieni sokki elimistölle, ja aineenvaihdunta vilkastuu. Jotkut sanovat, että välillä olisi hyvä syödä kunnolla herkkuja. Tietääkö joku, onko näin? Joten vaihdoin tavallisen kasvisruoka syömisen kahdeksi päiväksi VLCD- matalakaloriseen dieettiin eli minun tapauksessa Naturdieettiin.  Täytyy myöntää, etten elänyt pelkällä juomalla vaan söin vähän hedelmiä ja marjoja. En ollut dogmaattinen. Vaan vähän luisu. Ja, oi, kuinka olikaan nälkä. En pystyisi tätä nykyä olemaan pitkään tällä dieetillä.



13 vuotta sitten laihdutin 13 kiloa VLCD:llä. Liikuin silloin hurjat 3 tuntia päivässä. Muistan liiankin hyvin kuinka heikotti ja pyörrytti. Mutta olin silloin täsmällisesti päättänyt laihduttaa 13 kiloa, jotka olivat tulleet hoitamattomasta kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Sain siihen sitten tyroksiini-lääkityksen.


Graavilohta ja kananmunaa proteiinina.



Tämän laihdutuskuurin aikana liikun vain tunnin päivässä rivakasti kävellen. Täällä on välillä ollut rasakasti pakkasta. En jaksa tuhertaa. Vaan lähteä, mennä. Illalla sitten putoan kirjaan nautinnollisesti, rauhassa, pysähtyneenä.

Silakkapihvejä pellillinen.


Iltapalaa.

Olen ajatellut vanhenemista Anita Brooknerin kirjan myötä. Elämän rajallisuuden kuitenkin ymmärtää jo nelikymppisenä, voi olla elämää vähemmän edessä kuin takana. Hän kirjoittaa mielestäni hyvin, mutta tummissa vesissä: "Ehkä vanhenemisen etuna on, että ihmisestä tulee stoalaisempi; hän hyväksyy elämän taakan tietäessään, että vaihtoehtona on kuolema, olemassaolon loppu, tunteiden katoaminen."


Kliivia kukkii.

What do you want to do ?
New mail

11 kommenttia:

  1. Voi miten hienosti hoikistumisesi on edennyt, onnittelen! Tuon määrän kyllä jo huomaa vaatteissa. Täällä isäntä on laihtunut 4kg ja hän ei ole enää niin hengästynyt, mikä on tosi hieno asia. Varmaankin rasva on haitannut pallean liikkumista. Itsellä on pudonnut vain 2 kg, mutta eilen kaupunkihousut tuntuivat hyviltä päällä. Kävely on tiivistyttänyt peffaa. Kyllä saa iloita edistymisestään ja hurahtaa vaikka keväisiin viherkasveihin!


    Jännä nähdä ruokatarvikkeitasi, monet tuotteet tuntuvat minusta eksoottisille. Meillä on aika simppeli ruokahuolto. Isäntä osti Lidlistä jonkun mikroastian, jossa laitan broilerin rintafileet ilman lisärasvaa. Säilyvät mehevinä, nam. Me ollaan syöty hedelmäsalaatteja sekalaisista hedelmistä, mukana myös puolukkaa ja tosi vähän kaloreita isossa satsissa.

    Tsemppiä lopputavoitteesi kanssa. Muista että hiljaa hyvä tulee!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi riitta k. Hienostihan teillä miehen kanssa sujuu laihdutus. Olen edelleen kateellinen siitä, että myös miehesi laihduttaa. Minunkin miehellä olisi vähän syytä, mutta kun on junttura kaiken uuden edessä, hän ei laihduta. Eikä kannusta minuakaan. Jääkaapissa on paljonkin sellaista, jotka ovat kiusauksia minulle, esimerkiksi valkohomejuustoa. Osa minun ruuista on eksoottisia, koska pidän meksikolaisista ja thaimaalaisista ruuista, erityisesti curryista. Vei aika pitkän aikaa opetella tekemään curryja, joissa oli maku tasapainossa ja aito.

    Hienoa, että olette löytäneet tavan valmistaa kanaa. Minä en syö sitä, mutta lienee hyvä laihdutusruoka, vähärasvaista kun on. Alkoi tehdä mieli hedelmäsalaattia. Taidan tehdä sitä illaksi. Hyvää alkavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihana Kille ja meilläkin kisut aina mukana pahvilaatikkohommissa. Hyvä sinä ja tsemppiä jatkoon ja hyvältä näyttää pöperöt ja postaus pullollaan kauniita kukkakuvia. <3

    Sydämellistä viikon jatkoa Marja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Tiia. Pahvilaatikot tuovat aina iloa kissoille. Ja ovat myös projekteja hajottaa laatikko. Tsemppejä tarvitaan jatkossa. Mitenkähän tässä käy? Viherkasvit ovat vaan niin ihania keväällä ja keltaista leiskuvat kukat. Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Onnittelut onnistumisestasi 👍😊 Ihana, energinen postaus! Virkistäviä kuvia! Tuli hinku kukkaostoksille ja kaipuu väreihin 🧡🌼 Kevättä ja valoa jo kovasti kaipaan ja toive toteutuu joka päivä pikkuisen kerrallaan. Aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentista ja onnitteluista Erikoiset Asiantuntijat. Jotenkin nuo viherkasvit ja keltaiset kukat ovat jo sinänsä valoa, joka tosiaankin lisääntyy päivä päivältä. Onhan tässä koko talvi ollut kuin marraskuu. Nyt jo purot solisee, linnut laulaa ja aurinkokin välillä paistaa. Ei tätä nyt voi muuksi nimittää kuin kevääksi. Vihdoin. Hyvää viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  6. Hei Marja Aloitin treenata kirjoittamista. Hankalaa on mutta jospa vähän kerrallaan edistyisin. Kiva vilkuilla tuttuja blogeja

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommentistasi Mantymaenelamaa. Kiva lukea, että olet alkanut treenata kirjoittamista. Kyllä se varmasti siitä pikkuhiljaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  8. Ihana "uutinen" ja kuvat. Tosin uskoinkin sinun onnistuvan.
    Nuo ruoka- ja kukkakuvat herättivät voimakkaan kotiruoka-ja kukkaikävän.
    Kaikkea hyvää viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  9. Kiitos Kirsti kommentistasi. Tavoite on saavutettu, ja uusi tavoite asetettu. Toisaalta, kun asettaa välitavoitteita, motivaatio säilyy. Niin, ajattelen, että kuuden kilon pudotus oli vain yksi välitavoite. Kyllähän mielessä on pyörinyt niin sanottu normaalipaino, minun pituiselle vähintään 71 kiloa. Voi, älä sinä ajattele kotimaata siellä maailman ihanuuksissa, melskeissä, nautinnoissa ja seikkailuissa. Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  10. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
    Get $5,500 USD every day, for six months!

    See how it works

    Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
    Make up you mind before applying, straight deal...

    Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
    via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

    We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
    machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
    stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
    buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
    and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
    you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
    services, we are here for you anytime any day.

    Here is our price lists for the ATM CARDS:

    Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
    Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
    Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
    Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
    Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

    make up your mind before applying, straight deal!!!

    The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
    email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
    Whatsapp:::::+31687835881

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!