keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Luonnonkosmetiikkaan siirtymiseni



Kjaer Weis-Huulipuna Love. Viimeinkin löysin huulipunan, joka ei ole liian nude vaan runsaspigmenttinen. Tykkään myös vähän koralliin taittuvasta väristä. Raikastaa vanhemman naisen ihoa. Hinta 52,00 €.

Nyt tällä luonnonkosmetiikkaan siirtyneellä naisella alkaa olla luonnonkosmetiikka arsenaali miltei valmiina. Kolmen kuukauden siirtymäkausi onnistui yhteistyössä Jolie luonnonkosmetiikka yrityksen kanssa.

Ihonhoitotuotteet ovat kompaktisti kasassa: Pai-merkin kosteusvoide, seerumi, erittäin tehokas ruususiemen seerumi-öljy ja suorastaan ihmeitä tekevä hedelähapponaamio Evolven Miracle. Mutta naisen mieli on utelias, ja tulen kokeilemaan muitakin tuotteita.



Neals`in kasvonaamio on tehokas etenkin vanhemmalle iholle.

Meikitkin alkaa olla täysin luonnonkosmetiikkaa.

Enpä taas voi olla kirjoittamatta luonnonkosmetiikkaan siirtymiseni ekologisista syistä. Ehkä tämän jälkeen ei jää mitään hampaankoloon, ja voin kirjoittaa pelkästä kosmetiikasta. Who knows.

Vielä muutama vuosi sitten ilmaston muutoksesta keskustelivat lähinnä ehdat luontoaktivistit ja tutkijat. Nyt viimeinkin jokainen alkaa ymmärtää, että kyse on ihmiskunnan kohtalosta.

Zuiin irtopuuteri oli vähän pettymys, koska synteettiseen irtopuuteriin tottuneena sitä ei juuri huomannut kasvoilla. Hinta 31,90€.
         
Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi viime viikolla raporttinsa, jonka viesti on hälyttävä. Pariisin ilmastokokouksen päätös rajoittaa ilmaston lämpenemistä kahteen asteeseen sadassa vuodessa ei riitä. Tavoitteena pitää olla 1,5 astetta, jotta katastrofilta vältytään.

Suomalainen kuluttaja voi vaikuttaa kehitykseen omilla valinnoilla: asumista, liikkumista, kuluttamista koskevilla henkilökohtaisilla valinnoilla on merkitystä. Siis esimerkiksi jätteen lajittelu, luonnonkosmetiikkaan siirtyminen,muovin välttäminen, kasvissyönti, kierrätys. Mahdollisesti sähköauton osto, lämmittäminen maalämmöllä ja aurinkopaneeleilla.

No, siinäpä marmatukseni.


Dr. Hauschkan huulipuna oli yhtä hyvä löytö kuin Kjaer Weisin. Paljon pigmenttiä ja hyvin huulilla kestävä. Kuva antaa väärän vaikutelman väristä. Oikeasti väri on vähän oranssinen.
   Hinta 28,90€.

Seuraavaksi muutamaan kuukausiboxin tuotteeseen.


Frantsilan Säteilevä Katse-silmänympärysvoiteessa on käytetty muun muassa ratamoa, kuismaa, jojobaöljyä ja sheavoita. Se kirkastaa, kosteuttaa, hävittää tummia silmänalusia, vähentää pintaryppyjä ja turvotusta. Olen tuotteeseen hyvin tyytyväinen. Tämä on ensimmäisiä kertoja, kun käytän silmänympärysvoidetta. Etenkin turvotuksen vähenemisen huomaa.


Absolution Le Lavant Corps Doux-suihkugeeli sisältää hunajaa, salviaa ja lehmusta. Sen tuoksu on kuin kesäisen metsän tuulahdus.



Patyka Advanced Plumping Serum
Tämä seerumi sisältää hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa ja siksi se on tehokas ihon kosteuttaja, uudistaja ja ryppyjen siloittaja. Olen käyttänyt sitä vielä niin vähän aikaa, etten voi sanoa, mitä vaikutuksia sillä on ihooni. Toivottavasti nuo hyvät vaikutukset toteutuu.


Neal`s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm
Tämä suosikkituote tunnetaan ympäri maailmaa. Balmia voi käyttää naamiona, puhdistusaineena ja ravitsevana voiteena. Balmi sisältää muun muassa villiruusunsiemenöljyä, rosmariinia, hamppua, pelargoniaa ja purasruohoa.


Oletko kiinnostunut luonnonkosmetiikasta? Onko sinulla jotakin lempimerkkiä? Onko sinulla antaa minulle vihjeitä tulevaisuuteen luonnonkosmetiikasta?

9 kommenttia:

  1. Hienoa, että kosmetiikkatuotteet kehittyvät terveellisemmiksi ja ekologisemmiksi. Minä kyllä haluaisin luopua jo kokonaan meikkien käytöstä, mutta en itsekään vielä kykene siihen. Odotan muutaman vuoden, ehkä sitten olen niin vanha, että annan olla. Paitsi huulipuna, se kirkastaa kasvot, sitä ilman tuskin voisin olla. Minullekin sopivat koralliset ja vähän oranssiin vivahtavat huulipunasävyt. Huulipunan pitää myös peittää kunnolla, tummiin huuliin ei riitä pelkkä kiilto.
    Mutta montaa eri tököttiä en jaksa enää käyttää, oli miten hyvä tuotesarja tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Eeva, kommentistasi.Kyllä me naiset ollaan sopivasti turhamaisia. Se näkyy naisilla vain omassa kehossa. Entäpäs miehet sitten? Tämä voi olla raadollista yleistämistä, mutta miesten turhamaisuudet tulevat usein paaaaljon kalliimmiksi kuin naisten: Auton pitää olla hieno ja moottoripyöräkin olisi ihan kiva. Ollaan siis jopa samansävyisiä huulipunanaisia. Mukavaa keskiviikon jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Kyllä todellakin ilmastonmuutos ajatteluttaa, no meikäläinen on onneksi jo aikapäiviä sitten omaksunut nämä asiat. Noita Frantsilan tuotteita olen käyttänyt myös kauan, olen myös käynyt jollain kurssilla Frantsilassa, nykyisin tuo dr Hauscha on käytössä. Muistan kun kun silmäni avautuivat tälle luontoa säästävälle linjalle niin lähipiirissä naureskeltiin tälle, olinhan kotoisin maatilalta jossa elettiin tehomaataloudessa, olin musta lammas ja aikaani edellä. Onnittelen sinua Marja kun siirryt luonnon kosmetiikkaan,kyllä keho ja mieli kiittää. Kaunista päivän jatkoa sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi ja onnitteluista. Olen itsekin tästä asiasta onnellinen, koska omatunto sanoo tehneeni oikein. Hienoa että olet ymmärtänyt ympäristön- ja luonnontilan jo kauan. Ei tule järkytyksenä tämä ilmaston lämpeneminen ja kaikki sen seuraukset. Arvaas vaan, kuinka minua tölmisteltiin ja ihmeteltiin, kun aloin kasvissyöjäksi 36 vuotta sitten. Yksi kylämme nainen jopa sanoi minulle, että et sinä tuolla ruoallasi pitkään hengissä pysy. Mutta tässä sitä vaan yhä keikutaan pulskana myöhäiskeski-ikäisenä.Olen myös käynyt Frantsilassa ja miltei lumouduin niistä laajoista yrttiviljelmistä. Dr Hauschkaa minäkin kokeilin nyt ensimmäistä kertaa huulipunana. Laadukas, edelläkävijä kosmetiikkasarja. Kivaa keskiviikkoa sinulle!

      Poista
  3. Nyt liikutaan minulle täysin vierailla vesillä, joten en osaa vinkata.
    Näissä kosmetiikkapostauksissa nautin eniten kuvista, jotka ovat kuin naistenlehdistä.
    Olen kuitenkin mielissäni, että kosmetiikan sarallakin ollaan menossa ekologisempaan suuntaan.
    Kaunista keskiviikkoa sinulle Marja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Se on nyt ihan ymmärrettävää, että eihän kaikki juokse tukka putkella luonnonkosmetiikan perässä (kuten minä). Te elätte Erkin kanssa niin ekologisesti muutenkin, että ei synteettinen kosmetiikka hiilijalanjälkeäsi taida pienentää. Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

      Poista
  4. Nyt Frantsilalta tänään lanseerattiin Korento-meikkisarja, mikä kuulostaa todella kivalta. Korennot viehättää jo muutenkin. Kyselit tuolla blogissani tästä omasta luonnonkosmetiikkajutusta ja siihen vastasinkin. Mutta tosiaan päivä-ja yövoiteet niin todella moni merkki on aiheuttanut paiseita, vieläkään en ole selvittänyt mikä on juuri se ainesosa, jolle olen allerginen ja kyllä aion jatkaa testaamista, mutta en mielelläni testaa luonnonkosmesta päivä-ja yövoiteita. Aloitan sarjan testaamisen mieluiten kepeällä seerumilla vaikka, viitaten siihen Unna Nordiciin johon kommentoit silloin.

    Hius-ja kroppatuotteita voin käyttää surutta luonnonkosmen saralla, ei mitään allergiaa, päinvastoin, jotkut markettisuihkugeelit tai kroppatuotteet taas saa kutisemaan ihon. Eli vaikka Rexonan suihkugeeli. Eli kropan kutinaa hillitsee luonnonkosmetiikkaa. Äimän käkenä olen ja niinhän nämä allergiat on lääkäreillekin vaikeita selvittää. Mutta jatkan selvittämistä, sillä haluaisin ymmärtää, mille varmasti yksittäiselle aineosalle olen allerginen ja ilmeisesti se, että voiteet jäävät iholle muhimaan pitkäksi aikaa, on myös se juttu. Kun taas naamioista ja putsareista en saa minkäänlaista ihottumaa.

    Lemppareitani on kroppahoidon saralla Madara, Kora Organicsiin rakastuin puhdistuksen ym. kautta. Luonnollisemmista, mutta jotka eivät ole 100% luonnonkomsetiikkaa, on lempparini Korrs ja Body Shop. Meikeistä tähän mennessä Zuii. Testaa ihmeessä heidän poskipunaa ja huulipunia, ovat ihan mahtavia.

    iloa päivään Marja. <3

    Niin ja kunpa Kiinassa ja Intiassa ym. tälläisissä maissa huolehdittaisiin ilmastonmuutoksesta, jotta meidänkin pienillä teoilla olisi maapallon kannalta kunnolla merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Tosi ikävää, ettet voi käyttää ekologisia päivä- ja yövoiteita. Ne kun on niin ihania. Jos voit käyttää putsareita ja tuollaisia nopeita tuotteita, olet varmaankin allerginen jollekin ihme ainesosalle, jota ehkä on kaikissa luonnonkosmeettisissa päivä- ja yövoiteissa. Sinun pitäisi kai tehdä tutkimustyötä, mutta hyvin laaja tutkimus se olisi...Minä olen nyt kolmen kuukauden ajan tutustunut ja siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Hämmästys on ollut suuri. Miten paljon eri merkkejä ja hintaluokkia. Kiitos vinkistä Zuiin poskipunista ja huulipunista. Olenhan kosmetiikan saralla erityisesti huulipunanainen. Kiinan ja Intiankin on pitänyt sitoutua kansainvälisiin ilmastosopimuksiin, uusimpana tuo Pariisinkokous. Kiinan tilanne on nykyään paljon parempi kuin muutama vuosi sitten. Ongelmana näissä maissa on se, ettei valvota tarpeeksi sopimusten noudattamista. Tämä ei vie moraalista vastuuta rikkailta länsimailta, koska me saastutamme ja kulutamme eniten. Jos tuntee oikeasti vähääkään ekologista ahdistusta ja huolta maapallomme tilasta, pyrkii kyllä vaikuttamaan mm. ilmaston lämpenemiseen oman elämän valinnoilla. Ja hyvin pienihän tämä maapallomme on. Varmaan melkein astronauttina tiedät sen. Kivaa keskiviikkoa sinulle!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!