keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Onko yövoiteilla tehoa?


Aloin käyttää yövoidetta noin kymmenen vuotta sitten, vasta nelikymppisenä. Huomasin selkeästi sen eron päivävoiteeseen verrattuna. Yövoide on koostumukseltaan paksua ja täyteläistä. Olen käyttänyt vajaa kaksi vuotta vain luonnonkosmetiikkaa, jossa on myöskin hyvin täyteläisiä yövoiteita.

Yökäyttöön myydään nyt monen montaa sorttia voiteita, naamioita ja tehohoitoja. Niitä mainostetaan esimerkiksi väitteellä "iho uudistuu tehokkaimmin yöllä".


Iho korjaa vaurioitaan levossa kuten muukin elimistö. Kasvuhormonia erittyy eniten syvän unen aikana. Vaikka hormonin määrä vähenee iän myötä, se kuitenkin vilkastuttaa aikuisenakin proteiinisynteesiä, joka tarkoittaa kollageenin tuotantoa. Kollageeni pitää ihon kiinteänä.

Osa naisista ei käytä erillistä yövoidetta. Miksi sitten yöllä kannattaa käyttää eri voidetta kuin päivällä? Yövoiteet on suunniteltu tukemaan ihon luonnollista, vaurioita korvaavaa toimintoa. Päivävoiteen tehtävänä taasen on muun muassa vahvistaa ihon suojautumiskykyä.Yötuotteet ovat tehokkaita. Niissä on ravitsevia aineita enemmän kuin päivävoiteissa. Esimerkiksi shea-voita ja erlaisia öljyjä. Yövoiteet ovat niin täyteläisiä, että niitä ei voi yleensä käyttää meikin alla.

                         Ihon hoito yötä kohti
 • Iho kannattaa puhdistaa huolellisesti joka ilta, vaikka ei olisi meikannut. Tuotteet ei imeydy kunnolla, jos iho ei ole puhdas.
 • Jos iho on erittäin kuiva, kannattaa käyttää ensiksi kasvovettä, suihketta tai hoitovettä. Seerumin, voiteen tai naamion voi levittää heti nestemäisen tuotteen jälkeen, jolloin se imeytyy paremmin.
 • Ihoa kannattaa kuoria säännöllisesti esimerkiksi: 
 • huuhdeltavalla kuorinta-aineilla, hedelmähappokuorinnoilla, savinaamioilla.
 • Kasvoille voi levittää yönaamion pari kertaa viikossa. Se korvaa yövoiteen.

Käytätkö sinä yövoidetta tai yönaamiota?

Lähteet: Kauneus&terveys 13/2018, kuvat Pixabay, Pexel

12 kommenttia:

 1. Yövoidetta en käytä ollenkaan koska mielestäni ihon pitää ns.hengittää,en halua tukkia ihohuokosia yöksi.Varmaan monet ja ainakin kosmetologit ovat eri mieltä tästä asiasta. No minähän olenkin tämmöinen luontaisalan konkari ja olen monestakin asiasta toisin ajatteleva. Olen 63v enkä mielestäni mikään ruttunaama ollenkaan. Kunnollisesti puhdistan illalla,olipa meikkiä tai ei,en käytä meikkivoidetta kun ani harvoin ja kuorin silloin tällöin. Päiväksi sitten laitan laadukasta luontaiskosmetiikan päivävoidetta. Huomasin vuosia sitten kun rasvailin nassua ahkerammin,yöksikin niin ihon oma rasvantuotanto lakkasi ja olin kierteessä voiteiden kanssa ,jos jäi laittamatta niin iho tuntui rutikuivalta. Olen ihmeissäni kun ainakin naiset laittavat tosi paljon iholleen eri aineita ja rasvoja,ihoa kuuluisi hoitaa sisältä päin, hyvä ravinto ja terveelliset elämäntavat niin ihokin voi hyvin. Lapsena oireilin ihoni kautta,oli vaikka minkälaista ihottumaa,ravinnossakin oli sanomista kun ei ymmärretty asioita. Edellisessä postauksessasi käsittelit hengittämistä ja oikeanlainen hengittäminen on tosi tärkeä juttu, ihon kautta myös tapahtuu ravinnon otto ja kuonan poisto. Yövvoiteesta ihan varmasti moni on toista mieltä kun meikäläinen mutta tämä on minun kokemukseni,mukavaa jatkoa päivääsi Marja :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Olen joskus kuullut tuosta, että illalla ei kannattaisi puhdistuksen jälkeen laittaa mitään voiteita iholle, jotta ihon oma rasvantuotanto toimisi yöllä. Mutta minä olen ehkä kierteessä tuossa rasvaamisessa. Etenkin talvella ihoni on kuiva. Ja olen innostuva ihminen. Nyt pari kuukautta sitten innostuin retinolista. Se on nyt uusi trendi ihonhoidossa, koska siinä on paljon A-vitamiinia. Nyt on myös pinnalla K-vitamiini. Niinpä rupesin käyttämään kasviperäistä seerumia - tai se on itseasiassa öljymäinen - nimeltään Bakuchiol. Hurahdin ennen sitä korealaiseen luonnonkosmetiikkaan. Ja tein iltaisin pitkän kasvohoitorituaalin. Teen sitä kyllä edelleen toisinaan. Ihonhoito on lisäksi rentouttavaa omaa aikaa. Ehkä siksi läträän voiteiden kanssa.

  Sinäkin siis käytät luonnonkosmetiikkaa. Kuten kirjoitit ihonhoidossa on tärkeitä elämäntavat ja ruokavalio. Olen tästä täysin samaa mieltä. Koska syön vain kala-kasvisruokaa, se näkyy ihossani heleytenä. Minullakaan ei ole mikään ruttunaama, vaikka tuntuu, että kun nyt laihdutan, on tullut näyttävät silmäpussit. Minua on monesti luultu nelikymppiseksi. Mutta rypyt ja juonteet kuuluvat elämänkulkuun. En pyri kauheasti rimpuilemaan vanhenemista vastaan. Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minäpä jysäytän tähän parhaan voidevinkin. Paras voide silmäympäryksille on kuulemma peräpukamavoide 👍 Kuultu ns. varmalta taholta ja testattu on. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Hitsi, en ole tiennytkään tuota peräpukamavoiteen käyttöä silmänympäryksille. Tuntuu vähän hassulta. Ehkäpä joskus kokeilen. Minä unohdan usein käyttää silmänympärysvoidetta ehkä siksi, että monet niistä kirveltää sitten silmiä lukiessani. En edes tiedä, levitänkö ne oikein.

   Poista
 4. Käytän yövoiteena Exuviance -sarjan yövoidetta Evening Restorative Comlex. Aamulla puhtaalle iholle suojaavaa seerumia samasta sarjasta. Silloin kun muistan. Ei mitään muuta, koskaan. Exuviance- sarjan ja hoitojen avulla olen päässyt iho-ongelmistani eroon.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Upeaa, että olet löytänyt sinulle hyvän voidesarjan. Minä vaihtelen, sekoitan niitä, kun innostuvaisena hankin taas jotakin uutta. Voisi ehkä olla hyväksi iholle käyttää samaa voidesarjaa pitkään.

   Poista
 6. Pitäisi kai tämän ikäisenä ;) kommentoida että kyllä käytän, mutta olen tosi surkea käyttämään mitään muuta kuin "unta" voiteenani. Hyvä postaus sinänsä, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli Winter kommentistasi. Ja kiitos itsellesi, kun luit postauksen. Kunnollinen, hyvä uni lienee yksi tärkeimmistä asioista ihon hyvinvoinnissa. Puhutaanhan myös kauneusunista.

   Poista
 7. tärkeää asiaa taaskin.
  Syyllistyn aina tämän tyyppisiä artikkeleita lukiessani, sillä laiminlyön oman ihon hoidon.
  Aika usein yövoiteen käyttö on unohtunut.
  Ulkoilmaihmisenä päivävoide on usein aurinkovoidetta ja "yövoide" after sunia.
  Kasvokuorinnat olen saanut ammattilaisilta, kun lapset antavat lahjakortteja kauneushoitolaan.
  Mukavaa torstaita Marja!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista Kirsti. Minulla ei unohdu yövoide, koska on pinttynyt tapa puhdistaa iho ja levittää yövoide ennen iltalukemisia. Vau, olet saanut kasvokuorinnat kosmetologeilta. Sinulla täytyy olla ihanat lapset. Minä olen käynyt kosmetologilla varmasti noin 10 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 9. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!