maanantai 20. tammikuuta 2020

Tulin vihaiseksiTulin toooosi vihaiseksi siitä, että naisten ja miesten työtuloissa on yhä suuri ero. Tutkijat ovat vertailleet tekniikan ja terveysalan saman  koulutustason suorittaneita naisia ja miehiä, ja naisten työtulot osoittautuivat huomattavasti alhaisemmiksi.

Kun vertaillaan esimerkiksi insinöörin ja sairaanhoitajan palkkaa, miesinsinöörin tulot olivat 40-vuotiaana 14000 euroa suuremmat. Sairaanhoitajan tulot kuntasektorilla jäivät 70 prosenttiin insinöörin palkasta.


Monesti palkkakeskusteluissa viitataan miesten tekemään suurempaan työmäärään, mutta se selittää eroja vain jonkin verran.

Vaikka miehet tekevät tutkimuksen perusteella enemmän työtunteja, erot ovat niin valtavia, että ne antavat tutkijoiden mukaan viitteitä systemaattisesta  palkkasyrjinnästä.


Naisen euro jää yhä 84 senttiin. Naisten palkoissa on  historiallisia jäänteitä siitä, naisille on ollut tapana maksaa pienempää palkkaa. Tämä on ollut vakiintunut käytäntö. Ja on edelleen!Lähteet: Helsingin Sanomat 13.1.2020, kuvat Pixabay

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!