tiistai 18. helmikuuta 2020

Tietynlainen hengitys saattaa auttaa jopa oppimaanOlen ollut kiinnostunut erilaisista hengitystekniikoista pitkään. Olen kirjoittanut hengityksestä esimerkiksi postauksessa Levottomuus ja ylikierroksilla.

Rauhallinen syvähengitys voi vähentää stressiä ja ahdistuneisuutta. Nenän kautta hengitys edistää mieleenpainamista. Esimerkiksi urheilijat ja poliisit keskittyvät hengitystekniikoiden avulla.Erilaisia tekniikoita on monia. Tässä kolme niistä:

Palleahengitys
Huomio keskittyy erityisesti palleaan nimensä mukaisesti. Kun ilmaa vedetään sisään, laajenee ensiksi pallea, sitten rinta. Omaa palleaa voi tarkkailla laittamalla toisen käden vatsalle ja toisen rinnalle ja keskittymällä hengitykseen.

Kymmenen sekunnin hengitysrytmi
Hengitetään viisi sekuntia sisään ja viisi ulos. Kymmenen sekunnin rytmiä voi kokeilla myös niin, että hengittää neljän sekunnin ajan sisään ja kuusi sekuntia ulos.

Sierainhengitys
Tätä voi kokeilla niin, että uloshengittäessä peitetään toinen sierain. Tekniikoita on monia. Sieraimen voi myös peittää sisäänhengityksessä. Uloshengityksen pitää olla aina pitempi kuin sisäänhengityksen. Olennaista on, että hengitysrytmi rauhoittuu.Monissa hengitystekniikoissa korostuu nenän kautta hengittäminen. Uusien tutkimusten mukaan se on ratkaisevaa myös oppimisen ja muistin kannalta.

Asiat painuvat mieleen paremmin, jos hengitetään nenän kautta sen jälkeen, kun ollaan opeteltu jotakin uutta.Tutkijat eivät tiedä vielä varmasti, mitä aivoissa hengityksen aikana tapahtuu, ja miten se liittyy muistiin. Se tiedetään, että aivojen muistikeskus hippokampuksen sähköfysiologiset rytmit tahdistuvat hengityksen mukaan. Yleisellä tasolla mieleen painamisessa ja pysyvien muistijälkien muodostumisessa on tärkeää rentoutuminen ja riittävä lepo.Lähteet: Helsingin Sanomat 10.2.2020,  kuvat omat

6 kommenttia:

 1. Tosi kiinnostava kirjoitus jälleen. Etenkin tuo, että nenähengitys vaikuttaa opitun muistamiseen.
  Ensimmäinen kerta, kun opettelin jonkin hengitystekniikan oli 50 vuotta sitten, esikoista odottaessa synnytysvalmennuksessa, jota silloisessa kotikunnassa kokeiltiin. Sen jälkeen on tullut "hengiteltyä" mm. leikkauksien jälkeen ja kiputiloissa.
  Mukavaa päivää Marja!
  (Täällä on jo ilta)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kirsti kommentistasi. Sinullahan on pitkä kokemus hengitystekniikoista. Ajatella 50 vuotta. Hienoa, että olet pystynyt vaikuttamaan kipuun hengittämällä. Hyvää matkan jatkoa teille maailmanreissaajille!

  VastaaPoista
 3. Kundaliinijoogassa (ehkä muissakin) hengitetääm paljon nenän kautta, toisesta sieraimesta sisään, suusta ulos ja toisin päin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Hei, minäkin olen harrastanut kundaliinia kauan sitten opiskeluaikoina. Se oli mielenkiintoista. Esimerkiksi jalkojen tärisyttäminen, se alkoi ihmeen helposti, kuin itsestään. Kundaliinijoogaa on monenlaista. Tällä kurssilla missä olin, ei keskitytty kovinkaan paljon hengitykseen. Tai sitten en muista oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se ehkä riippuu ohjaajasta. "Minun" kundaliinissani oli paljon hengitysharjoituksia, mm. tulihengitys. Muistatkos sellaista? 😊

   Poista
 5. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!