torstai 31. tammikuuta 2019

Terveystarkastukseni Puhdissa
Puhti on terveysalan uusi toimija Suomessa. Sen kautta voi tilata verikokeet ilman lääkärin lähetettä. Tulokset voi olla joskus hyvä ottaa lääkäriin mukaan.

Tein Puhdin kanssa yhteistyössä Liikkujan terveystarkastuksen. Se sisältää Puhti-terveystarkastuksen lisäksi liikkujille tärkeitä mittareita. Mukana on suoritus- ja palautumiskyvyn kannalta tärkeitä testejä kuten raudan- ja d-vitamiinpitoisuudet. Lisäksi B12-vitamiinin, folaatin ja nestetasapainoon liittyvän kaliumin testit. Liikkujan terveystarkastus maksaa 136 €. 

Ylhäällä on omat folaatin, D-vitamiinin ja B12 vitamiinin verikoetulokset.  Alhaalla kaliumin ja natriumin testitulokset. Käsittelen näitä testituloksia enemmän aivan tekstin lopuksi.Puhti-terveystarkastus on suosituin testipaketti. Se sisältää 31 eri mittaria, jotka antavat kattavan käsityksen siitä, miten elimistö voi. Mukana on esimerkiksi täydellinen verenkuva, kolesteroli, kilpirauhasen, maksan, munuaisten toiminta, folaatti, B12 vitamiini. Tämä tarkastus maksaa 92 €.

Puhdin sivustot ovat selkeät ja hyvin toimivat minunlaiselle digiavuttomallekin. Testipaketin tilaaminen on nopeaa. Testeihin on helppo mennä, koska verikokeen voi ottaa 26 paikkakunnalla. Oma laboratorioni oli Varkauden työterveyden Synlab.

Testin tulokset tulevat usein jo seuraavana päivänä sähköpostiin. Niitä pääsee katsomaan helposti jokaista varten tehdyllä Puhti-sivustolla.


Puhti havainnollistaa selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo tarkoittaa. Puhti neuvoo myös, milloin olisi hyvä mennä lääkärin pakeille testutulosten takia.

Itse pidän tärkeänä sitä, että tuloksissa on jokaisen arvon kohdalla "Katso yksityiskohdat", jossa on paljon tietoa kyseisestä arvosta. Kannattaa ehdottomasti tutustua näihin tietoihin.

Puhti on luotettava yritys. Laboratoriotestit tekee Euroopan johtava yritys laboratorioalalla nimeltään Synlab. Puhti on täysin suomalainen yritys, joka maksaa veronsa Suomeen.

Tietosuoja ja turvallisuus ovat tärkeitä Puhdille. Kaikki tietojenkäsittely tehdään   Terveyden ja hyvinvointilaitoksen    tietojärjestelmäluokitus B-ohjeistuksen mukaisesti.

Tietoja pääsevät käsittelemään vain ne laboratoriotestauksesta huolehtivat henkilöt, jotka ovat välttämättömiä palvelun tuottamiseksi ja jotka ovat antaneet kirjallisen salassapitositoumuksen.

Minä olen avoin noiden verikokeiden tuloksista.  En voi uskoa, että siitä seuraisi jotakin pahaa.
Maksa-arvoni:


Puhti tarjoaa monia erilaisia terveystarkastuksia. Esimerkiksi 50+ naisen terveystarkastus 137 €, B12 vitamiini 23,95 €, D-vitamiini 39,90 €.

Puhti terveystarkastukset auttavat
 • Tarkistamaan miten elimistö voi.
 • Saamaan käsityksen omaan vireystilaan ja hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä.
 • Näkemään hyvin, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo tarkoittaa.

Itse olen tyytyväinen omaan terveystarkastukseeni. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin etenkin folaatin-, B12-vitamiinin- ja D-vitamiinin arvoni. D-vitamiinikin oli aivan hyvä, vaikka en ole syönyt D-vitamiinia purkista. Niinhän pitäisi, mutta ajattelin tämän talven olla syömättä. Testi osoitti minulle sen, että D-vitamiinia saa ruoastakin riittävästi. 

Vaikka olen kasvissyöjä, en ole kuukausiin syönyt B12-vitamiinia ja sen arvo oli silti erittäin hyvä. Saan siis sitäkin ruoasta tarpeeksi, mikä johtunee siitä,  että käytän maitotuotteita ja syön joskus kalaa.

Hyvät kolesteroli- ja veden rasva-arvot johtuvat varmasti 36 vuoden kasvissyönnistä. Verensokeri oli aika korkea, mutta niin se on ollut nuoruudestani asti. Lääkäri sanoi minulle kerran, että se on vain minun ominaisuuteni, koska se on pysynyt samana vuosikymmeniä.

Maksa-arvot olivat hyvät, koska en juo juurikaan alkoholia nykyisin.

Kaikenkaikkiaan olin tyytyväinen Liikkujan terveystarkastukseen ja sen tuloksiin.


6 kommenttia:

 1. Puhdista en ollut kuullutkaan.
  Täytyy jakaa tietoa siitä myös meidän nuorille.
  Hyvää päivän jatkoa Marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kirsti. Puhti on niin uusi yritys, ettei ihme, jos et ole kuullut siitä. Julkisella puolella ei esimerkiksi saa kovinkaan helposti lähetettä vaikkapa D-vitamiiniarvon verikokeisiin. Puhdista saa kaikki mahdolliset verikokeet - maksua vastaan. Minulle tuli muutama päivä sitten Googlelta viesti, että koneeseeni on mahdollisesti murtauduttu. Kirjaimet hyppii ja tulee ihmeellisiä välilehtiä. Kone pitää viedä huomenna huoltoon. Älä ihmetteele jos on vähän aikaa tällä rintamalla huomisen jälkeen hiljaista. Mukavaa iltaa sinulle.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus. :) Oikein mahtavat arvot sinulla ja täällä samanlaiset. En juuri syö lihaa, enkä juo alkoholia, syön kyllä kovasti suklaata, mutta hih eikö se ole terveellistä.

  Ihanaa loppuviikkoa Marja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tiia. Hyvä juttu ollaan molemmat veriarvojen mukaan kunnossa. Minulla on vain tuo jatkuva kulpirauhasen vajaatoiminta, mikä lihottaa ja väsyttää.Sovitaan, että suklaan syöminen on terveellistä. Kivaa iltaa sinulle.

   Poista
 3. Pirkanmaalla Fimlabista voi ihan itse tilata ja ostaa tutkimuksia, esim. kolesterolikoe 6,40€, verensokeri 2€, perusverenkuva (hemoglobiini, leukosyytit ja trombosyytit) 3,20€, D-vitamiinitaso 19,80€. En tiedä, tulisiko kokonaisuutena kuitenkaan halvemmaksi kuin kuvaamasi palvelu.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anonyymi kommentistasi. Hyvä että on myös edullisia vaihtoehtoja kuten aavisteinkin.
  Iloa viikonalkuusi!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!