maanantai 22. lokakuuta 2018

Melkein kaikki naiset tavoittelevat nuorekkuuttaIhastelen kauniita vanhoja ihmisiä. Kasvot kertovat tarinaa. Toisaalta me naiset ollaan vähän turhamaisia ja haluamme pysyä nuorekkaina. Jotkut voivat kokea, että he ovat aina parhaassa iässä. Viis veisaavat muiden mielipiteistä. Usein naiset hoitavat itseään itsensä vuoksi. Siitä tulee hyvä olo.

Ihon vanhenemisen ensimerkit tulevat jo ihanimmassa nuoruudessa 20 - 30-vuotiaana. Iho kuivuu helpommin. Veltostuu vähän. Voi tulla jo ryppyjä, maksaläiskiä. Kasvojen painopiste alkaa laskehtia.Usein sanotaa. Että katso äitiäsi. Niin tiedät, miltä näytät vanhempana. Tämä on ihmeen totta. 80 prosenttia vanhenemisesta johtuu geeneistä. Sille 20 prosentille voi tehdä jotakin.

             Nuorekkuus on asenne
Nuorekkuus on muutakin kuin sileä iho. Se on elämäntapakokonaisuus. Vanhempien ihmisten nuorekkuuteen liittyy erityisesti elämänasenne ja elämäntapa.

Nuorekas seuraa aikaansa. On utelias ja oppii mielellään uutta. Hän jaksaa huolehtia itsestään. Terveydestään ja ulkonäöstään.        Voiko nuorekkaan ulkonäön säilyttää?
Etenkin länsimaissa nuorekkuus on tärkeimpiä kauneusihanteita. Kulttuurimme ihailee nuoruutta. Entäpäs nuorennushoidot? Niitä käyttävät eniten yleensä keski-ikäiset naiset. Jotka haluavat näyttää levänneimmiltä ja pirteämmiltä. Suomessa ei ole juurikaan radikaaleja ja epärealistisia muutostoiveita. Että pantaisiin koko naama uusiksi.Voiko ajan pysäyttää? Pysyvästi nuorentavaa vaikutusta on kemiallisilla kuorinnoilla ja hiilidioksidilaserilla. Täyteaineilla kuten esimerkiksi hyaloronihapolla ja botoxilla rypyt oikenevat väliaikaisesti. Kasvojen kohotuksen vaikutus kestää noin 10 vuotta.

Itse voi tehdä paljon. Suojautua auringolta. Välttää tupakkaa ja rankkaa elämäntapaa. Syödä terveellisesti, liikkua, levätä riittävästi. Hoitaa ihoaan.Tärkein on silti elämänasenne. Iloisuus ja myönteisyys luovat eniten nuorekasta vaikutelmaa.

Eniten ikääntymisestä on huolissaan 30 - 59-vuotiaat naiset. Meidän yhteiskunnassa naisia arvioidaan enemmän ulkonäön ja miehiä muiden asioiden perusteella.Ulkonäköpaineita voi helpottaa jo se, että tekee ulkonäön vuoksi jotakin. Nainen yleensäkin ratkaisee paineita esimerkiksi ulkonäköään ja itseään hoitamalla. Nainen voi käydä vaikkapa kampaajalla, hierojalla ja muissa hemmotteluhoidoissa.

Ulkonäköpaineet helpottavat iän karttuessa. Monelle voi olla suuri helpotus. Ettei ole enää miehisen huomion kohteena. Tulee rauha, että voi olla vain itseään varten.

Miten hoidat ulkonäköäsi?
Lähteet: Kauneus&terveys 13/2018, kuvat Pixabay

6 kommenttia:

 1. Ajattelen samoin että ulkonäkö on pitkälti asennekysymys, minä tunnen jotenkin että sisälläni asuu nuori tyttö eikä mummoikäinen, olen 60 ja risat. Tietysti terveet elämäntavat ovat tärkeitä, en ole koskaan tupakoinut ja alkoholia otan erittäin kohtuullisesti,terveelliseen ruokaan kiinnitän huomioni,otan purkista vitamiineja ainakin talvella,käytän luontaiskosmetiikkaa ja liikun paljon ulkona. Auringolta kai pitäisi suojautua paremmin kun olen kesällä paljon ulkosalla ja stressata vähemmän.Näin minä hoitelen ulkonäköäni, yleensä minua luullaan paljon nuoremmaksi mutta kai se meikäläisellä onkin asennekysymys enemmän, tykkään myös pukeutua nuorekkaasti, en viihdy mummomaisissa koltuissa. Paino-ongelmia ei erityisemmin enää ole kun jouduin jättämään viljat pois. Yö-ja ryppyvoiteita en käytä, joskus päälle kolmikymppisenä ostin ryppyvoidetta, voi herranpieksut kun luulin jo olevani silloin jo vanha ja että muka sellaista tarvitsin. Hyvää viikonalkua Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Minäkin tunnen, että sisälläni asuu nuori, pirtsakka tyttönen. No, vaikka naama kertoo toista. Vanheneminen kuuluu elämään. Mutta ei tarvitse, jos ei halua, alkaa olla niin kuin "vanhus". Beiget vaatteet voi unohtaa. Pukeutua voi niin kuin sattuu huvittamaan. Räväkästikin. Ihonhoidossa tärkeintä varmaankin on tuo ruokavalio. Sisäinen ihonhoito. Liikunta, terveet elämäntavat. Joita kaikkia sinä noudatat. Huh, minä olen tottunut kaiken maailman voiteisiin niin, että tuntuu tosi radikaalilta olla käyttämättä niitä. Mutta jos ihosi ei kaipaa niitä, miksi käyttää? Kivaa viikonalkua sinulle!

   Poista
 2. Miten hoidan ulkonäköäni?
  Nimenomaan ulkonäköä en hoida mitenkään.
  Huolehdin kyllä ravinnon koostumuksesta, riittävästä ulkoilusta ja unesta yms. Niillä on vaikutuksensa hyvinvointiin ja ehkä tätä kautta myös ulkonäköön.
  Hyvää loman jatkoa Marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Sinä huolehdit ulkonäön voinnista juuri sillä oikealla tavalla: hyvällä ruokavaliolla, liikunnalla , ulkoilulla. Minäkin uskon tuohon sisäiseen kauneudenhoitoon. Teen siitä postauksen lähiaikoina.Pieni loma Riikassa tyttären luona on nyt vietetty. Ikävä jäi. Mutta tähän elämäntilanteeseen on vain totuttava. Mukavaa viikonalkua sinulle!

   Poista
 3. Samoilla linjoilla kuin Kirsti, en keskity erityisemmin ulkonäköön, vaan se tulee bonuksena hyvien elintapojen, hyvän olon ja mielen kautta. Enemmän kiinnostaa millainen olen, kuin minkä näköinen. Laittaudun kuitenkin ihmisen näköiseksi kun lähden kylille, ja sorrun kyllä usein vaikkapa esim. kaupan kasvonaamioihin hemmottelupäivänä, joita ei nyt niin kovin usein ole, ei edes viikottain.
  Kun on mieli virkeä, se näkyy myös ulospäin , näinhän se on.
  Hyvää alkavaa viikkoa Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki, kommentistasi.Kirstin kommentti oli täyttä asiaa. Ulkonäkö tulee sisältäpäin. Eli elintavoista.Mielenkiintoinen ja viisas lause tuo: "Enemmän kiinnostaa millainen olen, kuin minkä näköinen." Voi, kun kaikki naiset uskaltaisivat tai haluaisivat ajatella noin. Hyvää viikonalkua sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!