lauantai 6. lokakuuta 2018

Lisäpotkua smoothieenSain Hyvinvoinnin.fi kanssa yhteistyönä testattavakseni puhdistamo Premium viherjauhe+maitohappobakteerijauheen.

Tämä tuote on siitä oivallinen, että siinä on muun muassa vehnän- ja ohranoraan, pinaatin, nokkosen lisäksi myös probiootteja eli maitohappobakteereja.

Syön yleensä probiootteja ravintolisänä, koska en käytä juurikaan maitotuotteita. Enkä siis hapanmaitotuotteitakaan. Paitsi vihersmoothien nesteenä piimää. Nyt saan tällä jauheella tarpeeksi probiootteja. Eikä niitä enää tarvitse syödä kapseleina.

   Inkivääri josta käytän noin neljäsosan yhteen smoothieannokseen Siitä riittää koko perheelle.
   Teen smoothieta litran kerrallaan.
     

Teen joka toinen päivä vihersmoothien ja joka toinen päivä marjasmoothien, jossa käytän nesteenä soijamaitoa. En pidä sellaisten smoothien mausta, joissa on marjojen ja hedelmien lisäksi vihanneksia tai toisin päin. Minusta hedelmät ja marjat ja vihannekset eivät yhdessä maistu hyvältä.

                         Varsiselleri, sopiva annos litran smoothieen.Smoothien kuuluu maistua hyvältä, jotta sen tekemisestä tulee tapa. Olen kirjoittanut aiemmin Smoothie jutun, jossa on mitä erilaisempia smoothieita.

Premium viherjauhe+probiootit sopii hyvin vihersmoothieeni. Teen vihersmoothien usein varsiselleristä, inkivääristä, nokkosesta ja voikukan lehdistä. Kesällä kerään nokkoset ja voikukat omalta pihaltani. Talvella korvaan voikukan ja nokkosen lehtikaalilla ja pinaatilla. Nesteenä on siis piimä.

               Nokkonen

Varsiselleri parantaa vastustuskykyä, panee nesteet liikkeelle, pursuaa antioksidantteja. Inkivääri hoitaa erityisesti niveliä sekä antaa raikastavaa poltetta smoothieen. Nokkosen terveellisyyden tietää varmaan kaikki. Paljon vitamiineja, hivenaineita, rautaa. Voikukan lehdet sisältävät nekin paljon vitamiineja. Ja kansanviisauden mukaan ne puhdistavat maksaa.

                  Voikukan lehdet

Inkiväärin käytän kuorineen, mutta se on huuhdeltava kunnolla. Samoin varsiselleri. Koska ne tulevat ulkomailta. Nokkoselle ja voikukalle riittää huljautus vedessä.


Smoothie maistuu aivan rutisevan terveelliseltä, ja tykkään sen  kirpeästä mausta. Kun nautiskelen sitä aamulla, herään varmasti  kunnolla ja pirteänä. Ja olen valmis päivän koitoksiin.Nautitko sinä smoothieta? Mikä on lemppari smoothiesi?


Lähteet: omat, kuvat omat


6 kommenttia:

 1. Tuntuu olevan terveelliset smoothiet sinulla. Jostain syystä en ole itse tykästynyt niihin, tykkään jotenkin että on purtavaa, mikä lie juttu sekin. Hapankaali taitaa olla meikäläisen probioottien lähde. Terveellistä viikonvaihdetta sinulle Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Vastaamiseeni on mennyt aikaa, kun rakas tytär oli Riikasta käymässä ja vietin digitöntä aikaa.Juu smoothiet ovat terveellisiä ja olen niin tottunut niihin, kun olen tehnyt monta vuotta. Hyvää viikonalkua sinulle!

   Poista
 2. Minä en voi näitä viherjuttuja syödä, siis juoda, sillä maha ei kestä raakaa kasvista, varsinkaan kaikkea mahdollista yhtä aikaa ja paljon. Marjat kyllä sopivat, mutta nekin syön puuron tai jogurtin kanssa.
  Maitohappobakteereista luin äskettäin, että niiden nauttiminen on turhaa, koska ne eivät jää suolistoon. Vähän samoin kuin kaiken muunkin lisäravinteen kanssa siis. Oletko sinä vielä kuullut tätä uutista? Ja jos ei maitotuotteita käytä, maitohappobakteereitahan on luonnostaan hapankaalissa, joka on halpa ja luonnollinen herkku. Olen ylipäätään skeptinen kaikille lisäravinnepillereille,- kapseleille ja jauheille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, kommentistasi.Ikävä että et voi syödä raakoja kasviksia. Onneksi marjoja kuitenkin. Tuo oli minulle aivan uusi tieto, ettei maitohappobakteerit jää suolistoon. Sen olen tiennyt, että lisäravinteet ja vitamiinit ei välttämättä imeydy. Hapankaali menee minulla kausittain. Välillä suu oikein kaipaa sitä. Ja välillä voi olla kuukaudenkin tauko.Mukavaa viikonalkua sinulle!

   Poista
 3. Smoothie, kaksi kuuluu päivääni. Olen vihersmoothien ystävä ja niitä nautin joka aamu. Marja/hedelmäsmoothit ovat minulla jälkiruokia (ei aivan päivittäin). Minulla marja- ja vihersmoothien ainesosien rajat eivät ole ehdottomat, mutta kaikki maut eivät sovi yhteen.
  Minulla piimä ja hapankaali ovat olleet ne, joista olen saanut probiootteja. Ehkä tuota jauhetta voisi kokeilla.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Minäkin tykkään enemmän vihersmoothieista.Marjasoothieni ovat aika makeita, vaikka käytän makeuttamatonta soijamaitoa. Kuten Eevalle vastasin, syömisenhimo hapankaaliin tulee kausittain. Hyvää viikonalkua sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!