perjantai 18. tammikuuta 2019

Herkullista tummaa suklaata - nyt vegaaneillekinFazerin suositun Pure Dark -suklaan reseptiä on muutettu niin, että se sopii nyt vegaaneillekin. Uusitussa pakkauksessa kerrotaan myös suklaan kohtuusyönnin terveysvaikutuksista. Alkuvuoden uutuus maku on Fazer Pure Dark Crunchy Hazelnut. 

Pure dark -suklaan reseptiä muutettiin niin, että aiemmin käytetty maitorasva jätettiin pois. Muutoksen ansiosta  Pure dark -suklaa ei sisällä raaka-aineena mitään maidon ainesosia eikä muita eläinperäisiä raaka-aineita.Fazerille tulevissa kuluttajapaneeleissa on jo pitkään toivottu suklaata vegaaneille.

Muutos näkyy kaupoissa liukuvasti, ja uuden Pure dark -suklaan pakkausmerkinnässä on vegan friendly


Pure Dark - suklaan terveysvaikutuksista
 • Fazer pure dark -suklaa on runsaskuituista ja sisältää runsaasti flavanoleja, kaliumia, magnesiumia, jotka tekevät hyvää hermostolle ja verisuonille.  Pure Dark -suklaa on ensimmäinen Fazerin tuote, joka saa Fazer Brainhow-merkinnän, joka kertoo, että suklaalla on hyvä vaikutus aivoille.
 • EU:n terveysväittämän mukaan kaakaon flavanolit auttavat ylläpitämään verisuonten joustavuutta, mikä edistää normaalia verenvirtausta. Terveysvaikutuksen saamiseksi pitäisi syödä päivittäin kolmannes Pure Dark -suklaalevystä.
 • Reseptimuutoksen myötä Pure Dark -suklaa ei sisällä maidon ainesosia. Se kuitenkin tuotetaan linjalla, jossa tehdään maitosuklaata. Fazer haluaa antaa vastuullisena kaiken tiedon kuluttajalle. Siksi Pure Dark -suklaassa on tieto "saattaa sisältää pähkinää, mantelia, maitoa ja vehnää".
 • Fazer Pure Dark -suklaa tehdään 100 prosenttisesti vastuullisesta kaakaosta.
      Pidätkö sinä enemmän tummasta vai vaaleasta suklaasta?
Lähteet: Fazer tiedote, kuvat Pixabay, ensimmäinen kuva oma

11 kommenttia:

 1. Jokunen vuosi sitten söin tummaa suklaata paljonkin, mutta kun vatsa sanoi vastaan, siirryin takaisin vaaleaan. Tumma suklaa on liian hapanta, ja jos totta puhun, ei siitä saa mielihyvää samalla tavalla kuin vaaleasta. Toisaalta siihen ei jää koukkuunkaan niin kuin vaaleaan jää. Minä en pidä tummaa suklaata terveystuotteena, minun mielestäni se on ihan turhaa herkkua. Terveellisintä on, kun ei syö suklaata ollenkaan, parhaat flavonoidit saa kotimaisista marjoista. Mutta vaalealla, perinteisellä maitosuklaalla joskus hemmottelen itseäni. Varmaan teen niin myös tänä iltana :) ... onhan perjantai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva kommentista. Makuasioista ei voi kiistellä. Minä tykkään tummasta suklaasta enemmän kuin vaaleasta. Ja se on niin vahvanmakuista, etten pysty syömään levyllistä, vaikka yrittäisinkin. Annan muutaman palan liueta hitaasti suussa, ja suklaanmaku täyttää koko suun. Nam! Kyllä nautin niistä flavonoideistakin, vaikka tiedän, että niitä saisi hyvin metsämarjoista ja hedelmistä.Ikävä että vatsasi ei kestänyt tummaa suklaata.Nauti yllin kyllin perjantaisuklaastasi! Iloa maanantai päivääsi.

   Poista
 2. Hyvää tässä on se että vegaanitkin on otettu huomioon mutta siltikkään en pitäisi tätä terveystuotteena,olen samaa mieltä Eevan kanssa että ottakaamme flavonoidit ja kuidut suomalaisista marjoista.Itse suosin lähellä kasvaneita suomalaisia vitamiinien lähteitä.Ihan hyvä vaihtoehto varmaan suklaan ystäville,itse syön vain satunnaisesti suklaata, en ole tuota tuotetta vielä maistanut,makuun en voi ottaa kantaa mutta täytynee tutustua,kaunista ja makoisaa perjantaipäivää :-)

  VastaaPoista
 3. Kävin ruokaostosten yhteydessä ostamassa tätä kyseistä tummaa suklaata ja ihan syötävää se oli.Mietin vielä noita flavonoideja kun nehän on hedelmissä ja marjoissa kuoriosassa ja kaakaopavut kuoritaan ja valmistetaan kuorittuina kaakaojauheeksi,että oisko tossa suklaassa niitä enää? Kyllä siinä kaakaopavussa niitä flavonoideja on. Nää ravintojutskat on vaan niin mielenkiintoisia mulle:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihakeiju kommentistasi.Tuskinpa väittämää flavoneista esitettäisiin, jos sillä ei olisi mitään totuusnäyttöä. Näin luulen, en sata varmasti tiedä tietenkään. Aina on hyvä olla kriittinen kuten sinä. Vegaaniversio on minun mielestäni aivan samanmakuista kuin oli niin sanottu tavallinenkin. Tavallinen muuttuu vegaaniversioksi kokonaan asteittain. Iloa viikon alkuun!

   Poista
 4. Tumma suklaa on ihanaa! Kivaa viikonloppua sinulle❄❄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina kommentista. Minunkin mielestä se on ihanampaa kuin vaalea. Eikä sitä yleensä voi syödä kauheasti kerrallaan. Iloa uuden viikon alkuun!

   Poista
 5. Hyvä, että vegaanit on huomioitu tässäkin asiassa.
  Mukavaa talvista viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti kommentistasi. Minusta se on todella hyvä, että vegaanit voivat myös nauttia tumman suklaan suurista iloista. Viikonloppu on jo ohi. Vietin täysin somettoman viikonlopun. Hyvää viikonalkua sinulle!

   Poista
 6. Hyvä tosiaan että vegaanitkin on huomioitu.
  Elämässä pitää voida olla nautintoja ilman että niistä saa huonon omantunnon. Eli suklaalla täälläkin on herkuteltu tänään hyvillä mielin :) Tumma suklaa maistuu parhaimmalta ja juuri tuo 70% mikä on eka kuvassa, on lempparini.
  Hyvää viikonlopun jatkoa sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki kommentistasi.On todella hyvä veto Fazerilta, että se ottaa vegaanitkin huomioon. Minunkin lempisuklaa on tuo Pure Dark 70 prosenttia suklaa. Elämään liittyy nautinnot. Suklaa ei ole kovin paha sellainen, eikä siitä tosiaan kannattaisi kantaa huonoa omaatuntoa. Minun someton viikonloppu on jo ohi. Mukavaa uuden viikon alkua sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!