sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Sienirisotto lohturuokana

Vapusta tuli luminen ja kylmä. Teen tänään lohdukseni sienirisottoa, joka rasvaisen juustoraasteisena on hellivää lohturuokaa. Tänään tarvitsen sitä. Vaikka vappu on iloinen kevään, työväen ja ylioppilaiden juhla, minulle se on rakkaan ystäväni kuoleman muistojuhla. Hän hyppäsi korkealta katuun eräänä vappuna. Sytytän kynttilän ja laitan kukkia maljakkoon hänen valokuvansa viereen. Yhä suuri ikävä ja suru.

                      Sienirisotto
Annoksesta on noin kuudelle henkilölle.

Loraus oliiviöljyä
1 iso pilkottu sipuli
600 g pilkottuja metsäsieniä esim. suppilovahveroita tai tuoreita hekkusieniä tms.
7 dl risottoriisiä
13 dl kasvislientä
1/2 pulloa kuivaa valkoviiniä
100-200 g parmesaaniraastetta
Suolaa
Mustapippuria
Persiljaa reilusti tuoreena tai kuivattuna



  1.  Laita loraus oliiviöljyä suurehkoon kattilaan. Lisää sienet ja sipuli ja kuullottele reilut 5 minuuttia. Pakastetut metsäsienet kannattaa pilkkoa saksilla,koska ne ovat niin niljakkaita, että veitsellä pilkkominen on hankalaa ja työlästä.
  2. Lisää riisi ja kuullottele hetken aikaa.
  3. Lisää valkoviini ja kasvisliemi vähitellen osissa. Sekoittele ja lisää nesteitä, kunnes riisi on kypsää. Risottoa pitää sekoitella kunnolla, jotta siihen tulee kermainen rakenne.
  4. Lisää parmesaani, mustapippuri ja runsaasti persiljaa.
  5. Maistele ja lisää maun mukaan suolaa ja mausteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi