keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Jäähyväiset Serefina-kissamme


Nyt on suuri suru. Ja se vie aikansa. Eläinlääkäri ei suostunut enää uusimaan pahasti nivelrikkoisen Serefina-rouvan kipulääkereseptiä. Serefinalla oli myös kasvaimia mahassaan. 

Eläinlääkäri sanoi puhelimessa, että hän huolehtii myös eläinsuojelullisista asioista, ja että teidän kissa pitää nyt lopettaa. "Näin sen syksyllä, kun olitte vastaanotolla kissan ripulin vuoksi. Kissa ei ollut enää voimissaan." Hän puhui  jotenkin julmasti ,ja aivan kuin kysymyksessä olisi ollut arjen pikkujuttu. Mutta toisaalta tämä eläinlääkäri on kokenut ja hyvä työssään.

Pidin Serefinaa autossa sylissäni ja tunsin miten laihaksi hän oli käynyt. Itkin. Itken.


Hautasimme Serefinan Claudi-koiran viereen ison kuusen varjoon. Siinä kauniissa paikassa on hyvä levätä. Peittelimme hautakummun kuusenoksilla. Mies  tekee aina puiset  ristit edesmenneille lemmikeille.

Hyvästi jää rakas Serefina. Sinä olit hyvä tyyppi ja kaveri ja olit kovaääninen ja puhelias ja sinun maukuminen kuului alakerrasta yläkertaan asti.

Olit aika usein kärttyinen ja pahalla tuulella. Sinä nyt vain olit sellainen pessimistiluonne.Olit herkkusuu ja söit paljon. Rakkain ruokasi oli katkaravut.  Nuoletit Kille-kissalla itsesi. Kille oli ikään kuin rouvan palveluksessa.

Ikävä on kova. Kaipaamme koko perhe sinua. Mutta pääsit pois kivuistasi. Sinä olet nyt autuammilla metsästysmailla, ja ehkä vielä tapaamme siellä.  

 


16 kommenttia:

 1. Voi, otan osaa suruusi ❤︎ Lemmikkejä suree yhtä paljon kuin ihmisiä, niin se on.

  VastaaPoista
 2. Kiitos riitta k. Totta tuo että lemmikkien sureminen sattuu yhtä paljon kuin ihmisen sureminen.

  VastaaPoista
 3. Voi että, voimia suruun. ❤ lemmikit niin rakkaita

  VastaaPoista
 4. ❤ Itkuhan se tuli tätä lukiessa ❤ Voimia, voimia! Aika on päästää ystävä lähtemään, miten raskasta se onkaan! ❤ Mutta se on viimeinen rakkauden osoitus lemmikille, perheenjäsenelle! ❤

  VastaaPoista
 5. Kiitos Erikoiset Asiantuntijat. Lohdutti kovasti tuo "Mutta se on viimeinen rakkauden osoitus lemmikille, perheenjäsenelle".

  VastaaPoista
 6. Voi rakas Marja ja Serefina. Ei ole sanoja ja tämä on niin iso suru. Eläinlääkäri olisi voinut sanoa nämä asiat vahvalla lempeydellä myöskin, ei tuollaisella vihaisella tomeruudella. Halaus. <3

  VastaaPoista
 7. IHan oikeestikko ette olleet itse älynneet, miten huonokuntoiselta kissa näyttää??!!!!!!!
  Katso tuota ensimmäistä kuvaa ja mieti oikeesti!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Toki me tajuttiin, että Serefina on huonossa kunnossa, ja me - ehkä itsekkäistä syistä -, halusimme pitää Serefinan vielä vähän aikaa luonamme ja hyvästellä hänet rakkaudella. Kyllä Serefina aavisti, että loppu on lähellä. Sitten hän nukkui pois elämästä kylliksi saaneena. Serefina halusi lopun lähestyessä paljon silitystä ja vatsan koprimista. Hän herätti minut yölläkin aina kaksi kertaa paijaamaan. Ja päivällä annoimme hänelle paljon rakkautta.

   Poista
 8. Onneksi on sentään hyviä eläinlääkäreitä, jotka päättävät asiat eläimen hyväksi. Vituttaa tuollainen eläimen kärsimyksen pitkittäminen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Vituttakoon sinua. Vitutuksessa on huono olla ja elää.

  VastaaPoista
 10. Huomasin tänään että sinulla on ollut surullinen tapahtuma, tiedän kyllä tunteen eläinrakkaana kun olen menettänyt useamman kissan ja koiran. Onhan se armeliasta saattaa sairas eläin pois kärsimästä mutta itselle niin vaikea pala. Jaksamisia Marja :-)

  VastaaPoista
 11. Yritä selvitä. Suru helpottaa aikanaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Suru on suuri, ja se vie aikaa ainakin vuoden, siihen on totuttava. Kauniit muistot Serefina-rouvasta lohduttavat.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!